INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA 2-0

FOTO CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA 2-0. 3 goluri, 6 puncte, 100% cinism: încă o victorie miraculoasă pentru trupa lui Dan Petrescu și se vede primăvara! Lidera grupei G

CFR Cluj - Slavia Praga / FTO: Raed Krishan +14   FOTO
CFR Cluj - Slavia Praga / FTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 13 octombrie 2022 21:53 / Actualizat vineri, 14 octombrie 2022 00:42

CFR Cluj a predat o lecție tactică și a învins-o și în retur pe Slavia Praga, scor 2-0, după un meci dominat autoritar de cehi. Clujenii au avut o posesie minusculă pe durata ambelor reprize, dar au reușit, miraculos, să stopeze ofensiva furibundă a Slaviei. Campioana devine lidera grupei și se apropie de primăvara europeană.

  • Ballkani - Sivasspor, celălalt meci din grupa „feroviarilor”, s-a încheiat cu victoria turcilor, 1-2. CFR și Sivasspor se află pe primele două poziții, cu 7 puncte. 
  • Etapa următoare (27 octombrie): Sivasspor - CFR, Ballkani - Slavia Praga

Cronică de Eduard Apostol, după CFR - Slavia 2-0: Nemuritori

CFR Cluj a sfidat din nou statisticile potrivnice și a obținut o victorie senzațională, cu toate că a avut multe momente de chin, de neatenție și supusă unei dominări constante a cehilor. Deac a fost eroul care a dat tonul, Scuffet și Yuri au securizat marele succes.

Să vină banii! Suma adunată de CFR Cluj, după victoria tur-retur cu Slavia Praga
CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA 2-0
Să vină banii! Suma adunată de CFR Cluj, după victoria tur-retur cu Slavia Praga

Ciprian Deac a avut alura unui erou, războinic. A scrâșnit din dinți, a ținut neapărat să joace, a intrat chiar titular, ca să bage frica într-adevăr în adversarii de la Slavia, a șutat în forță cu piciorul stâng, nu cu dreptul avariat, și-a deschis scorul din penalty în minutul 11. 

A fost fotbalistul-alpha al campioanei României, care a oferit și mai mult curaj coechipierilor, pe care i-a strâns în grup, alături de Dan Petrescu, la celebrarea reușitei. 

CFR Cluj - Slavia Praga / FOTO: Raed Krishan
CFR Cluj - Slavia Praga / FOTO: Raed Krishan
CFR Cluj - Slavia Praga / FOTO: Raed Krishan
CFR Cluj - Slavia Praga / FOTO: Raed Krishan
CFR Cluj - Slavia Praga / FOTO: Raed Krishan
+27 FOTO

Fanii lui CFR Cluj au făcut stadionul să vibreze

Decarul CFR-ului a rezistat o repriză, timp necesar să fie și catalizatorul suporterilor din tribună care, spre deosebire de alte dăți, au venit și-n număr mare, și cu poftă de a face atmosferă pe stadion, așa cum visează Dan Petrescu. 

Deac și suporterii au fost acel ceva în plus de care "feroviarii" aveau nevoie pentru a mai face un pas spre o calificare în primăvara europeană. Deschiderea de scor i-a îndârjit pe cehi, care se temeau să nu primească gol, apreciind că le-ar fi greu să revină pe tabelă. Spectrul unui nou eșec ar fi făcut ca Slavia să intre în colaps. 

Tocmai echipa pe care Dan Petrescu o vedea înaintea duelului de aseară ajungând chiar în finala competiției!

CFR cu golurile și cu punctele, ceilalți cu cifrele

CFR a ținut bine de joc până în minutul 26 când s-a întrerupt partida din cauza problemelor medicale ale suporterului de la tribuna a II-a. 

Sfertul de oră de pauză i-a răcit pe elevii lui Petrescu, chiar dacă jucătorii au bătut mingea "pentru încălzire". La reluare, băieții lui Trpisovsky au apăsat accelerația la maximum, iar până la pauză l-au remacat din nou pe Scuffet, un alt erou al clujenilor, la fel ca la Praga. 

Ce e drept, și apărarea ardelenilor a fost permisivă, câteva greșeli uriașe pe benzi, dar norocul i-a surâs lui SuperDan et Co. La un moment dat, era chiar asediu în careul alb-vișiniilor: dovadă statistica oferită de SofaScore, 77 la sută posesie oaspeții, 14 șuturi spre poarta lui Scuffet, doar două trimise de "feroviari" spre buturile lui Kolar.

Meciul era pe stilul clasic deja al CFR-ului lui Petrescu. O echipă dominată, dar care făcea pași mici, dar siguri, spre un mare succes. 

Îmbrățișați și de șansă (Kacharaba a tras de puțin pe lângă vinclu), și de lipsa de clarviziune a adversarului (Jurasek a reluat ireal pe lângă din câțiva metri, singur-singurel, Traore "peste" din 8 metri), și de paradele lui Scuffet (precum cea la șutul lui Tiehi, dar și altele de mare efect). 

CFR a acceptat cu stoicism fiecare pumn încasat din partea Slaviei, apoi a ripostat, atunci când oboseala i-a cuprins pe adversari.

Au pus Slavia în genunchi

Cehii au pornit vijelios în căutarea măcar a unei egalări, apoi au trecut la dominare sterilă, pentru a fi răpuși după o reluare spectaculoasă, cu capul, a lui Yuri (86). La țanc!

Slavia - din nou, cea pe care Petrescu o vedea în finala Conference! - a fost îngenuncheată la propriu și la figurat, jucătorii ei au prins fluierul final pierduți prin iarbă. După meci, jucătorii cehilor chiar au îngenuncheat, spășiți, în fața propriilor fani! 

Chiar dacă Manea și Camora au mai "mermelit" niște faze, chiar dacă ofensiva a scăzut din turație, campioana României a arătat din nou că este la nivelul "Super". A știut să suporte, a încheiat cu brațele sus, a victorie, sperând într-o calificare cu mulți bani în primăvara europeană. Cât este el de luat peste picior, Dan Petrescu i-a redus din nou la tăcere pe ceilalți.

CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA 2-0. 3 goluri, 6 puncte, 100% cinism: încă o victorie miraculoasă pentru trupa lui Dan Petrescu și se vede primăvara! Lidera grupei G

Statisticile partidei CFR Cluj - Slavia Praga 2-0

CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA 2-0. 3 goluri, 6 puncte, 100% cinism: încă o victorie miraculoasă pentru trupa lui Dan Petrescu și se vede primăvara! Lidera grupei G
Sursă: SofaScore

Programul complet din Conference League

CFR Cluj - Slavia Praga 2-0

  • FINAL de meci. CFR se impune cu 2-0 în fața Slaviei Praga și se instalează la conducerea grupei G din Conference League. 
  • min.90: Partida e prelungită cu cinci minute. 
  • min.84: GOOOL CFR Cluj” „Feroviarii” sfidează statisticile și mai înscriu o dată, prin Yuri, tot în urma unei faze fixe. Fundașul s-a înălțat peste apărarea Slaviei și a reluat cu capul în poartă centrarea venită de la Roger, din corner. 
  • min.69: Brown avansează vijelios spre poarta cehilor, îsă își pierde suflul și irosește un contraatac ce se anunța periculos. 
  • min.58: Slavia contracarează și e aproape de gol prin Ibrahim Traore, care trimite peste din opt metri, la o fază în care defensiva CFR-ului a fost depășit-o numeric de cehi. 
  • min.57: Alt corner, alt moment periculos în careul Slaviei. Boateng încearcă o execuție pretențioasă din „foarfecă”, balonul se duce pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Kolar
  • min.52: CFR iese din „carapace” și e din nou periculoasă la o fază fixă. Luați prin surprindere, cehii îndepărtează pericolul în ultimul moment. 
  • min.46. Începe repriza secundă. Recuperat miraculos pentru confruntarea din această seară, Deac a rămas la cabine la pauză, fiind înlocuit cu Cvek. 
  • PAUZĂ la Cluj! „Feroviarii” intră cu un avantaj minim la cabine, 1-0, după reușita lui Ciprian Deac din minutul 11. CFR a scăpat ca prin urechile acului în prima repriză, una desfășurată sub forma unui asediu prelungit al cehilor. Statisticile primei reprize, oferite de SofaScore, sunt edificatoare. Slavia a avut o posesie covârșitoare, 77%. Cehii au expediat 14 șuturi spre poarta lui Scuffet, spre deosebire de cele două ale „ferovarilor”.
CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA 2-0. 3 goluri, 6 puncte, 100% cinism: încă o victorie miraculoasă pentru trupa lui Dan Petrescu și se vede primăvara! Lidera grupei G
  • min:45+12: Slavia controlează finalul de repriză, iar cehii sunt din nou periculoși, de data aceasta de la distanță. Taras Kacharaba își încearcă norocul de la peste 20 de metri de poarta lui Scuffet, mingea ocolește de puțin vinclul. 
  • min:45+7:  Scuffet prinde o nouă zi de excepție în fața Slaviei. Portarul „feroviarilor” respinge șutul lui Christ Tiehi din interiorul careului și menține intactă poarta românilor. 
  • min:45+3: Mare ocazie ratată de formația cehă. Camora și Cristi Manea îl lasă singur pe David Jurasek, dar acesta ratează incredibil, din doar câțiva metri. 
  • min.41: Partida de la Cluj s-a reluat, după un sfert de oră de întrerupere. 
  • min.35: Partida e în continuare întreruptă. După ce i-au acordat primul ajutor chiar în tribune, medicii îl transportă pe fanul respectiv la ambulanță, cu care va fi transportat imediat la spital. Purtat pe brațe din tribune și până la ambulanță, suporterul era conștient în acel moment, transmite Eduard Apostol, corespondentul Gazetei la Cluj. 
  • min.26: Meciul e întrerupt în aceste momente. Ambulanța a intrat pe gazon și se îndreaptă spre Tribuna a II-a, acolo unde unui spectator i s-a făcut rău. Partida e întreruptă de mai bine de șase minute, se pare că persoanei aflate în suferință i se aplică manevre de resuscitare.  
  • min.20: Fază-șnur a Slaviei, Jurasek apare la finalizare, însă șutul său dintr-o bucată e respins de același Scuffet.
  • min.19: Traore se distrează cu apărarea clujenilor, șutează de la 16 metri, Scuffet intervine fără emoții și reține balonul. 
  • min.11: GOOOOL CFR! Deac execută perfect penalty-ul, iar „feroviarii” se instalează la conducerea partidei. 
  • min.10: Lovitură de pedeapsă dictată în favoarea CFR-ului, după o intrare imprundentă comisă asupra lui Muhar. Deac se pregătește să execute. 
  • min.9: La faza imediat următoare, Yuri reia cu capul, mingea lovește bara, deviată și de blocul defensiv al Slaviei. 
  • min.8: Centrare de clasă a lui Cristi Manea, cehii resping în corner.
  • min.6: Contraatac periculos declanșat de clujeni, însă CFR irosește faza, iar oaspeții îndepărtează pericolul. 
  • min.1: Prima ocazie îi aparține Slaviei. Șutul lui Sor de la 20 de metri e reținut de Scuffet, eroul meciului tur.
  • min.1: A început duelul de la Cluj. Ardelenii beneficiază de lovitura de start.
  • Ne pregătim de startul partidei. Cele două formații au ieșit pe teren, iar meciul va începe în scurt timp. 
CFR Cluj - Slavia Praga / FOTO: Raed Krishan
CFR Cluj - Slavia Praga / FOTO: Raed Krishan
CFR Cluj - Slavia Praga / FOTO: Raed Krishan
CFR Cluj - Slavia Praga / FOTO: Raed Krishan
CFR Cluj - Slavia Praga / FOTO: Raed Krishan
+27 FOTO

VIDEO Suporterii CFR-ului, optimiști înaintea duelului cu Slavia: „Batem la cel puțin două goluri diferență”

CFR Cluj - Slavia Praga. Echipele de start

CFR CLUJ: Scuffet - Manea, Yuri, Kolinger, Camora - Deac, Boateng, Muhar, Roger - Yeboah, Janga
REZERVE: Gal, Bălgrădean - Brucic, Burcă, Billong, Malele, Petrila, Hoban, Bordeianu, Cvek, Braun, Buș
ANTRENOR: Dan Petrescu

SLAVIA: Kolar - Dorley, Kacharaba, Ousou, Jurasek - Traore, Tiehi - Sor, Usor, Olayinka - Tecl
REZERVE: Dvorak, Sirotnik - Masopust, Ewerton, Lingr, Jurasek, Kricfalusi, Pudil, Konecny
ANTRENOR: Jindřich Trpišovský

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca) 
Arbitru: Luis Godinho (Portugalia) 

Celălalt meci din grupa G, Ballkani - Sivasspor:

Slavia Praga își face curaj: „Dacă vom marca primii, vom câștiga” » Antrenorul cehilor se plânge și el din cauza accidentărilor: „Abia se mai mișcă”
CFR CLUJ - SLAVIA PRAGA
Slavia Praga își face curaj: „Dacă vom marca primii, vom câștiga” » Antrenorul cehilor se plânge și el din cauza accidentărilor: „Abia se mai mișcă”

Citește și: 

CFR Cluj și-a instalat noul gazon » Cum arată lucrarea de 300.000 de euro

A plecat de la CFR Cluj și a semnat în Liga 1

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (95)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  14 Octombrie 2022, 19:25

SLAVA , CFR ! Seara fantastica s- a încheiat și cu cireașa de pe tort 0- 5 ,total 0- 10!? Artileria grea zcsb !

Moshu
Moshu  •  14 Octombrie 2022, 10:23
Postat de tarnaveanu pe 13 Octombrie 2022, 19:27

Aceeași încăpățânare incredibilă pe care o are Petrescu să joace cu un jucător lovit (talismanul lui) când are 10 oameni valizi pe bancă, într-un meci în care vor trebui să fie 100% apți fizic și mental ca să scoată măcar un egal.

Ai vazut ce-a facut "ala lovitu'"...deci Petrescu chiar stie ce face,esti un habarnist ofticat !

magic4ever
magic4ever  •  14 Octombrie 2022, 01:49

Dan Petrescu este antrenor de nota 10! Respect!

Vezi toate comentariile (95)
Comentează
Close