INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PORTUGALIA - SPANIA 3-3

Pregătiți-vă pentru "Uraganul Ronaldo" » Vrea să câștige Mondialul! 6 recorduri stabilite cu hat-trick-ul contra Spaniei

Cristiano Ronaldo FOTO: Guliver/GettyImages
Cristiano Ronaldo FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 16 iunie 2018 10:03

Cristiano Ronaldo (33 de ani), autorul unui hat-trick în duelul cu Spania, scor 3-3, le avertizează pe marile favorite: ”Suntem încrezători că vom ajunge în finală”. 

Abia a disputat primul meci la turneul final din Rusia și deja vorbește despre finală! Unui alt jucător, fanii i-ar fi pus imediat eticheta: "Gură mare". Dar când e vorba despre Cristiano Ronaldo, chiar trebuie luat în serios. "Primul nostru obiectiv este să trecem de faza grupelor. Apoi vedem, de la meci la meci. Nu suntem favoriți la titlu, dar candidați, da. Suntem încrezători că putem ajunge în finală", a spus lusitanul vineri seară, la finele celei mai bune partide de până acum a Mondialului.

Campioana Europei nu mai concepe să plece devreme acasă ca în 2014, când a părăsit turneul după faza grupelor, sau în 2010, când s-a oprit în "optimi". Și semne bune sunt. Evoluția convingătoare din confruntarea cu Spania, pe care a condus-o de două ori, cu 1-0 și 2-1, și forma de zile mari a lui CR7.

Ronaldo a fost autorul unei "triple" cu care a stabilit câteva borne importante:

  • al 51-lea hat-trick din carieră
  • la 33 de ani, cel mai vârstnic jucător care înscrie un hat-trick la un turneu final
  • golul de 3-3, primul din lovitură liberă la un turneu final. La a 45-a încercare!
  • al 8-lea turneu, de CM și CE, la care participă și marchează
  • primul jucător care-i dă Spaniei trei goluri la Cupa Mondială
  • 84 de goluri în tricoul Portugaliei, egalul lui Puskas (Ungaria), recordmanul marcatorilor europeni

Și încă ceva. La precedentele trei Mondiale, Ronaldo marcase câte-o dată, jucase mediocru și, cum spuneam, excepție CM 2006 (locul 4), plecase devreme acasă. Acum a debutat cu trei într-o confruntare de 5 stele. Mesajul e limpede. Pregătiți-vă pentru "Uraganul Ronaldo"!

"Am crezut mereu în mine, am crezut mereu în noi. Ce ați văzut în seara asta e rezultatul unei munci întinse pe durata mai multor ani"
Cristiano Ronaldo

"Eu am dat golurile, dar meritul e al întregii echipe. Jucătorii au crezut în ei, s-au sacrificat și au făcut totul bine împotriva uneia din marile favorite"
Cristiano Ronaldo, atacant Portugalia

"Avem norocul că Ronaldo e un jucător portughez. Este cel mai bun din lume. Foarte puternic fizic și mai ales mental. Tehnic, extraordinar. La primul gol al Spaniei, Diego Costa l-a faultat pe Pepe. Reușita lui trebuia să fie anulată"
Fernando Santos, selecționer Portugalia

Vezi și: VIDEO+FOTO » Viva Ronaldo! Meci fantastic între Portugalia și Spania, 3-3 » Hat-trick SENZAȚIONAL al căpitanului lusitanilor

 Mourinho îl laudă pe Ronaldo și-l apără pe De Gea: "E băiatul meu, dar a greșit"

Starurile din fotbal au explodat după Spania - Portugalia, 3-3: "Nici nu mai pot respira!" / "Până ieri aveam mai multe goluri decât Ronaldo :)"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
balauru48
balauru48  •  16 Iunie 2018, 19:09
Postat de balauru48 pe 16 Iunie 2018, 19:08

Dispari ba de aici! Probabil ai 15 ani si 3 neuroni.

De aia 3 neuroni sunt sigur!

balauru48
balauru48  •  16 Iunie 2018, 19:08
Postat de sl0wcheetah pe 16 Iunie 2018, 14:39

Ai gresit sportul, baiatul meu! Aici nu e cricket. Cauta ce inseamna hattrick pe wiki, in dex, pe site-ul fifa, oriunde! ;)

Dispari ba de aici! Probabil ai 15 ani si 3 neuroni.

romulus65
romulus65  •  16 Iunie 2018, 15:45

Nu cred ca Portugalia poate castiga CM de fotbal, nu cred ca au o echipa atat de puternica. Ronaldo a avut o seara magica in care i-a iesit tot dar ceilalti jucatori portughezi nu m-au impresionat cu nimic. Ronaldo fost si norocos pentru ca Spania a avut un portar, De Geea, care nu a fost prea inspirat aseara.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează