SPORTURI  »  ALTELE  »  CM NATAȚIE

corespondență din japonia David Popovici s-a calificat în finala de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp!

David Popovici // foto: Raed Krishan, GSP +10   FOTO
David Popovici // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat luni, 24 iulie 2023 14:16 / Actualizat luni, 24 iulie 2023 16:08

David Popovici (18 ani) s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de natație de la Fukuoka. Lupta pe medalii va fi marți, de la ora 14:02.

  • Reporterul Roxana Fleșeru și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Japonia, la Fukuoka, și transmit toate informațiile care contează de la Campionatele Mondiale de Înot
  • Finala probei de 200 metri liber va fi marți, 25 iulie, ora 14:02
  • Campionatele Mondiale de Natație nu sunt transmise la TV, doar pe platforma de streaming Antena Play. Toate informațiile pot fi urmărite în timp real pe GSP.ro
  • David Popovici va mai concura într-o singură probă la Fukouka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial. Seriile sunt programate pe 27 iulie, în sesiunea de dimineață. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, iar lupta pentru medalii se va da pe 28 iulie.
Andrei Anghel s-a oprit în serii la 100 m spate la CM de la Fukuoka: „Am avut destul de multe emoții”
ÎNOT/CAMPIONATELE MONDIALE
Andrei Anghel s-a oprit în serii la 100 m spate la CM de la Fukuoka: „Am avut destul de multe emoții”

David Popovici, în finală la 200 de metri liber

Luni seara la Fukuoka, 9.000 de oameni și-au întrerupt programul obișnuit și au venit la Marine Messe, sala A pentru a trăi emoțiile unei competiții pline de adrenalină. Dotați cu tuburi gonflabile, au făcut o gălăgie ordonată.

Prima cursă a fost cea de 100 m bras, unde chinezul Haiyang Qin s-a impus cu un nou record al Asiei, 57, 69 s, el fiind urmat de trei înotători care au atins peretele în același timp 58, 72 s.: Nicolò Martinenghi (Italia), Arno Kamminga (Țările de Jos) și Nic Fink (SUA).

+30 FOTO

Japonezii nu țin cont de țară și s-au bucurat la fel și la finala de 100 metri fluture, unde s-a impus chinezoaica Yefei Zhang. Prilej pentru ca parte de tribună chineză să exulte. Pregătiți cu steaguri imense și-au încurajat până la ultimul braț conaționalii.

Dacă în prima seară australienii au numărat patru medalii de aur, a venit rândul Chinei să preia prim-planul. Și printre toate aceste puteri ale natației e un băiat din România al cărui nume îl auzi de multe ori în conversațiile jurnaliștilor japonezi, cu accent pe ultimele silabe, un tânăr care strânge mulți jurnaliști în fața unui televizor din centrul de presă, chiar dacă înoată în serii sau semifinale.

A treia finală a serii, 50 m fluture, a fost câștigată de italianul Thomas Ceccon, cel care înotase doar câteva minute mai devreme în semifinala de la 100 m spate.

Popovici, campionul mondial en titre, a scos cel mai bun timp

+30 FOTO

După o jumătate de oră a venit și rândul probei lui David Popovici, campionul mondial en titre. 

Înainte se consumase prima pe care a câștigat Sunwoo Hwang cu 1:45, 07. Înainte de cursa lui David în boxe a răsunat "Dynamite", așa cum a fost și românul în bazin.

A întors primul la 50 de metri, la fel și la 100 de metri și la 150 încheind cu 1:44, 70, primul timp!

1.42:97este cel mai bun timp al lui David Popovici în proba de 200 metri liber, reușit la CE de la Roma în 2022. Doar 2 sportivi în istorie au mai coborât sub 1 minut și 43 secunde, Paul Biedermann și Michael Phelps

Tot din sporturi:

Campionii României s-au reunit pentru un nou sezon în care Dinamo va juca doar în European League » Xavi Pascual: „Eram pregătiți să jucăm Liga Campionilor!”

Andreea Prisăcariu nu urmărește tenisul feminin: „Jucătoarea mea favorită? N-am nicio idee!” + Visează la minimum 4 Grand Slam-uri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
MaxiP
MaxiP  •  25 Iulie 2023, 00:25
Postat de faninot pe 24 Iulie 2023, 17:44

eu nu ma mai enervez, am platit 7eur pentru o luna antenaplay si urmaresc la calc toata competitia..dau un ban, dar stiu ca baiatul asta merita, superstar mondial si sper sa castige.. Am emotii insa, coreanul e periculos

Coreeanul nu a fost departe sa rateze semi-finalele din ce observ. Nu cred ca David va avea vreo emotie, in finala va inota la potential maxim, probabil va cobora sub 1,44.

laurkro
laurkro  •  24 Iulie 2023, 23:01

Mare sportiv!

ceaiuri
ceaiuri  •  24 Iulie 2023, 20:44

maine finala se vede si pe antena1

Vezi toate comentariile (17)
Comentează