INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  TRAGERE LA SORȚI

Farul, FCSB, CFR Cluj și Sepsi și-au aflat posibilele adversare din turul 3 preliminar al ECL! Oponent de foc pentru roș-albaștri

FCSB, Sepsi, CFR Cluj și Farul sunt echipele românești din Conference League
FCSB, Sepsi, CFR Cluj și Farul sunt echipele românești din Conference League

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2023 15:25 / Actualizat luni, 24 iulie 2023 15:48

Farul, FCSB, CFR Cluj și Sepsi OSK și-au aflat posibilele adversare din turul 3 preliminar al Europa Conference League, în caz că trec de a doua rundă a calificărilor. Campioana Farul a avut parte de o tragere la sorți favorabilă, vicecampioana FCSB nu a avut la fel de mult noroc.

Astfel:

  • Dacă trece de Urartu, Farul o va înfrunta în turul 3 pe Flora Tallinn, campioana din Estonia. Primul meci, pe 10 august, ar avea loc la Ovidiu.
  • Dacă trece de CSKA Sofia, Sepsi OSK va înfrunta câștigătoarea „dublei” Torpedo Kutaisi (Georgia) - FC Aktobe (Kazahstan). Primul meci ar avea loc cu Sepsi gazdă, la Sf. Gheorghe.
  • În caz că trece de CSKA 1948 Sofia, FCSB va da peste Nordsjaelland, vicecampioana Danemarcei! Primul meci ar avea loc cu FCSB gazdă. 
  • Dacă o învinge pe Adana Demirspor, CFR Cluj va înfrunta câștigătoarea duelului Osijek (Croația) - Zalaegerszegi TE (Ungaria). Primul meci s-ar juca la Cluj-Napoca.

Meciurile din turul 3 vor avea loc pe 10, respectiv 17 august.

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp!
CM NATAȚIE
David Popovici s-a calificat în finala de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp!

Farul versus Flora Tallinn

  • Flora Tallinn este în 13 rânduri campioană a Estoniei. Are un lot evaluat la 4,8 milioane de euro, mult sub valoarea de piață a Farului - 21,5 milioane de euro.
  • Antrenor este estonianul Jurgen Henn, care ocupă această poziție din august 2018.
  • În acest sezon, Flora ocupă poziția secundă în campionatul din Estonia, cu 47 de puncte adunate în 21 de etape, unul sub FCI Levadia.
  • Cel mai valoros jucător al echipei este ghanezul Ernest Agyiri, extremă stânga evaluată la 400.000 de euro.

Nordsjaelland, adversara vicecampioanei FCSB

  • Nordsjaelland a încheiat sezonul trecut de campionat pe locul 2 în Danemarca, cu 55 de puncte, doar 4 sub campioana FC Copenhaga.
  • Antrenată de norvegianul Johannes Thorup (34 de ani), echipa daneză are un lot valoros, cu o cotă de piață de 32,75 milioane de euro, puțin peste cea a FCSB-ului, 31,8 milioane.
  • Extrema stânga ghaneză Ernest Nuamah, în vârstă de 19 ani, este cel mai valoros fotbalist al echipei, evaluat la 6 milioane de euro. Cote foarte bune au și atacantul Marcus Ingvartsen, 5,5 milioane, și stoperul Adamo Nagalo, 5 milioane.
  • Nordsjaelland are un singur titlul de campioană a Danemarcei în palmares, cucerit în 2012.

CFR Cluj, cu Osijek sau Zalaegerszegi TE

  • Osijek a încheiat sezonul precedent pe locul 3, cu 50 de puncte, 31 sub campioana Dinamo Zagreb. Echipa antrenată de croatul Stjepan Tomas a început acest sezon senzațional, 6-1 cu Slaven Belupo.
  • 20,8 milioane de euro este valoarea lotului celor de la Osijek.
  • Zalaegerszegi TE a terminat pe 9 în precedentul sezon de campionat din Ungaria, dar a prins biletele pentru Conference League pentru că a cucerit Cupa. Echipa maghiară are un lot evaluat la 6,3 milioane de euro.

Sepsi OSK a căzut cu Torpedo Kutaisi / Aktobe

  • Torpedo Kutaisi, una dintre posibilele adversare ale covăsnenilor, ocupă locul 6 în campionatul din Georgia, cu 24 de puncte acumulate în 19 etape. Sezonul trecut, Torpedo a obținut locul 5. Întregul lot al echipei este evaluat la 4,63 milioane de euro. În comparație, Sepsi are jucători evaluați la 15,11 milioane.
  • Aktobe este a treia în campionatul din Kazahstan, cu 34 de puncte adunate în 16 etape, 8 sub liderul Ordabasy.
  • Aktobe a fost vicecampioana Kazahstanului în 2022 și este favorită în „dubla” cu Torpedo Kutaisi, având un lot de două ori mai valoros, evaluat la 8,55 milioane de euro.

Ce adversare au echipele românești în turul 2 preliminar

Până să ajungă în turul 3 preliminar, formațiile românești trebuie să treacă de a doua rundă a calificărilor, unde vor avea loc următoarele dueluri:

  • Farul - Urartu
  • FCSB - CSKA 1948 Sofia 
  • CFR Cluj - Adana Demirspor
  • Sepsi OSK - CSKA Sofia

Farul s-a aflat la tragerea la sorți pe traseul campioanelor și va întâlni o formație din rândul echipelor eliminate în primul tur din Champions League. În caz că vor trece de al doilea tur, FCSB, CFR Cluj și Sepsi vor fi pe traseul normal, cu statut de cap de serie.

Pentru FCSB și CFR Cluj, acest lucru se datorează coeficienților pe care aceste echipe le au la nivel european. În schimb, Sepsi e avantajată de faptul că în turul 2 o întâlnește pe CSKA Sofia, care are un coeficient bun și, automat, i-ar lua locul în urna capilor de serie.

Citește și: 

Viorel Moldovan, despre cum a schimbat Bergodi fața Rapidului: „Cu Mutu, se întâmpla de multe ori. Acum e altceva”

5 goluri și 70.000 de oameni la spectaculosul amical AC Milan - Real Madrid

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (140)
hugegrant
hugegrant  •  29 Iulie 2023, 20:11
Postat de eterrna.terrra.nova pe 28 Iulie 2023, 14:52

A fost sau nu in grupea prostea, deci o alta predictie eșuată. A fost umilinta cu Yerevanul dar nimic cu se compara cu umilinta 10sbista :)) nici pescarii lui Dinamo nu se apropie

clona csu nu a jucat niciodata in grupe. cum sa fie umilinta in grupe unei competii europene unde clona csu nu o sa ajunga niciodata? noi am jucat cu rezervele? voi in primul tur ati fost eliminati si ati jucat cu cei mai buni jucatori. acolo este umilinta. p.s.:v-am dat 10 goluri in 3 meciuri bah clonatilor

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  28 Iulie 2023, 14:52
Postat de dodonpa pe 28 Iulie 2023, 11:16

ce legatura are umilinta *** suferita de kfr care a fost eliminata inca din primul tur ucl si e.l. cu faptul ca Steaua din liga 1 a fost singrura echipa care a trecut de toate tururile preliminare in in sezonul trecut. kfr nu numai ca nu a trecut de toate turile,dar a fost eliminat in primul tur din ucl si e.l.

A fost sau nu in grupea prostea, deci o alta predictie eșuată. A fost umilinta cu Yerevanul dar nimic cu se compara cu umilinta 10sbista :)) nici pescarii lui Dinamo nu se apropie

dodonpa
dodonpa  •  28 Iulie 2023, 11:16
Postat de eterrna.terrra.nova pe 24 Iulie 2023, 17:12

CFR nu a fost in grupe? :)) pronostic gresit din nou clonache :))) hilar de prost! Dupa tine Rotaru tot pleaca de 5 ani :)) e ceva mai trist decat sa un postac 10sbist?

ce legatura are umilinta *** suferita de kfr care a fost eliminata inca din primul tur ucl si e.l. cu faptul ca Steaua din liga 1 a fost singrura echipa care a trecut de toate tururile preliminare in in sezonul trecut. kfr nu numai ca nu a trecut de toate turile,dar a fost eliminat in primul tur din ucl si e.l.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (140)
Comentează