INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SUEDIA - ANGLIA,SÂMBĂTĂ, 17:00, TVR1, GSP.RO

Neobișnuit! Întreceri cu inorogi și vârcolaci în cantonamentul Angliei de la Mondial

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 06 iulie 2018 11:10

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a introdus în programul de pregătire, pe lângă tehnici de motivare psihică, și diverse sporturi de contact.

Când a preluat naționala Angliei, în 2017, Gareth Southgate i-a adunat pe jucători și le-a pus un film. O peliculă care a început prin a devoala multe dintre rateurile sportivilor britanici la Jocurile Olimpice și la Mondiale. Inclusiv seriille de penalty-uri la care el și alți foști mari jucători ai Albionului eșuaseră la diverse turnee finale.

Dar a încheiat cu triumfuri înregistrate apoi la JO și imagini ale unor goluri marcate de Dele Alli și Harry Kane în tricoul naționalei. "Am vrut să le arăt cum poate fotbalul englez să-și schimbe destinul", a explicat Southgate, care apelează și la alte tehnici de motivare pentru a scoate ce-i mai bun din oamenii săi:

ÎNTRECERI CU INOROGI

Se practică la piscină, după meciuri, și fac parte din programul de recuperare. Jucătorii se întrec în apă, cocoțați pe niște inorogi gonflabili. Scopul: relaxare și întărirea unității grupului;

KABADDI

Sport indian de contact, în care un "raider" se aventurează pe terenul opoziției și marchează cât mai mulți adversari fără a se lăsa înconjurat de ei. Promovează spiritului de echipă

SUBBUTEO

Fotbalul de masă reprezintă o modalitate excelentă de a dezbate cu jucătorii diferite strategii tactice. Southgate crede că e mai eficientă decât un videoclip sau o schemă scrisă pe tablă

VÂRCOLACI

Joc de cărți la care participanții se împart în vârcolaci și cetățeni, iar apoi încearcă să se omoare unul pe altul fără a fi detectați. Fundașul Danny Rose a dezvăluit că e foarte captivant: "Suntem 15 sau 16 care joacă în fiecare seară".

"Când am ajuns în cantonament, în dimineața de după meciul cu Columbia, fiecare a povestit cum a trăit loviturile de departajare. Jucătorii trebuie să conștientizeze performanța realizată"
Gareth Southgate, selecționer Anglia

Vezi și

PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

calendar06.07
calendar17:00 Uruguay - Franța
calendar21:00 Brazilia - Belgia

calendar07.07
calendar17:00 Suedia - Anglia
calendar 21:00 Rusia - Croația

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează