INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SIVASSPOR - FIORENTINA 1-4

Șocant! Fotbalist din Serie A, atacat și lovit de un huligan după meciul din Conference League: „E o rușine! I-a rupt nasul!”

Alessandro Bianco, în urma loviturii încasate
Alessandro Bianco, în urma loviturii încasate

Articol de - Publicat vineri, 17 martie 2023 11:44 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 12:42

Partida retur din Conference League dintre Sivasspor și Fiorentina, încheiată 1-4, a avut parte de un moment șocant. Alessandro Bianco, fotbalistul toscanilor, a primit un pumn în plină figură de la fanii turci, în timp ce sărbătorea un gol al echipei sale.

Fiorentina a rămas singura echipă italiană în cursă pentru trofeu în Conference League, după ce Lazio a fost eliminată de Alkmaar. Squadra viola a câștigat și în manșa retur (4-1) a „optimilor” cu Sivasspor, dominând un meci care s-a terminat cu un incident regretabil. Un jucător al oaspeților a fost atacat în teren pe final de un ultras turc și a fost rănit la față! 

Un suporter turc a intrat pe teren la final și i-a spart nasul unui jucător al Fiorentinei!

Era minutul 89, când Castrovilli a închis tabela și colegii au venit să sărbătorească o calificare clară. În învălmășeala creată, s-a strecurat și un fan Sivas, care a reușit să treacă de stewarzi și să ajungă pe teren la grupul italienilor. 

Acolo, l-a lovit cu pumnul pe Alessandro Bianco, mijlocașul de 20 de ani abia intrat la învingători în minutul 86 în locul lui Amrabat. Acesta s-a ales cu nasul fracturat și cu buza de sus spartă. A postat din vestiar poza pe Instagram cu rana de pe față și a anunțat că îl denunță la poliție pe agresor.

Șocant! Fotbalist din Serie A, atacat și lovit de un huligan după meciul din Conference League: „E o rușine! I-a rupt nasul!”
Alessandro Bianco, după lovitura încasată joi seara

Fiorentina, protest și la UEFA

După meci, antrenorul Vincenzo Italianos s-a revoltat și a anunțat că echipa sa depune un protest la UEFA: 

„Pumnul dat lui Blanco e o rușine, nu ne așteptam la un asemenea incident. I-a rupt nasul. Părea o fiestă, stadionul a fost plin și suporterii și-au susținut frumos favoriții, dar la final au stricat totul. E o pată pe victoria noastră. 

Directorul general al clubului, Joe Barone l-a informat și pe Aleksander Čeferin, președintele forului continental, despre episod, dar a scris un mail și ECA (Asociația Cluburior Europene), cerând să se ia măsuri.

Seara incidentelor în Turcia

N-a fost singurul incident petrecut joi seara la meciurile europene jucate în Turcia. Ultrașii lui Fenerbahce i-au aruncat cu o brichetă în cap lui Marko Dmitrovic (31 de ani), portarul de la Sevilla.

În minutul 56, Dmitrovic se pregătea să degajeze. Ultrașii lui Fenerbahce, aflați în peluza din spatele lui, i-au aruncat o brichetă în cap. Sârbul a căzut la pământ și a avut nevoie de copci. Jucătorii gazdă s-au îndreptat spre galerie pentru a-i calma pe suporterii agresivi, iar meciul a fost dus la bun sfârșit fără alte probleme.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

FOTO Din nou victimă » Ce a pățit portarul de la Sevilla contra lui Fenerbahce, la 3 săptămâni după ce a fost atacat de un ultras

Gianni Infantino, atac stupefiant: „De ce sunteți atât de cruzi, de ce sunteți atât de răi? Nu am furat bogații!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  17 Martie 2023, 17:49

Fiorentina e programată în campionat la mai puțin de 72 de ore de la meciul din Conference League. Oare antrenorul Vincenzo Italianos s-a plâns de aceasta programare cum a făcut Dan Petrescu la meciul cu FC Argeș?!?!?

rottwailer
rottwailer  •  17 Martie 2023, 15:06

5 ani scoși din fotbalul European și i-a liniștit pe turci!

cirus11
cirus11  •  17 Martie 2023, 13:37

Cum indrazniti sa spuneti ca brichetele pot fi periculoase?? Fake news!! :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează