INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR - INTER D'ESCALDES 3-0

CRONICĂ CFR Cluj - Inter d'Escaldes 3-0. Noroc cu Tonto Feher! Două cadouri pentru CFR Cluj de la românul din Andorra și campioana e ca și calificată în turul 3

CFR Cluj a învins-o la scor de neprezentare pe campioana din Andorra / Sursă foto: Imago Images
CFR Cluj a învins-o la scor de neprezentare pe campioana din Andorra / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 21 iulie 2022 22:25 / Actualizat vineri, 22 iulie 2022 08:51

CFR Cluj a învins-o la scor de neprezentare pe campioana din Andorra, Inter Club d'Escaldes, scor 3-0, la capătul unui meci în care românul din tabăra oaspeților, Raul Feher, le-a făcut două mari cadouri „feroviarilor”.

  • Returul din Andorra este programat miercuri, 27 iulie, de la ora 18:00
  • Dacă va ajunge în turul următor, CFR Cluj va juca împotriva celor de la Shakhtyor Soligorsk, din Belarus. Campioana României ar juca primul meci (4 august) în deplasare.

Noroc cu Tonto Feher. Cronică de Marius Mărgărit

În fața unor andorrezi modești, dar care le-au dat totuși și emoții, jucătorii de la CFR s-au desprins greu și mai ales grație românului din centrul defensivei adverse, care a comis un penalty și și-a dat autogol pe final, când ardelenii păreau blocați. 

Când rătăcești drumul spre Champions League chiar de la prima intersecție și te trezești deviat departe, direct în Conference League, e greu să te montezi în fața unor andorezi, cu toate panicile lui Dan Petrescu. Așa a fost și joi în Gruia, unde nici nu începuse bine meciul și Cabrera le-a dat ardelenilor primele emoții, cu un lob de la marginea careului. Înghetase și canicula. 

Debeljuh a adus liniștea la CFR Cluj 

Revenită în atac, CFR a profitat însă repede de un henț al românului Feher, iar Betancor a făcut repede 1-0. Te-ai fi așteptat la un asalt continuu. Băieții lui Petrescu au continuat să joace cu mingi aruncate spre careu, preluări cu spatele la poartă. E sens unic, ocaziile apar rar, greu, dar când s-au întâmplat, Păun, singur, a fost blocat de Munoz, iar Boateng n-a nimerit ținta din 6 metri. 

Apoi și Debeljuh l-a făcut și el mare pe Monoz. „Burcucul” a avut dreptate, Inter d'Escaldes s-a așezat într-un defensiv 4-4-2, dar exploziv pe contre, cu doi jucători periculoși în față, Sacha și Soldevila. Până la urmă, la una dintre puținele faze lucrate cu fața la poartă, combianția Păun- Betancor s-a lăsat cu desprinderea semnată de Debeljuh. Prima în acest sezon. La margine, Petrescu îl certa pe Burcă. Și totuși, finalul reprizei a fost la fel ca începutul. 

CFR Cluj - Inter d'Escaldes 3-0. Noroc cu Tonto Feher! Două cadouri pentru CFR Cluj de la românul din Andorra și campioana e ca și calificată în turul 3
CFR Cluj a învins-o la scor de neprezentare pe campioana din Andorra, Inter Club d'Escaldes, scor 3-0 / Sursă foto: Imago Images

Același Cabrera l-a driblat scurt pe Kolinger, dar noroc cu Bălgrădean. Uf! 

CFR Cluj - Inter d'Escaldes 3-0. Ardelenii au „jucat” în 12

De la cabine nu mai iese Păun, pedepsit pentru acea mare ratare și apare Petrila. Care irosește și el, senin, una și mai mare. L-a imitat apoi și Debeljuh, Ardelenii presează, dar jocul suferă. Parcă te doare când vezi execuții simple ratate și atât de multă precipitare cu un adversar modest, dar cu tupeu. Bălgrădean ne-a scos iar, la șutul lui M. Torres.

Te-ai aștepta la un iureș al gazdelor, e doar 2-0, nu au scăpat de griji, dacă se tot plâng de meciul retur. Dar parcă nimic nu a funcționat cu adevărat, șuturi ori aiurea, ori prea moi, nici măcar ocaziile mari nu mai apar. Noroc cu românul Raul Mihai Feher, stoperul cu număriul 12. Chiar al 12-lea jucător al CFR-ului, care, după ce a făcut penalty, și-a încununat jalnic vizita la Cluj, cu un tonto gol care a risipit orice dubiu.

Mai greu decât o arată tabela, fără să convingă cu andorrezii, CFR și-a deschis drumul spre turul 3, unde o așteaptă un adversar mult mai tare, Shakhtyor Soligorsk din Belarus.

CFR Cluj - Inter Club d'Escaldes 3-0 

  • Au marcat: J. Betancor '6 p., Debeljuh '38, a.g. R. Feher '84
  • Click aici pentru statistici!
  • 4.421 de spectatori au asistat la confruntarea din „Gruia”
  • FINAL de meci la Cluj! CFR învinge la scor de neprezentare și e 99% calificată în turul III din Conference League.
  • min.90: Partida e prelungită cu cinci minute!
  • min.84: GOL CFR Cluj. Românul Raul Feher își înscrie în proprie poartă, la capătul unei faze construite de Petrila. O seară pe care fundașul român de 25 de ani trebuie s-o uite cât mai repede, tot el fiind cel care a făcut penalty-ul din care românii au deschis scorul.
  • min.63: Bălgrădean o salvează din nou pe CFR Cluj, respingând în corner un șut perciulos trimis de andorrezi din zona laterală.
  • min.58: Debeljuh primește o pasă în careu, pivotează, însă șutul său cu piciorul stâng nu are intensitate și e reținut fără probleme de portarul oaspeților.
  • min.49: Se încing spiritele în „Gruia”! Altercație generală între cele două tabere, iar arbitrul e nevoit să ducă mâna la buzunar. Boateng de la CFR și De Nova, din tabăra oaspeților, văd cartonașul galben.
  • min.46: Schimbare făcută de Dan Petrescu: iese Păun, autor al unei ratări imense în prima repriză, intră pe teren Petrila, care la prima fază de atac irosește o șansă importantă.
  • min.46: A început repriza secundă!
  • Fotbaliștii au ieșit de la vestiare, ne pregătim de startul reprizei secunde.
  • PAUZĂ în „Gruia”. CFR o conduce pe campioana Andorrei, scor 2-0, după reușitele lui Betancor (penalty) și Debeljuh.
  • min.44: Ocazie mare a andorrezilor, însă intervenția salvatoare a lui Bălgrădean menține intactă poarta românilor. Goalkeeper-ul se întinde și respinge în lateral șutul lui Soldevila. 
  • min.38: GOOL CFR Cluj! Fază-șnur a campioanei, care se desprinde pe tabelă. Dugandzic îi pasează ideal lui Debeljuh, iar croatul nu ratează cu poarta goală. 
  • min.27: Altă ocazie mare a CFR-ului, care controlează autoritar partida. Lovitura de cap a lui Debeljuh e respinsă în corner de portarul oaspeților. 
  • min.19: Camora șutează în forță, mingea se duce mult peste poarta andorrezilor. 
  • min.15: Păun profită de eroarea monumentalșă a lui Viti Martinez, rămâne singur cu portarul, dar finalizează modest, clujenii mulțumindu-se doar cu un corner.
  • min.13: Adrian Păun își încearcă norocul de la distanță, însă șutul său de la 20 de metri e reținut fără emoții de Munoz. 
  • min.6. GOOL CFR Cluj. Jefte Betancor transformă plasat lovitura de pedeapsă, iar „feroviarii” deschid scorul. 
  • min. 5. Raul Feher, fundașul român al lui Inter d'Escaldes, comite un henț inexplicabil în careu. „Centralul” nu stă pe gânduri și dictează penalty. 
  • min. 2: Prima ocazie importantă de gol le aparține andorrezilor. Angajat în adâncime, Cabrera încearcă să-l surprindă pe Bălgrădean printr-un lob de efect. Mingea se duce puțin pe lângă poartă. 
  • min.1. Start de meci în „Gruia”.  Inter Club d'Escaldes beneficiază de lovitura de start.

CFR Cluj - Inter Club d'Escaldes, echipe de start

CFR Cluj: 
Bălgrădean – Manea, Burcă, Kolinger, Camora – Deac, Boateng, Cvek – Jefte Betancor, Debeljuh, Păun
Rezerve: Scuffet, Graovac, Dugandzic, Petrila, Yeboah, Vito, Bordeianu, Yuri, Braun, Muhar, Gal
Antrenor: Dan Petrescu

Inter Club d'Escaldes: 
Munoz – Gallego Arias, Feher, De Nova, Gonzalez Lopez – Cabrera, Roca, Martinez, Marce – Soldevila (cpt), Andreu
Rezerve: Coca, Jesús Rubio, Moreno, Betriu, De La Torre, Ildefons Lima
Antrenor: Raul Obiols

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj)
Arbitru: Alex Troleis (Insulele Feroe)

Mai multe știri despre CFR Cluj: 

Pe burta goală în Conference League! Fotbaliștii lui CFR Cluj simt din plin efectele eliminării din Ligă!

Rapid mai vrea jucători de la CFR Cluj » PATRU nume pe listă, inclusiv un fotbalist abia transferat de Dan Petrescu!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (27)
balotelli
balotelli  •  22 Iulie 2022, 13:15
Postat de boierasul pe 22 Iulie 2022, 05:29

Eșecul cu Dudelange nu a fost "întâmplător" în acel an. Dacă ai sa urmărești parcursul acestora în grupele El ai sa înțelegi. Au fost surpriza competiției în acel an.

În acel an, singura surpriză pe care a izbutit-o Dudelange a fost calificarea în premieră în grupele unei competiții europene. Nicio echipă din Luxemburg nu mai reușise până atunci să ajungă acolo. A terminat grupa pe ultimul loc, cu un singur punct, la 9 distanță de Milan, locul 3. Deci n-avea cum să fie "surpriza competiției". Cfr în schimb, sezonul următor, avea să ajungă în primăvară și doar VAR-ul a făcut să nu treacă de Sevilla, care a și luat trofeul E.L. atunci. Niciodată, nici atunci... nici acum... nu poate fi scuzată în vreun fel eliminarea în fața unei echipe din Luxemburg. Cum să spui că eram la același nivel cu ei, când cu același nucleu de jucători, am fost la un pas de a elimina câștigătoarea trofeului din următorul sezon?

balotelli
balotelli  •  22 Iulie 2022, 10:24
Postat de alexiosas pe 22 Iulie 2022, 00:31

nu stiu de unde pana unde chestiile astea...trebuie,ca romani,sa ne bucuram la orice victorie,orbecaita asa cum este....vad ca toti is desculti in afara de echipele romanesti....pai,noi suntem mai desculti ca ei la multe privinte,noi traim doar cu istoria,realitatea ne e dusman...acum Petrescu s-a plans ca va fi greu meciul in Andorra,asta e demoralizator profesionist,nicidecum antrenor de fotbal....si cu Dudelange mai usor,aia,la ora asta,dau in cap cu terenul oricarei echipe romanesti

De acord cu ce spui despre Petrescu, dar andorrezii sunt - pe bune - niște desculți - vorbind de fotbal, desigur. Își bagă singuri mingea în poartă. Ar fi trebuit să plece cu cel puțin 6, dacă bursuceii ar fi fost mai concentrați. Ce voiam să subliniez este că nu au tratat cu seriozitate meciul care conta cu adevărat: returul cu armenii, de care puteau trece lejer. S-a văzut că sunt sub Dudelange - cu care - by the way - Sepsi șterge pe jos la orice oră. Mai ales cu Orban în tribune:).

boierasul
boierasul  •  22 Iulie 2022, 05:29
Postat de balotelli pe 21 Iulie 2022, 23:56

Un rezultat care înainte de a apuca să ne bucure, ne lasă un gust amar. Pentru că nu trebuia să avem o campioană care să zburde cu descălțații ăștia escaladați, ci una care să-și fi luat deja revanșa cu Dudelange, așteptând să joace la Craiova sãmbătă seara pe răcoare, nu duminică la 40 de grade. Înfrângerea cu Pyunik e mai greu de digerat decât acea umilință din play-off-ul Europa League cu luxemburghezii, tocmai pentru că a venit în preliminariile UCL. Nicio înfrângere în alte competiții europene nu poate fi la fel de dureroasă ca un eșec în UCL. Cum nici victoriile nu sunt la fel. De aceea, acest succes cu andorezii nu înseamnă prea mult și niciun clujean nu e îndreptățit să jubileze. În cupele europene, m-am obișnuit să uit de rivalitatea cu CFR, considerând că această echipă mă reprezintă și pe mine, ca cetățean al Clujului. Dar în același timp, trebuie admitem că prezența campioanei în această competiție nu reprezintă decât o palidă consolare, o participare forțată într-o cursă, pe un cu totul alt culoar decât cel dorit. Sigur, veți spune că noi, pinguinii, nici nu visăm măcar să fim pe acel culoar curând. Așa e. Dar avem dreptul să ne exprimăm aici, la fel ca "frații" noștri vișinii, pentru care protagoniștii acelei curse neprogramate ar fi trebuit să facă mai mult. Să sperăm totuși la o calificare în grupe, atât a campioanei cât și a celorlalte reprezentante ale Ligii 1.

Eșecul cu Dudelange nu a fost "întâmplător" în acel an. Dacă ai sa urmărești parcursul acestora în grupele El ai sa înțelegi. Au fost surpriza competiției în acel an.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează