INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ

Cu ce opțiuni rămâne CFR Cluj în Conference League: calificare sau măcar un milion de euro

CFR Cluj - Randers // foto: Imago Images
CFR Cluj - Randers // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 09:26 / Actualizat marti, 23 noiembrie 2021 13:18

CFR Cluj mai are, teoretic, șanse să prindă locul al doilea în grupă și să meargă la barajul pentru „optimile” Conference League. Condiția clară este ca vișiniii să câștige ultimele două partide din grupă, la Randers și acasă cu Jablonec.

Clujul a înregistrat un parcurs foarte slab în grupa din Conference, cu un singur punct din patru etape, dar conducerea mai speră să obțină calificarea la barajul pentru „optimile” competiției. 

Conducerea lui CFR Cluj explică rezultatele slabe din Europa: „Ce a găsit Dan Petrescu nu a fost pe placul lui”
CFR CLUJ
Conducerea lui CFR Cluj explică rezultatele slabe din Europa: „Ce a găsit Dan Petrescu nu a fost pe placul lui”

Cum avansează CFR Cluj în Conference League 

Ar fi nevoie ca vișiniii să câștige joi în Danemarca partida cu Randers și s-o bată apoi și pe Jablonec în ultima etapă. Iar cehii să n-o învingă pe Alkmaar în etapa aceasta. Sunt condiții greu de îndeplinit, e obligatoriu ca ardelenii să câștige totul până la final după ce n-au bătut pe nimeni până acum.

În stagiunea curentă din cupele europene, campioana României a obținut numai trei victorii în 12 partide. A câștigat acasă cu Borac Banja Luka, din Bosnia, și a mai bifat două victorii cu Lincoln Red Imps, din Gibraltar.

Un milion de euro în joc

Locul al doilea din grupă, pe care l-ar mai putea ocupa clujenii, duce la un baraj cu o formație clasată a treia într-o grupă din Europa League. Învingătoarea merge în „optimile” competiției. Chiar dacă nu ar obține locul al doilea, CFR tot are motiv să lupte serios pentru două victorii în ultimele partide din grupă.

Clubul ar încasa un premiu total de un milion de euro de pe urma acelor succese, o sumă foarte importantă, mai ales în contextul în care se găsește clubul, afectat economic și din cauza schimbărilor numeroase pe care le-a operat patronul Varga în conducere și în vestiar, și din cauza datoriilor acumulate în acești patru ani în care vișiniii au fost campioni an de an, dar au consumat cei mai mulți bani.

Ăsta e nivelul fotbalului românesc. Am avut 2-3 ani foarte buni în Europa, dar atunci au fost excepții. Acum, adversarii din Conference League sunt foarte puternici, peste nivelul campionatului nostru și suferim.

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Victoria cu FCU Craiova ne ajută la moral înainte de meciul din Conference League. Cu două victorii putem merge mai departe. Vom juca de la egal la egal cu Randers și sperăm să luăm punctele.

- Bogdan Mara, director sportiv CFR Cluj

28 de meciuria adunat Dan Petrescu pe banca lui CFR Cluj în cupele europene: 11 victorii, 7 remize şi 10 înfrângeri. Acum are un parcurs dezastruos: un singur punct în 4 partide

Clasamentul în grupa D din Conference League

Cu ce opțiuni rămâne CFR Cluj în Conference League: calificare sau măcar un milion de euro

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Ce performanță pentru Deac: 70 de goluri, 75 de pase pentru CFR!

E bun, deși lui Dan Petrescu nu-i place! Fotbalistul de la CFR Cluj care a avut ceva de demonstrat cu FCU Craiova

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
tororosso
tororosso  •  23 Noiembrie 2021, 18:11

Cum avansează CFR Cluj în Conference League ? ... ca racul , săracul . Sunt viteji acasă susținuți de păpușari iar afară bieți mielușei .

park_benjamin
park_benjamin  •  23 Noiembrie 2021, 13:44

Ăsta e nivelul: CFR Cluj eliminată in grupele Conference League, iar FC FCSB și U Craiova eliminate în preliminariile Conference League. #totașa

Vezi toate comentariile (2)
Comentează