INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - ANDERLECHT

Alin Stoica, interviu acid în presa din Belgia: „Anderlecht înfruntă echipa care a uzurpat Steaua!” » Ce spune despre Gigi Becali

Alin Stoica (în galben) a evoluat la Anderlecht între 1996 și 2002. Foto: Imago
Alin Stoica (în galben) a evoluat la Anderlecht între 1996 și 2002. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2022 19:43 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 20:21

Alin Stoica, 42 de ani, fostul jucător al lui Anderlecht, a oferit un interviu în presa din Belgia despre confruntarea cu FCSB, de joi, din grupele Conference League.

  • FCSB și Anderlecht se vor înfrunta joi, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Pro TV
A jucat la FCSB, acum îl pune în gardă pe Omrani înainte de transfer: „Altfel nu mai intră”
FCSB
A jucat la FCSB, acum îl pune în gardă pe Omrani înainte de transfer: „Altfel nu mai intră”

Alin Stoica: „FCSB a uzurpat Steaua!”

Fiul lui Tudorel Stoica, căpitanul legendă al Stelei de la mijlocul anilor '80, a vorbit cu cei de la Le Soir despre ceea ce belgienii numesc „criza de identitate a formației din București”, dar și despre perioada problematică prin care trece și Anderlecht.

„FCSB nu poate folosi numele numele Steaua și e pe bună dreptate. E o poveste complicată. Steaua a fost clubul Armatei, înființat după război. A schimbat trei denumiri până s-a oprit la cel pe care îl cunoaște toată lumea, Steaua București. Tudorel Stoica, tatăl meu, a jucat aici și a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Vă mai amintiți când Duckadam a apărat 4 penalty-uri împotriva Barcelonei la Sevilla? Aveam 7 ani, am trăit și am fost educat în interiorul clubului, pentru care am un uriaș respect. Dar acest FCSB, cumpărat în 1998, unde George Becali a ajuns patron în 2003, nu mai deține nimic de la clubul original. Adevărata Steaua a început de la zero și joacă în Liga 2. În 2011, MApN a câștigat procesul cu FCSB, care nu mai poate folosi sigla și palmaresul”, spune Alin Stoica pentru Le Soir.

Să antrenez în România? Nu! Acolo oamenii nu consideră că eu am jucat fotbal. Puțini știu unde am jucat și ce am realizat.
Alin Stoica

Nu vreau să vorbesc despre frații Becali. Au pus presiune pe tatăl meu să mă convingă să semnez cu Club Brugge ca să își ia ei comision. Mi-au ascuns oferta de rînnoire a contractului pe care mi-o făcuse Anderlecht.
Alin Stoica

Alin Stoica: „Dacă Gigi Becali ține mingea pe picior de 10 ori, face ruptură de ligamente”

Alin Stoica i-a făcut și portretul lui Gigi Becali: „Personajul principal in telenovela uzurpării Stelei. Și-a făcut averea din afaceri imobiliare, n-are nicio treabă cu fotbalul, vine dintr-o familie de ciobani. Gică Hagi e nașul lui, vedeta României care a jucat la Barcelona, Becali i-a fost șofer. A făcut averea investind banii familiei în terenuri din jurul Bucureștiului, cumpărate la prețuri foarte mici. Acestea au ajuns să valoreze sume uriașe după boom-ul imobiliar. A câștigat mai mulți bani decât vă puteți imagina.

Oficial, Becali e în Top 30 cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste 300 de milioane de dolari, dar se spune că are avea de 8-9-10 ori mai mult de atât! Pe lângă fotbal, unde se pricepe mult mai puțin decât încearcă să arate, a mai intrat și în politică. Nu mai spun de emisiunile TV la care se autoinvită. Are un comportament revoltător și, uneori, îi și amenință pe jurnaliști. A avut probleme legate de corupție în fotbal. 

Asta nu e o judecată de valoare din partea mea, sunt fapte pe care le știe toată lumea. Completează imaginea sa de showman, de om de afaceri redutabil și îi conturează și mai bine personajul caricatură. În realitate, am o singură certitudine despre el: ignoranța legată de fotbal. Dacă ține mingea pe picior de 10 ori, face ruptură de ligamente”

13 selecțiiare Alin Stoica la echipa națională a României, între 1998 și 2003

„Anderlecht nu mai e favorită”

Rugat de belgieni să prefațeze duelul de joi, Alin Stoica a surprins: „Gigi Becali ar spune, așa cum a făcut-o public, că nu se teme nici de West Ham și că sezonul viitor vrea să treacă de grupele Champions League. FCSB e însă o echipă de Conference League, echivalentul Intertoto, de care râdeam pe vremea mea. Azi, UEFA a vopsit-o nițel, a dat cu puțin sclipici și ceva franci elvețieni, dar e departe de Europa League.

Criza prin care trece Anderlecht va aduce un echilibru, asta e clar. După tragerea la sorți, aș fi spus clar că Anderlecht e mare favorită în acest meci. Acum, după ce am văzut și ce am auzit că se întâmplă în Belgia, mi-am schimbat părerea. 

Nu mai sunt aceleași resurse la Bruxelles, nu mai e aceeași aură. Îmi pare rău s-o spun, dar când ai 10 puncte din 24 posibile cu un program relativ ușor, atunci vorbim de un start ratat de sezon. Nu există respect pentru tricou în vestiar. Îmi pare rău pentru Mazzu, dar și pentru jucători. Ei nu trec printr-o perioadă grea, ci printr-o criză în toată regula”.

Alin Stoica a evoluat la juniorii Stelei, însă a bifat un singur meci la echipa mare. În 1996 a semnat cu Anderlecht, formație pentru care a evoluat până în 2002. În 2001 a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din Belgia. A plecat direct la rivala Club Brugge, unde a stat numai doi ani. De acolo, cariera mijlocașului ofensiv a luat-o în jos și a trecut pe la echipe ca Siena, FC Național, Poli Timișoara, Gent, Mouscron, FC Brașov, Vojvodina, ASU Poli, Standaard Wetteren și Chiajna. S-a retras în 2015.

9 trofeea câștigat Alin Stoica în Belgia: 3 titluri (00, 01, 03), două Cupe (01, 04) și patru Supercupe (00, 01, 03, 04)

Toate detaliile despre FCSB - Anderlecht:

Citește mai multe știri despre FCSB:

Ce clauză i-a pus Gigi Becali în contract lui Billel Omrani + Cum a comentat imaginile cu atacantul francez în stare de ebrietate
FCSB
Ce clauză i-a pus Gigi Becali în contract lui Billel Omrani + Cum a comentat imaginile cu atacantul francez în stare de ebrietate
L-au „sabotat” jucătorii de la FCSB pe Dică? Opinia fostului stelist: „Debandadă, amatorism total!”
FCSB
L-au „sabotat” jucătorii de la FCSB pe Dică? Opinia fostului stelist: „Debandadă, amatorism total!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (157)
unionist
unionist  •  03 Noiembrie 2022, 11:20
Postat de luciann pe 13 Septembrie 2022, 22:42

"Acest FCSB cumparat in '98" si "nu mai poate folosi palmaresul"! FCSB a "aparut" in 2003, nu mai vorbesc ca foloseste termenul "cumparare"! De palmares ce sa mai vorbim, procesul nu s-a terminat inca, iar conform justitiei din Romania, Steaua talpanistilor nu mai e in prima liga de 24 ani...

Da ma . eu contest ce spune acest gunoi care habar nu are ce inseamna Romania si ce se petrece in romania

alex_789
alex_789  •  30 Septembrie 2022, 12:29
Postat de adriann_ pe 14 Septembrie 2022, 11:54

Lui becali i-a fost vandut cel mult intelectul tau, dar dupa cum se poate vedea din prostiile pe care le scrii ciobanul n-a cumparat mare lucru :)) becali NU A CUMPARAT nimic legat de Steaua, de-asta pierde toate procesele la foc automat. Daca punea pe masa un contract de vanzare-cumparare ce putea sa-i mai faca Talpan, sa-i dezumfle roata la Maybach? :))

Se vede dupa felul in care scrii ce intelectual esti. Vai de mama voastra de bugetari ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  15 Septembrie 2022, 16:23
Postat de muzica pe 14 Septembrie 2022, 21:23

Mai,Aline .daca nu era Becali generali lui taicatu ar fi dat faliment si clubul (sectia de fotbal nu mai exista !).Becali a ajutat Steaua,cumparand majoritatea actiunile de la Paunescu,a ramas in divizia I-a si a jucat in grupele UCL,EL si Conf. L,continuind cu rezultate remarcabile ,numele celebru al Stelei si facand cinste fotbalului romanesc!Iar clona de CSA s-a infintat in 2o17,incepand cu liga a IV-a !Steaua ADEVARATA N-A RETROGRADAT NICIODATA!UEFA recunoaste FCSB,drept continuatoarea STELEI CASTIGATOARE A CCE 1986!Tu cu toata trupa de militari,puteti urla la luna,ptr, nu aveti dreptul sa participati alaturi de profesionisti in Superliga !Calmeaza-te ,piticule,ptr.iti faci rau la sanatate !Realitatea este dureroasa ptr talpanisti,care mancati banii contribuiabilor !Rusine sa va fie !!!***,la cazarma !

Clar, n-a falimentat Dinamo dupa toate pradaciunile de acolo dar falimenta Steaua in 1997. CERETI MA TEMPLATE-URI MAI BUNE CA RADE LUMEA E VOI :))

Vezi toate comentariile (157)
Comentează