INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SFERTURI

GALERIE FOTO Răzvan Lucescu a pierdut primul turnir cu Brugge » 3 victorii ale gazdelor în „sferturile” Conference League

S-au jucat meciurile tur ale „sferturilor” Conference League. PAOK-ul lui Răzvan Lucescu a pierdut la scor minim pe terenul celor de la Club Brugge, în timp ce Olympiakos - Fenerbahce, scor 3-2, a fost cel mai spectaculos meci al serii. +7   FOTO
S-au jucat meciurile tur ale „sferturilor” Conference League. PAOK-ul lui Răzvan Lucescu a pierdut la scor minim pe terenul celor de la Club Brugge, în timp ce Olympiakos - Fenerbahce, scor 3-2, a fost cel mai spectaculos meci al serii.

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2024 23:59 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 11:34

S-au jucat meciurile tur ale „sferturilor” Conference League. PAOK-ul lui Răzvan Lucescu a pierdut la scor minim pe terenul celor de la Club Brugge, în timp ce Olympiakos - Fenerbahce, scor 3-2, a fost cel mai spectaculos meci al serii.

Partidele retur se vor juca joia viitoare. Învingătoarea din „dubla” Aston Villa - Lille va juca cu câștigătoarea din duelul Olympiakos - Fenerbahce. Dacă va obține calificarea în retur, Răzvan Lucescu va juca în semifinale cu echipa care va merge mai departe dintre Viktoria Plzen și Fiorentina.

Nu trage, dom' Scamacca! » Liverpool, spulberată pe Anfield în „sferturile” Europa League. Toate rezultatele serii
SFERTURI
Nu trage, dom' Scamacca! » Liverpool, spulberată pe Anfield în „sferturile” Europa League. Toate rezultatele serii

Aston Villa - Lille 2-1. Englezii, favoriți la calificare

Englezii au deschis scorul rapid. McGinn a centrat perfect din corner, Watkins s-a înălțat și a înscris cu capul pentru 1-0. Emiliano Martinez i-a salvat pe englezi câteva minute mai târziu. Campionul mondial s-a opus încercărilor semnate de Zhegrova și Diakite.

În minutul 42, David a pătruns în careu și a trimis un șut puternic la firul ierbii, dar același Martinez a mai reușit o paradă. Aston Villa și-a majorat avantajul în minutul 56, când Bailey a pasat decisiv pentru McGinn, care nu l-a iertat pe Chevalier. Francezii reușiseră să reducă din diferență prin Gudmundsson, dar golul acestuia a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Celălalt islandez de la Lille, Haraldsson, a încercat și el să îl învingă pe Martinez, dar argintinianul și-a arătat și de această dată clasa. Lille a retus din diferență în minutul 84, când Angel Gomes a executat perfect o lovitură de colț, iar Bafode Diakite a înscris cu capul.

Francezii au continuat să spere până în ultimele minute, dar s-au văzut învinși în acest meci. Aston Villa pleacă favorită în returul care este programat joia viitoare.

Aston Villa - Lille, echipele de start

Aston Villa: Martinez - Konsa, Carlos, Torres, Digne - McGinn, Douglas Luiz, Tielemans - Bailey, Watkins, Rogers
Rezerve: Olsen, Diaby, Duran, Gauci, Iroegbunam, Kellyman, Kesler, Moreno, Zaniolo
Antrenor: Unay Emery

Lille: Chevalier - Santos, Diakite, Yoro, Ismaily - Andre, Bentaleb - Zhegrova, Haraldsson, Gudmundsson - David
Rezerve: Negrel, Alexsandro, Bouaddi, R. Cabella, Ferrah, A. Gomes, Mannone, T. Morais, Tourem Yazici
Antrenor: Paulo Fonseca

Club Brugge - PAOK 1-0. Răzvan Lucescu, învins în Belgia

+3 FOTO

Echipa lui Răzvan Lucescu s-a văzut condusă încă din startul meciului. Hugo Vetlesen a fost servit perfect de Jutgla și l-a învins pe Kotarski. Același Vetlesen a avut șansa de a face 2-0, dar șutul acestuia din poziție ideală a fost în blocajul unui fundaș.

PAOK putea egala în finalul primei reprize, dar șutul lui Taison a trecut puțin peste transversală. Imediat după pauză, belgienii au trecut pe lângă gol, dar Răzvan Lucescu a avut noroc la încercările lui Skoras și Jutgla.

În minutul 78, Brugge a ratat șansa de a face 2-0, la lovitură de pedeapsă ratată de Igor Thiago. Pe final cei de la Brugge au închis bine jocul, iar PAOK nu a mai reușit să se apropie de poartă. După acest rezultat, returul de pe Toumba se anunță unul incendiar.

Club Brugge - PAOK, echipele de start:

Club Brugge (3-5-2): Jackers - Spileers, Mechele, De Cuyper - Sabbe, Onyedika, Vanaken, Vetlesen, Skoras - Thiago, Jutgla
Rezerve: Bursik, Balanta, Boyata, Homma, Meijer, Nusa, Ordonez, Talbi, Zinckernage
Antrenor: Ronny Deila

PAOK (4-2-3-1): Kotarski - Vieirinha, Kedziora, Koulierakis, Baba - Ozdoev, Meite - A. Zivkovic, Konstantelias, Taison - Samatta
Rezerve: Talichmanidis, P. Zivkovic, Despodov, Jonny, M. Antonio, Michailidis, Thomas, Tsingaras, Tzimas
Antrenor: Răzvan Lucescu

Show total în Olympiakos - Fenerbahce 3-2

Turcii au început bine meciul de pe stadionul Karaiskakis. Dzeko l-a pus de două ori la încercare pe Tzolakis. Gazdele au deschis scorul imediat după ocaziile irosite de bosniac, Soyuncu a trimis o pasă greșită, Fortounis a interceptat și a marcat cu un șut la colțul lung.

Jovetic ('32) a dublat avantajul grecilor. Chiar înaintea pauzei, turcii au avut ocazia de a reduce din diferență, dar șutul expediat de Krunic a fost parat de Tzolakis. Olympiakos a făcut 3-0 în minutul 57, când grecii au reușit să recupereze în apropierea careului advers, iar Chiquinho a scăpat singur cu portarul și a marcat.

Turcii au redus din diferență prin Tadic ('68), care a transformat o lovitură de pedeapsă, apoi Kahveci ('74) a mai marcat pentru Fenerbahce, iar returul de săpătmâna viitoare se anunță incendiar.

Olympiakos - Fenerbahce, echipele de start

Olympiakos (4-2-3-1): Tzolakis - Rodinei, Retsos, Carmo, Ortega - Hezze, Chiquinho - Fortounis, Jovetic, Masouras - El Kaabi
Rezerve: Paschalakis, Alexandropoulos, J. Carvalho, El Arabi, Horta, Iborra, Ntoi, Papadopoulos, Quini, Richards
Antrenor: Jose Luis Mendilibar

Fenerbahce (4-3-3): Livakovic - Osay-Samuel, Soyuncu, Becao, Oosterwolde - Zajc, Krunic, Szymanski - Kahveci, Dzeko, Tadic
Rezerve: Egribayat, Akcicek, Batshuayi, Bonucci, Demir, Dursun, Fedai, Fred, Kadioglu, Karayazi, Kent, Yuksek
Antrenor: Ismail Kartal

Rezultat surprinzător în Cehia: Plzen - Fiorentina 0-0

Italienii, mari favoriți, au controlat în mare măsura partida de pe Dossan Arena, dar fără să își creeze mari ocazii de gol. Prima le-a aparținut cehilor. Voleul lui Vydra a trecut puțin pe lângă bară.

Prima și singura ocazie importantă de gol a Fiorentinei a fost cea din minutul 55. Beltran a încercat să înscrie cu un șut din careu, dar portarul Jedlicka a fost la post și l-a oprit pe argentinian.

În minutul 78, Reznik a aruncat mingea lung dintr-un aut, balonul a ajuns la Chory, care a reluat spre poartă, dar încercarea lui a trecut puțin pe lângă poartă.

După acest meci, Fiorentina este în continuare marea favorită a acestei „duble”. Lupta pentru calificare se va da joia viitoare, pe Artemio Franchi.

Plzen - Fiorentina, echipele de start

Plzen (3-4-1-2): Jedlicka - Hranac, Hejda, Jemelka - Reznik, Cerv, Kalvach, Cadu - Sulc - Chory, Vydra
Rezerve: Tvrdon, , Deml, Doubek, Kliment, Lorincz, Paluska, I. Traore
Antrenor: Marek Bakos

Fiorentina (4-3-3): Terraciano - Dodo, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi - Arthur Melo, Mandragora, Beltran - N. Gonzalez, Belotti, Sottil
Rezerve: Christensen, Barak, Duncan, Faraoni, Ikone, Infantino, Kayode, Kouame, M. Lopez, Nzola, Parisi, Ranieri
Antrenor: Vincenzo Italiano

Informații înainte de Club Brugee - PAOK

Club Brugge a ajuns în „sferturile” Conference League după ce a trecut de Molde în turul precedent, cu scorul de 4-2 la general. Belgienii au pierdut manșa tur, în deplasare, scor 1-2, dar i-au învins pe norvegieni acasă, cu scorul de 4-2.

PAOK a pierdut de asemenea manșa tur împotriva croaților de la Dinamo Zagreb, scor 0-2, dar elevii lui Răzvan Lucescu au câștigat returul disputat în Grecia cu scorul de 5-1.

În campionatul Belgiei, Club Brugge se află pe locul 4, cu 30 de puncte, la cinci în spatele ocupantelor primelor două poziții, Anderlecht și Royal Union SG.

Cu 6 etape înainte de final, PAOK este lider în Grecia, cu 67 de puncte, urmată de AEK Atena, cu 66, și Panathinaikos, cu 65. Locul al patrulea este ocupat de Olympiakos, cu 63 de puncte.

PAOK și Club Brugge s-au mai întâlnit în grupele Europa League în 2010, ambele meciuri terminându-se cu scorul de 1-1. PAOK a terminat atunci grupa pe locul al doilea, cu 11 puncte, în timp ce Brugge a terminat grupa pe ultima poziție, cu 3 puncte. Din grupă au mai făcut parte Villarreal, care a fost lider, cu 12 puncte, și Dinamo Zagreb, care a ocupat locul al treilea, cu 7 puncte.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Răzvan Lucescu, despre tragerea la sorți a „sferturilor” Champions League: „Atunci când ajungi în primele 8, niciun meci nu e simplu”

Citește și:

Dincolo de Premier League, e COLAPSUL » Datorii imense în Anglia, desființări și o mare întrebare: cât mai rezistă modelul?!
ANGLIA
Dincolo de Premier League, e COLAPSUL » Datorii imense în Anglia, desființări și o mare întrebare: cât mai rezistă modelul?!
Derby-ul Panathinaikos - Olympiacos, o rivalitate declanșată în România în urmă cu aproape 100 de ani » Declarația unui martor ocular, un coșciug plimbat prin Capitală și versurile care amintesc de noroiul de la București
SERIAL ISTORII NEȘTIUTE
Derby-ul Panathinaikos - Olympiacos, o rivalitate declanșată în România în urmă cu aproape 100 de ani » Declarația unui martor ocular, un coșciug plimbat prin Capitală și versurile care amintesc de noroiul de la București

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
sapun
sapun  •  11 Aprilie 2024, 22:48

SĂRACILOR!!! Niciun post TV din România nu transmite niciun meci din Conference League sau Europa League. PS: RAI1 care transmine Milan - Roma e oprit pe rețeaua Digi. SĂRĂCIILOR!!! RUȘINEA TELEVIZIUNILOR SUNTEȚI!

intunerikuss
intunerikuss  •  11 Aprilie 2024, 21:59

Exista un *** la trustul PRO, care isi imagineaza ca Liverpool vs. Atalanta va face mai multa audienta decat Brugge-PAOK. Incredibil cata prostie...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează