INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR - RANDERS 1-1

Fotbalistul de la CFR care a impresionat în meciul cu Randers: „E un jucător care muncește mult, îmi place abordarea lui”

Claudiu Petrila
Claudiu Petrila

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 22:20 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 23:14

CFR Cluj și Randers au remizat, scor 1-1, în etapa a doua a grupei D din Conference League. La finalul partidei, Ionuț Rada (38 de ani), fost jucător la clujeni, a ținut să laude prestația unui fotbalist de la campioana României.

Totul despre CFR - Randers, AICI!

Într-o prestație modestă a lui CFR Cluj, Rada a remarcat totuși un jucător al clujenilor. Este vorba de Claudiu Petrila, marcatorul echipei din acest meci.

„Eu pe Petrila l-am remarcat. L-am avut adversar când jucam la Sănătatea Cluj. Mă bucur pentru parcursul lui. Știu de la foștii mei colegi că e un jucător care muncește mult, îmi place abordarea lui. E un jucător tânăr, dar acum începe greul pentru el. 

Începe presiunea presei, a suporterilor, iar clubul trebuie să aibă grijă de ei. Fac un pas important, acela de a ne arăta că au potențial, dar trebuie ajutați, protejați și educați să facă pasul la o echipă importantă din Europa”, a spus Rada la Digi Sport Special.

Sunt fericit că am înscris, dar nu pot să mă bucur la maximum, am făcut doar egal și ne trebuia victoria. Nu prea ne ajută rezultatul, dar mai avem patru meciuri și trebuie să le câștigăm. Mi-am spus când am intrat că trebuie să fac ceva pentru a schimba scorul și am reușit. 

Nu cred că ne-au impresionat cu nimic, știam că sunt agresivi și masivi, dar atâta tot. Am lucrat fazele fixe și știam că sunt buni, din păcate ne-au dat gol așa, dar trebuie să corectăm asta pe viitor. Cred că meritam mai mult, am dominat jocul, mai ales în a doua repriză, dar este bun și un punct

- Claudiu Petrila, CFR pentru sport.ro

Rada a găsit problema celor de la CFR

Fostul fundaș a vorbit și despre problemele din jocul „feroviarilor”. Acesta a remarcat ușurința cu care CFR a primit golul din fază fixă, detaliu pregătit de obicei foarte minuțios de Dan Petrescu.

+4 FOTO

„Nu vedeam prea des ca Dan Petrescu să preia din mers o echipă. Nu se aștepta nimeni să revină la Cluj. El încearcă din mers să folosească jucătorii pe care îi are la dispoziție. Lui Dan Petrescu îi place foarte mult să lucreze la organizarea de joc, la fazele fixe. CFR Cluj nu a găsit încă acea siguranță, primește foarte ușor goluri atunci când vine vorba de faze fixe. 

E clar că va mai dura. Până în iarnă va mai încerca să ducă aceste meciuri, deși toată lumea se aștepta ca CFR să se califice din această grupă. Schema adversarilor (n.r - de la golul lui Randers) a fost foarte bună. Ok, marcaj larg, neatent, dar cred că și faza fixă a adversarilor a fost foarte bună. S-a bătut bine la șase metri și era clar că la o astfel de fază trebuie să tratezi foarte serios. Înainte să se marcheze, CFR Cluj a avut niște oportunități de a marca. O fază fixă poate să te răpună. 

În primul mandat al lui Dan Petrescu, vedeam cât de mult se pune accent pe aceste faze fixe. Primeau foarte greu gol la faze fixe. Sunt lucruri pe care le-a luat din mers, dar vine și responsabilitatea jucătorului, poziționarea lui, cât de atent e la acea fază. Șanse sunt la calificare, au trecut doar două meciuri, dar e clar că lucrurile trebuie reglate din mers. 

Aici trebuie să lucreze, la organizare. Sunt mulți jucători schimbați, accidentați. Nu e ușor nici pentru antrenor să joace cu fotbaliștii care nu sunt pe profilul lui. S-a văzut că se poate, dar vom vedea cum va decurge această toamnă pentru CFR Cluj”, a mai spus Rada pentru sursa citată.

Citește alte știri despre CFR Cluj:

Singura nemulțumire a lui Petrescu, după CFR - Randers: „Am făcut de 10 ori azi-dimineață!”

„Mi-e ciudă!” » Prima reacție dinspre CFR Cluj: „Am un regret”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tegean
tegean  •  01 Octombrie 2021, 02:00

Forza Petrila !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează