INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  ANDERLECHT - FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN BELGIA „Au trecut printr-un declin” » Belgianul dat afară de Dinamo explică marile dileme de la Anderlecht și nu uită nici de România: „Am iubit Bucureștiul!”

Kino Delorge, în stânga, la un antrenament al naționalei U17 a Belgiei / FOTO: Imago Images
Kino Delorge, în stânga, la un antrenament al naționalei U17 a Belgiei / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2022 15:40

Kino Delorge, belgianul trecut pe la Dinamo în 2018, fost internațional de tineret al „dracilor roșii”, vorbește despre problemele cu care se confruntă Anderlecht, într-un interviu acordat trimișilor GSP în Belgia

  • Anderlecht - FCSB este programat diseară, de la ora 19:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro Arena.

Fundașul de 24 de ani, pe care „câinii” îl transferaseră ca pe o mare speranță acum câteva sezoane, dar care a bifat doar patru apariții în tricoul lui Dinamo, joacă acum în a doua ligă din țara natală, la Royal Excelsior Virton. 

La curent cu tot ce întâmplă în fotbalul din Belgia, Delorge a acceptat să-i facă o scurtă caracterizare adversarei FCSB-ului din această seară, vorbind apoi și despre scurta perioadă petrecut în România. 

De la Bruxelles, Harlem Gnohere a dat verdictul înainte de Anderlecht - FCSB + Cu ce se ocupă acum „Bizonul”
ANDERLECHT - FCSB
De la Bruxelles, Harlem Gnohere a dat verdictul înainte de Anderlecht - FCSB + Cu ce se ocupă acum „Bizonul”

Kino Delorge, despre Anderlecht și problemele belgienilor: „Au trecut printr-un declin, nici acum nu sunt într-o formă grozavă”

„În ultimii câțiva ani, Anderlecht a trecut printr-un mic declin. Vă aduceți aminte și de perioada cu Vincent Kompany, care a venit aici să dea o mână de ajutor clubului, însă au existat multe suișuri și coborâșuri încă de pe atunci. 

Acum, a fost demis Felice Mazzu, un antrenor care avusese foarte mare succes la Union Saint-Gilloise, dar care n-a reușit să facă aceleași lucruri bune și la Anderlecht. La momentul actual, ei nu sunt într-o formă grozavă, sunt aproape de coada clasamentului, chiar dacă au un conglomerat de fotbaliști talentați și experimentați.

Din ce i-am urmărit, joacă într-un sistem cu 3 fundași și se concentrează foarte mult pe posesia mingii. Au un mix foarte bun între jucători tineri talentați, foarte tehnici, și fotbaliști mult mai experimentați, precum Jan Vertonghen”, a spus Kino Delorge, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Dinamo l-a dat afară după o umilință trăită în Cupă

Belgianul regretă că nu a primit mai multe șanse la Dinamo, spune că a auzit de istorica retrogradare a roș-albilor și se declară și acum îndrăgostit de București.

„Din păcate, am ajuns atunci la o echipă care era deja într-o situație proastă. Când antrenorul care m-a adus acolo a fost demis (n.r. - Florin Bratu), a fost dificil pentru mine să mai primesc șanse. Apoi, a urmat acea situație nefericită din Cupă, când am ratat un penalty (n.r. - împotriva lui Csikszereda), iar eu și clubul am ajuns la concluzia că e mai bine să încheiem contractul.

Relația mea cu Mircea Rednic? A fost OK, aș spune. Nu cred că a avut ceva împotriva mea. Când a venit el, am început din nou să fiu inclus în lot, dar apoi a intervenit acel moment din Cupă, iar clubul și-a dorit să facă schimbări majore, iar asta m-a inclus și pe mine.

„Au trecut printr-un declin” » Belgianul dat afară de Dinamo explică marile dileme de la Anderlecht și nu uită nici de România: „Am iubit Bucureștiul!”
Delorge, în momentul prezentării la Dinamo

Am aflat de retrogradarea lor, da. Niciodată nu am dorit răul cuiva, așa că am fost trist să aud asta. Am iubit Bucureștiul cât am stat acolo, mi-a plăcut foarte mult pasiunea pe care oamenii o au pentru fotbal”.

50 de meciuria adunat Delorge pentru naționalele U15, U16, U17 și U19 ale Belgiei

VIDEO Harlem Gnohere a dat verdictul înainte de Anderlecht - FCSB + Cu ce ocupă acum „Bizonul”

Citește și alte știri despre FCSB:

CORESPONDENȚĂ DIN BELGIA De la Bruxelles, Harlem Gnohere a dat verdictul înainte de Anderlecht - FCSB + Cu ce se ocupă acum „Bizonul”

Anderlecht - FCSB, în grupa B din Conference League » Echipa pregătită de Nicolae Dică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează