CM 2018  ·  DANEMARCA - MUNTENEGRU 0-1

Muntenegrenii, revelațiile grupei noastre, lideri cu 7 puncte după 3 meciuri: "O bandă de frați care luptă împreună"

Articol de — Joi, 13 Octombrie 2016, 00:00

Secretul lor, dezvăluit de selecționerul Tumbakovici: "Spiritul de echipă"

Ce schimbare, Muntenegru! În campania pentru CE 2016, s-a făcut de râs: 0-0 în Liechtenstein și cinci eșecuri și un egal în fața principalelor rivale, Austria, Rusia și Suedia, niciuna de speriat! Locul 4 la final, 11 puncte în 10 meciuri. Mult prea departe de Euro!

Acum, Jovetici și partenerii săi sunt într-adevăr Hrabri sokoli, șoimii îndrăzneți, așa cum sunt ei supranumiți. După 3 etape, jucătorii lui Tumbakovici conduc grupa E, au strâns deja 7 puncte (7-1 golaveraj): 1-1 la Cluj, 5-0 cu Kazahstan și, marți, 1-0 la Copenhaga.
Selecționerul le descrie punctele forte: "Organizare defensivă, disciplină totală și o atitudine de combatant". Dar, mai presus de toate, "e spiritul de echipă. Suntem o bandă de frați care luptă împreună".

Și îl au pe Stevan Jovetici, căpitan în absența lui Vucinici, extraordinar la 26 de ani. Jucătorul Interului i-a pasat genial lui Beciraj la golul victoriei cu danezii. El e vârful care face mereu diferența.

"Copii de țâță"

După meciul din "Parken", furios din cauza celui de-al doilea eșec în 3 partide, danezul Viktor Fischer a urlat la coechipieri în vestiar: "Sunteți niște copii de țâță!". Selecționerul Hareide i-a spus: "În vremuri bune, totul e ușor în viață. Însă oamenii adevărați se văd în momentele dificile. Acum să fim uniți". Presa din Copenhaga a tunat: "Catastrofă. Visul nostru e aproape ruinat. Am jucat jenant și am fost bătuți de liliputanii muntenegreni".Declarația pe proprie răspundere. Ce verifică, de fapt, polițiștii. Ce se întâmplă dacă ești nesincer

Libertatea

Comentarii (1)

mickey13  •  13 Octombrie 2016, 10:01

Daca pt multi este o surpriza, pt mine NU este! Nu uitati ca Muntenegru e parte din fosta Iugoslavie si spiritul nu se pierde niciodata! Hai Romania! Hai Muntenegru! PS. Daca ar fi sa ne calificam, excelent ar fi sa mergem mana-n mana cu muntenegrenii! Dar nu cred ca se poate asta...

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Openul Scoției și Mastersul de la Londra

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1