INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA

Slavia Praga își face curaj: „Dacă vom marca primii, vom câștiga” » Antrenorul cehilor se plânge și el din cauza accidentărilor: „Abia se mai mișcă”

Articol de - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 18:05 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 19:33

Antrenorul Slaviei Praga, Jindrich Trpisovsky, 46 de ani, a venit cu echipa sa la Cluj Napoca pentru a-și recupera punctele pierdute joia trecută la Praga. Tehnicianul a transmis clar că formația lui nu țintește altceva în afara victoriei, a început cu un discurs optimist, pentru a încheia prin a scoate în evidență diverse probleme de lot cu care se confruntă, în preajma duelului cu CFR Cluj.

  • CFR Cluj - Slavia Praga se joacă joi, de la ora 19:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro Arena.

„Primul gol marcat ar ajuta echipa. Din moment ce primești gol de la adversari, greu mai îți revii. Noi n-am reușit în ultima vreme. Cu siguranță, dacă vom marca primii, vom câștiga! Asta încercăm să facem la Cluj", a anunțat încă din start tehnicianul praghezilor. 

„Cred că românii vor juca la fel. Atmosfera va fi de partea gazdelor. Antrenorul lui CFR este extraordinar, faptul că vor evolua acasă va fi un plus pentru CFR", a mai transmis cehul.

Diversiunea lui Șucu
editorial dan udrea
Diversiunea lui Șucu

Slavia Praga, decimată înainte de meciul cu CFR Cluj 

Dacă Dan Petrescu este acuzat că se plânge înaintea partidelor, partea a doua a conferinței lui Jindrich Trpisovsky a fost un discurs exclusiv despre problemele cu care se confruntă Slavia în preajma meciului de mâine. Accidentări și oameni cu febră! 

Mandous, Olayinka, Provod, Sevcik, Boril, Holes, Masopust (care a dat gol în august 2019 în Gruia) și Lingr sunt pe lista fotbaliștilor cu șanse mici sau deloc de a fi pe teren contra elevilor lui Dan Petrescu. 

„Vor fi multe schimbări în partida din România, destul de multe. Nici nu am venit cu tot lotul, unii nu vor juca... Dar situația nu e de genul să ne predăm, asta în niciun caz! Știm ce joacă echipa din Cluj, știm că trebuie să improvizăm, că schimbă continuu.

Nu sunt de acord că meciul cu CFR Cluj este cel mai important din acest sezon, toate sunt, pe toate le tratez ca atare. Avem probleme mari la lot, ori sunt bolnavi unii, alții nu pot juca. Aseară, de exemplu, un jucător mi-a făcut febră. Dar avem un lot mare, suficient, să facem o echipă. 

Dar, da, este o perioadă grea, e foarte greu. Mulți bolnavi, abia se mișcă unii... Dar sperăm să îmbunătățim lucrurile", a comentat Jindrich Trpisovsky.

Trpisovsky are amintiri frumoase din Gruia 

În august 2019, Slavia, cu Jindrich Trpisovsky pe bancă și cu Ondrej Kolar între buturi, blocându-i un penalty lui Omrani, a stopat drumul lui Dan Petrescu et Co către grupele Champions League, acolo unde au ajuns praghezii, la care, la acea dată, evolua și internaționalul român Nicolae Stanciu. 

„Mi-amintesc cu plăcere de meciul de data trecută cu CFR Cluj. Era în Champions League, nu știam cum va fi în grupă, după. Dar mi-aduc aminte de pregătiri, de faptul că Nicolae Stanciu, un român, a fost lângă noi aici, ne-am întâlnit cu întreaga lui familie, mi-aduc aminte momentele dinainte și de după", a comentat Jindrich Trpisovsky.

Pe acasă n-am mai fost de multă vreme, și-așa nu prea mergeam. Trebuie să improvizez, mai ales că am aproape 11 jucători out pentru acest duel. Dar avem o echipă mare, gândim meciul ca să-l câștigăm. E și o provocare ca aceia care intră să dea totul să impresioneze

- Jindrich Trpisovsky, antrenor Slavia

Slavia Praga își face curaj: „Dacă vom marca primii, vom câștiga” » Antrenorul cehilor se plânge și el din cauza accidentărilor: „Abia se mai mișcă”

Ce a spus portarul Ondrej Kolar înaintea meciului:

  • „Sunt deja a treia oară la Cluj. Știu că am apărat și un penalty. Am amintiri frumoase"
  • „Mi-amintesc foarte bine, un coleg mi-a zis că are încredere în mine. Am vrut să mă arunc în dreapta, dar am schimbat în ultimul moment și-am blocat. De aceea mă bucur și mă ajută această amintire"
  • „Probabil, joi, CFR va face ceea ce a făcut la Praga. O să aștepte ceea ce facem noi! Dar nu trebuie să repetăm greșelile și, practic, din nimic să luăm gol"
  • „Eu, personal, cred că vom câștiga! N-am reușit să înscriem în ultimele două meciuri. Dar avem mare încredere că de la Cluj Napoca va fi mai bine pentru noi"
  • „Da, este o grupă atipică. Fiecare gol va decide clasamentul, absolut orice gol înscris va hotărî"
  • „Diferența între noi și CFR nu e semnificativă. Clujul are un antrenor remarcabil. Dar cu toate astea noi sperăm să învingem joi"
  • „Mi-amintesc cu plăcere de acea perioadă, cu siguranță mă voi pregăti la fel, ca la precedentele dueluri. Sper să-i ajut pe băieți, știu că sunt un om important pentru ei"

7 trofeea adunat Kolar în fotbalul ceh, trei campionate, toate cu Slavia, patru Cupe ale Cehiei, trei cu Slavia, una cu Slovan Liberec

2020este anul în care portarul Slaviei a fost jucătorul campionatului ceh

VIDEO Antrenamentul Slaviei Praga înainte de meciul cu CFR Cluj

Citește și:

Ciprian Deac a luat prin surprindere pe toată lumea » Ce decizie a luat înaintea duelului cu Slavia Praga din Conference League

CFR Cluj și-a instalat noul gazon » Cum arată lucrarea de 300.000 de euro

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
007claudiu
007claudiu  •  12 Octombrie 2022, 19:03

Hai CFR Cluj victorie!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează