INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR - LAZIO

Dan Petrescu caută formula-miracol pentru returul cu Lazio » Cu doi titulari suspendați și un gol de recuperat, „Bursucul” poate miza pe o formulă ofensivă

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2023 07:00 / Actualizat marti, 21 februarie 2023 09:56

Fără doi titulari, Yuri și Boateng, ambii suspendați, Dan Petrescu încearcă să găsească soluțiile cele mai bune pentru a forța o calificare cu CFR Cluj joi seara, în detrimentul echipei Lazio Roma. 

CFR se pregătește pentru cel mai important și mai dur examen din acest sezon, returul cu Lazio, din play-off-ul de calificare în „optimile” Conference League. O confruntare în care pornește cu handicapul înfrângerii la limită la Roma, în prima manșă (0-1), dar și cu probleme în formula de start standard pentru partida de pe „Dr. Constantin Rădulescu”. Iar o calificare este descrisă de antrenorul Dan Petrescu drept „un miracol”.

CFR Cluj cu două vârfuri de atac în meciul cu Lazio

Evident, pentru a mai spera la calificare, CFR trebuie să înscrie cel puțin o dată. Iar tehnicianul din Gruia, de obicei conservator, intenționează să schimbe sistemul și să joace cu doi atacanți veritabili. O partitură exersată și în ultima victorie din campionat, cu FC Argeș, când i-a folosit din start pe Malele și Janga, ultimul reușind să marcheze. Kolinger în defensivă, Hoban sau Cvek la mijloc.

Problemele apar însă în linia de mijloc. De unde va lipsi Nana Boateng, care a încasat un avertisment spre finalul primei reprize de pe „Olimpico” și e suspendat pentru retur. Ghanezul este unul dintre favorții tehnicianului, el fiind titular în 11 dintre cele 13 partide de până acum în campania Conference League.

În locul său, „Bursucul” ar avea două variante: fie croatul Lovro Cvek, fie veteranul Ovidiu Hoban (40 de ani). Asta în condițiile în care, în ultimul timp, Mihai Bordeianu a ieșit din calcule, el jucând foarte rar pentru ardeleni.

Dan Petrescu despre presiunile din partea conducerii și returul cu Lazio: „Când i-a dat gol lui CFR, a sărit toată țara!”
CFR Cluj - FC Argeș 3-1
Dan Petrescu despre presiunile din partea conducerii și returul cu Lazio: „Când i-a dat gol lui CFR, a sărit toată țara!”

Și în defensiva standard va fi nevoie de un înlocuitor pentru alt titular, Yuri Matias, care este și el suspendat în urma unui „galben” primit în turul cu italienii. Cel mai probabil, în locul său va evolua Denis Kolinger. 

Croatul nu jucase deloc de la reluarea campionatului, însă a revenit în formula de start în ultima rundă din SuperLigă, cu piteștenii. Atunci l-a înlocuit pe Andrei Burcă, internaționalul din Gruia fiind menajat de Petrescu tocmai pentru returul cu Lazio.

600.000de euro este bonusul pe care echipele calificate în "optimile" Conference League îl vor încasa de la UEFA

Dan Petrescu a renunțat la cantonament

La începutul săptămânii trecute, înainte de meciul tur cu Lazio, Dan Petrescu decisese ca echipa să intre în cantonament până după jocul de campionat cu FC Argeș. Era și o măsură după cele două înfrângeri consecutive din SuperLigă. 

Tehnicianul a renunțat însă la planul inițial, după partida cu italienii, în urma demersului jucătorilor, care l-au rugat să-i lase acasă. Pentru returul din Conference League nu se va mai intra deloc în cantonament, echipa urmând să se reunească în dimineața jocului.

3,90e cota oferită de casele de pariuri pentru un eventual succes al ardelenilor joi seara. Favoriți sunt lazialii, cu o cotă de 2,00 pentru o victorie în Gruia

Sold out pentru meciul cu Lazio

În ciuda înfrângerii de pe „Olimpico” și a șanselor reduse de calificare pentru elevii lui Petrescu, suporterii clujeni au luat cu asalt casele de bilete, astfel că ieri s-a anunțat oficial că s-au vândut toate tichetele disponibile pentru retur. 

Astfel, arena din Gruia va fi plină, organizatorii anunțând publicul să vină mai devreme la stadion, pentru evitarea aglomerației. Accesul spectatorilor va fi permis începând cu ora 17:45.

Cum a fost atmosfera de pe Olimpico dinainte de Lazio - CFR Cluj:

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Nelu Varga, mesaj pentru jucătorul care a fugit de CFR Cluj: „N-o să scape! Lucrurile nu rămân așa” » Amenință și noua echipă: „O să plătească pentru asta!”

Ce prime încasează jucătorii CFR-ului dacă reușesc miracolul și o elimină pe Lazio

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
forumer.47
forumer.47  •  21 Februarie 2023, 12:35
Postat de 1cesare pe 21 Februarie 2023, 10:51

bursucu' ia trei acasă ... caută formula-miracol :)) caută pe naiba .. ce să spună și el? ... "curaj găină că mâine te tai" :))

Se putea si mai rau, altii au luat 10 de la niste pescari.

1cesare
1cesare  •  21 Februarie 2023, 10:51

bursucu' ia trei acasă ... caută formula-miracol :)) caută pe naiba .. ce să spună și el? ... "curaj găină că mâine te tai" :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează