INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SUEDIA

S-a încheiat "telenovela Zlatan" » Ce a decis federația suedeză în privința participării sale la Mondial

Ibrahimovici, la ultimul Euro, când Suedia a încheiat pe ultimul loc al grupei E, cu un punct în 3 meciuri Foto: Reuters
Ibrahimovici, la ultimul Euro, când Suedia a încheiat pe ultimul loc al grupei E, cu un punct în 3 meciuri Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 26 aprilie 2018 17:15

Gigantul Zlatan Ibrahimovici a tulburat două luni apele la federația suedeză, susținând că se va întoarce la naționala părăsită EURO 2016. Azi, forul scandinav a limpezit situația.

De câteva luni, de când Zlatan anunțase că se gândește să revină la națională pentru Mondial, toată lumea vorbea numai despre acest subiect la Stockholm. Și mulți îl voiau înapoi, chiar dacă Ibra se retrăsese după EURO 2016, și galben-albaștrii s-au calificat la turneul final fără el.

"Dacă vreau, ușa rămâne deschisă"

Selecționerul Janne Andersson a negat mereu această variantă, dar gigantul scandinav în vârstă de 36 de ani l-a ironizat constant, răspunzând pe rețelele de socializare sau la TV. Mai ales după ce s-a transferat la LA Galaxy. "Dacă vreau, ușa va rămâne întotdeauna deschisă" ori "Fără mine, Mondialul nu e Mondial" ori "O să merg în Rusia. Nu spun mai multe, pentru că altfel lumea m-ar putea spânzura".

"Nu intră în planurile mele"

În urmă cu câteva zile, Andersson tot nu se răzgândise: "Când mi-a zis că nu mai vine, i-am respectat decizia. Nu ar trebui să se mai întoarcă. Nu m-a sunat, nu am discutat și nu intră în planurile mele".

Azi, federația a dat un răspuns oficial, oprind orice alte speculații. "Declarație definitivă: Zlatan nu va juca la Mondial", a comunicat forul suedez. "Cel mai mare marcator al naționalei noastre nu va face parte din lotul ce va fi dezvăluit pe 15 mai".

62 de goluri a marcat Ibrahimovici în 116 selecții la naționala Suediei (2001-2016)

"Am vorbit cu Zlatan și m-a anunțat că nu și-a schimbat opțiunea față de echipa națională. Nu vrea să se mai întoarcă"
Lars Richt, director tehnic în federația suedeză

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
joschilotii
joschilotii  •  26 Aprilie 2018, 21:42

A zis doar ca va merge la campionat, nu a zis ca va juca, ce luni de zile? a fost acum o saptamana la Jimmi Kimmel live

stelistul1
stelistul1  •  26 Aprilie 2018, 20:33

E o tampenie. Este un super jucator care poate oricand sa iti castige un meci singur. Si nu vorbesc de ultimul meci de la LA Galaxy, unde a intrat la 0-3 si au castigat cu 4-3.

cneius
cneius  •  26 Aprilie 2018, 20:23

Fotografia : "Ibrahimovici, la ultimul Euro, când Suedia..." ...dar pe tricoul lui scrie MLS - Major League Soccer !!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează