INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  ALKMAAR - LEGIA 1-0

Un jucător al Legiei a fost eliberat, dar celălalt a rămas în custodia poliției după ce a depus mărturie

Josue (centru) a fost coborât din autocar și dus la secție. Foto: Twitter
Josue (centru) a fost coborât din autocar și dus la secție. Foto: Twitter

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 19:15 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 19:19

Alkmaar - Legia 1-0 | Mijlocaș ofensiv portughez Josue Pesqueira (33 de ani) a fost scos din arest la Alkmaar, în timp ce colegul sârb Radovan Pankov (28 de ani) așteaptă decizia procurorului batav. Autoritățile poloneze încearcă să facă presiuni pentru eliberarea ultimului fotbalist al vicecampioanei din Varșovia.

  • CONTEXT: Decizia organizatorilor de a închide stadionul, după fluierul final al partidei Alkmaar - Legia 1-0, a dus la certuri și încăierări între jucătorii polonezilor, staff-ul acestora și poliție. Potrivit jurnaliștilor aflați la fața locului, jucătorii şi staff-ul vicecampioanei Poloniei au ieșit de la vestiare, după ce s-au schimbat, și au mers către autocarul echipei. Fotbaliștii lui Legia Varșovia, Josue și Radovan Pankov, au fost coborâți din autocar și duși la secție. (detalii AICI).

Legia Varșovia așteaptă îngrijorată să afle care este soarta celor doi jucători arestați de poliția din Alkmaar, la sfârșitul partidei din Conference League, disputată aseară în Țările de Jos. 

Jurnalul Przeglad Sportowy anunță că Josue Pesqueira a fost eliberat vineri, în timp ce colegul Radovan Pankov rămâne în custodia poliției, după ce a depus mărturie despre ceea ce s-a întâmplat la Alkmaar, și așteaptă decizia procurorului de caz. În același timp, autoritățile poloneze fac toate eforturile pentru a-l scoate din închisoare și a-l aduce înapoi la Varșovia.

Se naște un antrenor de TOP în România? 3 confirmări + comparație frontală cu FCSB
ANALIZĂ
Se naște un antrenor de TOP în România? 3 confirmări + comparație frontală cu FCSB

Polițiștii i-au dat jos din autocar pe fotbaliștii lui Legia Varșovia: Josue și Radovan Pankov

Conform ziariștilor aflați la fața locului, jucătorii şi stafful vicecampioanei au ieșit de la vestiare, după ce s-au schimbat, și au mers către autocarul echipei. Marea majoritate a reușit s-o facă fără probleme, dar la un moment dat organizatorii au decis să închidă stadionul, întrucât au considerat că fanii polonezi ce ieșeau din stadion în același timp ar fi constituit o amenințare.

Decizia neașteptată a provocat certuri și încăierări între fotbaliștii oaspeților, stafful Legiei și polițiștii batavi, proprietarul clubului, Dariusz Mioduski, fiind lovit cu pumnul în figură. Josue și Pankov au fost dați jos din autocar și duși sub escortă la o secție de poliție, iar antrenorul Kosta Runaic, managerul Konrad Pasniewski și un avocat s-au urcat într-un taxi și i-au urmat.

Poliția din Alkmaar îi acuză pe cei doi jucători ai trupei din Varșovia că ar fi bătut un gardian ce asigura securitatea. Josue și Pankov nu s-au alăturat restului echipei, care s-a îmbarcat dimineață în zborul de Varșovia. 

Suporterii Legiei au luat cu asalt porțile stadionului. Unitatea de securitate aflată la fața locului nu i-a putut opri. Un polițist și-a pierdut cunoștința din cauza violenței suporterilor. 

- De Telegraaf, cotidian din Țările de Jos

Citește și alte știri:

Reacția lui Haaland când a fost întrebat de marele record din Premier League: „Cât mai am contract cu City?”

Avertisment pentru olteni: și anul trecut erau favoriți și au pierdut!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează