INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ

Câți bani a câștigat CFR Cluj pentru calificarea în turul 3 preliminar al Conference League » Avantajul major pe care îl are în fața viitoarei adversare

CFR Cluj a trecut de Inter d'Escaldes (Andorra), 4-1 la general, și s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League. Acolo va da peste campioana Belarusului, Șahtior Soligorsk. / FOTO: Imago
CFR Cluj a trecut de Inter d'Escaldes (Andorra), 4-1 la general, și s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League. Acolo va da peste campioana Belarusului, Șahtior Soligorsk. / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 21:38 / Actualizat vineri, 12 august 2022 04:05

CFR Cluj a trecut de Inter d'Escaldes (Andorra), 4-1 la general, și s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League. Acolo va da peste campioana Belarusului, Șahtior Soligorsk.

  • Primul meci e programat pe 4 august, pe teren neutru, formațiile din Belarus fiind obligate de UEFA să joace în afara țării.
  • Returul va avea loc pr 11 august, la Cluj.

CFR Cluj s-a chinuit în returul din Andorra, remiză 1-1, dar face încă un pas spre grupele Conference League. Pentru calificarea în turul 3 preliminar, campioana României și-a asigurat 550.000 de euro. 

Bălgrădean, gafe în lanț la golul primit de CFR Cluj în Andorra » Petrescu i-a pregătit deja înlocuitorul!
CFR Cluj
Bălgrădean, gafe în lanț la golul primit de CFR Cluj în Andorra » Petrescu i-a pregătit deja înlocuitorul!

Clujenii, dar și celelalte trei reprezentante ale României în Conference League, FCSB, CSU Craiova și Sepsi, își pot rotunji veniturile dacă acced în play-off-ul competiției. Ar mai primi încă 200.000 de euro, ajungând la un total de 750.000 de euro.

În cazul în care va fi eliminată înainte de accesul în grupe, pe lângă banii acumulați în acel moment, CFR ar primi de la UEFA un bonus de consolare în valoare de 250.000 de euro. Bonusul este valabil doar pentru echipele eliminate în Conference League pe ruta campioanelor, unde evoluează doar echipele care au început sezonul în preliminariile Champions League.

Cine e Șahtior Soligorsk, viitoarea adversară a lui CFR Cluj

Cel puțin pe hârtie, CFR Cluj este favorită să ajungă în play-off. Adversara din turul 3 preliminar este Șahtior Soligorsk, campioana Belarusului, echipă cu un lot cotat la 12,88 milioane de euro.

28,66 milioane de eurovalorează lotul lui CFR Cluj, potrivit transfermarkt

Șahtior Soligorsk are în palmares 3 titluri în Belarus. Deși este o prezență constantă în cupele europene, nu a reușit niciodată să atingă faza grupelor în vreo competiție. În actuala stagiune, campioana Belarusului a fost învinsă de Maribor, reprezentanta Sloveniei, în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, 0-2 la general. 

CFR Cluj are un avantaj important înaintea disputei cu Șahtior. Din cauza războiului din Ucraina, formațiile din Belarus au fost obligate să își disputele meciurile de pe teren propriu în altă țară și cu porțile închise. Formația din Soligorsk a ales varianta Turcia, pe arena din orașul Adapazari.

Premiile din Conference League:

  • calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
  • victorie în grupe: 0,5 milioane
  • egalul în grupe: 0,166 milioane
  • primul loc în grupă: 0,65 milioane
  • locul 2 în grupă: 0,3 milioane
  • calificare în „optimi”: 0,6 milioane
  • calificare în „sferturi”: 1 milion
  • calificare în semifinale: 2 milioane
  • calificare în finală: 3 milioane
  • campioana: 2 milioane

VIDEO Alarmă la CFR! Dan Petrescu, uluit: „Nu mi s-a întâmplat de când sunt aici”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

EXCLUSIV Mircea Rednic și Anamaria Prodan, front comun în fața acuzațiilor lansate la GSP Live: „Nu ne-am atins de niciun ban! Se face de râs”

Vedeta de la FCSB care nu l-a vrut pe Dică » Explicația lui MM Stoica + reacția antrenorului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
valentindragobete
valentindragobete  •  28 Iulie 2022, 10:04
Postat de vasileroaita pe 28 Iulie 2022, 06:36

"Dinamovistul" moare de drum lung, iar gigistul de grija banilor CFR-ului! Nu te-ai plictisit de prostia ta?!

Da' tot spre insolvență se duce chefereaua de dînci cu toată "averea" câștigată până acum ! Din păcate la FCSB e doliu, iar a anunțat jijică că continuă!

88gore88
88gore88  •  28 Iulie 2022, 09:34
Postat de emilian_din_iasi pe 28 Iulie 2022, 08:55

fotbalul romanesc se afla in colaps financiar...in momentul in care tii in liga echipe aflate in insolventa- vezi sibiul, sau cum a fost cazul lui dinamo ori cfr- atunci nu mai poti vorbi de corectitudine si implicit, performanta la niciun nivel....

Ce postac naiv este baiatu'... Situatia e bej spre maro pt ca exista coruptie ,pt ca mita era la moda,pt ca spaga era legala, iar conducatorii cluburilor sunt de fapt niste camatari ordinari.Daca televiziunile ar fi impartit meciurile si nu ar fi dat cele 29 Mil /sezon,azi s-ar fi jucat bambilici in SuperLiga1 iar interesul spectatorilor ar fi scazut mult mai drastic.

emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  28 Iulie 2022, 08:55
Postat de mircea_pop112 pe 28 Iulie 2022, 08:41

Cred ca merita mai mult spatiu acestmeci al CFR-ului cu Andorienii. Totusi campioana Romaniei se chinuie rau cu o echipa de semiamatori. Care sunt cauzele? FCSB cu Georgienii iar durere! Craiova iar aoleu!

fotbalul romanesc se afla in colaps financiar...in momentul in care tii in liga echipe aflate in insolventa- vezi sibiul, sau cum a fost cazul lui dinamo ori cfr- atunci nu mai poti vorbi de corectitudine si implicit, performanta la niciun nivel....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează