INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  DINAMO KIEV - ARIS SALONIC

FOTO Giuleștiul i-a purtat noroc lui Mircea Lucescu » Dinamo Kiev s-a calificat dramatic în play-off-ul Conference League! Va da peste fosta echipă a lui „Il Luce”

Articol de , , - Publicat joi, 17 august 2023 22:54 / Actualizat joi, 17 august 2023 23:52

Într-un meci disputat pe arena din Giulești, Dinamo Kiev a trecut de Aris Salonic și s-a calificat în play-off-ul Conference League. A fost 2-1 la finalul timpului regulamentar, 6-5 la loviturile de departajare.

  • În tur, Dinamo Kiev a pierdut cu 0-1
  • Dinamo Kiev o va înfrunta play-off-ul Conference League Beșiktaș, câștigătoare cu 5-2 la general în fața lui Neftci Baku, echipa antrenată de Adrian Mutu

„Suntem bucuroși că putem să-l găzduim pe Mircea Lucescu, omul care reprezintă atât de mult pentru Rapid, dar și pentru fotbalul românesc”. Acesta a fost mesajul crainicului, apoi meciul a început.

Becali dă vina pe Pintilii și Charalambous: „Aici s-a greșit”
Nordsjaelland - FCSB 2-0 LA GENERAL
Becali dă vina pe Pintilii și Charalambous: „Aici s-a greșit”

Egalare cu „cap” de geniu

Cu un Dinamo Kiev atacând și un Mircea Lucescu trăind ca în tinerețe jocul de pe margine. Cu o galerie vocală, grecii au ieșit cu greu din carapace, dar când au făcut-o au mușcat letal. Djurasek (39) a înscris din patru metri cu toată poarta goală în față, după o centrare a lui Palma de pe stânga.

Egalarea a venit înainte de pauză! Voloshyn (45) l-a lobat superb, cu o lovitură de cap, pe portarul lui Aris, Choutesiotis, din apropierea careului de 6 metri, după o centrare a lui Sydorchuk și s-a intrat la cabine pe poziții de egalitate. 

Presiunea lui Dinamo Kiev a dat roade

Grecii au început mai cu elan repriza secundă și au avut două mari ocazii. Ferrari (52) a fost blocat la limită, apoi a avut o cursă pe stânga, dar Moberg-Karlsson n-a băgat-o în poartă din doi metri (56). Dinamo a replicat prin Sydorchuk (59), șut din afara careului puțin pe lângă, la fel ca și execuția din minutul 64.

Și n-au renunțat deloc la luptă! Yarmolenko (76) și Buyalskyy (79) au încercat poarta, dar reușita de 2-1 care a dus meciul în prelungiri a venit cu cinci minute înainte de final! Karavaev a șutat pe jos din fața porții și l-a învins pe Choutetsiotis, din pasa lui Andriyevski.

+5 FOTO

Meciul a ajuns în prelungiri, cu o primă repriză liniștită, cu doar câteva ocazii, dar nu care să facă diferența pentru o calificare în play-off. Partea secundă a pornit cu ajutor pentru trupa lui Lucescu, eliminarea lui Odubajo chiar în primul minut (106).

Dar nu i-a ajutat deloc, tot Aris a fost mai periculoasă și în zece, căpitanul Leismann fiind la un cap distanță să facă 2-2 și să tranșeze calificarea, portarul Bushchan având o intervenție de zile mari.

Calificarea în play-off s-a decis la 11 metri! Menendez și Odubajo au ratat pentru Aris și Dinamo Kiev merge mai departe unde îi așteaptă pe turcii de la Beșiktaș. 

Cu marijuana la meci!

650 de suporteri greci au ocupat peluza oaspete, iar alte câteva sute au luat loc la tribuna a II-a. Înainte de startul partidei, jandarmii au efectuat controale amănunțite și așa au apărut și problemele. 

„Într-un autocar a fost depistat un rucsac abandonat, în conținutul căruia se afla o pungă cu materii vegetale ce par a fi din categoria celor interzise de cadrul legal în vigoare. De asemenea, în alt autocar, asupra unui bărbat au fost depistate șase țigarete confecționate artizanal ce par a fi interzise la deținere”, se arată în comunicatul jandarmeriei. Substanța descoperită fiind marijuana. 

FINAL. Dinamo Kiev - Aris Salonic 2-1 (6-5 la loviturile de departajare)

  • Au marcat: Voloshyn 45, Karavaev 85 / L. Moron 39
  •  Aici statistici
  • Au transformat la loviturile de departajare: Brazhko, Andriyevskiy, Diallo, Benito, Diachuk, Dubinchak / Leismann, Rupp, Ferrari, Christodoulopoulos, Zamora
  • Au ratat la 11 metri: Parris / Menendez, Odubajo
  • Aproximativ 3.500 de spectatori au asistat la meci

  • Dinamo Kiev: Bushchan - Tymchyk, Diachuk, Syrota, Dubinchak - Yarmolenko, Sydorchuk, Shaparenko, Voloshyn - Buyalskiy - Vanat
  • Aris Salonic: Choutesiotis - Montoya, Leismann, Odubajo, Ferrari - Djurasek, Jules, Darida - Moberg-Karlsson, Morón, Palma

FOTO. Cele mai tari imagini din Dinamo Kiev - Aris Salonic

+5 FOTO

Reporterii GSP sunt pe stadionul Giulești. Iată cele mai importante informații

  • Cele două peluze ale stadionului Giulești au rămas închise pentru meciul din această seară. Oficialii din Ucraina au decis să comercializeze tichete doar la cele două tribune. Pe lângă sectorul rezervat celor din Grecia, suporterii lui Aris au mai ocupat mai multe sectoare de la tribuna I, în rest fanii lui Kiev au pus „supremație” pe tribuna a II-a.
  • Mesajul „Pace” scris în limba engleză și în ucraineană a fost afișat pe cele două tabele de pe stadion, dar și pe panotajul existent la nivelul gazonului. Invazia Rusiei în Ucraina a pornit în urmă cu 540 de zile.
  • 650 de suporteri ai celor de la Aris au intrat în sectorul rezervat în peluză. Aceștia sunt îmbrăcați în proporție mare în tricourile echipei favorite, în galben-negru. Ca măsură de siguranță, un dispozitiv de jandarmi a intrat în stadion, lângă sectorul grecilor pentru a interveni rapid în cazul unor incidente.
  • Suntem bucuroși că putem să-l găzduim în această seară pe Mircea Lucescu, omul care reprezintă atât de mult pentru Rapid, dar și pentru fotbalul românesc”, a fost mesajul de deschidere al crainicului pe arena din Giulești
+10 FOTO
  • Ionuț Mazilu (41 de ani), fost atacant al Rapidului, dar și jucător în Ucraina la Dnipro și Arsenal Kiev a ajuns în Giulești. Pe lista de invitați se mai află Răzvan Raț, fotbalist ce-a scris istorie în Ucraina (17 trofee cu Șahtior Donețk), dar și Florin Cernat jucător ce-a jucat la Dinamo Kiev în periaoda 2001-2009 (12 trofee).
  • Meciul din această seară este condus de o brigadă din Austria. „Central” este Sebastian Gishamer, ajutat de Roland Riedel și Santino Schreiner. Cel de-al patrulea oficial este Walter Altmann. Aceștia au ieșit la încălzire, la scurt timp după jucătorii celor două formații.
  • Au apărut și primele incidente! „Pe timpul deplasării suporterilor celor de la Aris, într-un autocar, a fost depistat un rucsac abandonat, în conținutul căruia se afla o pungă cu materii vegetale ce par a fi din categoria celor interzise de cadrul legal în vigoare. De asemenea, în alt autocar, asupra unui bărbat, cu vârsta de 27 de ani, au fost depistate șase țigarete confecționate artizanal, având în conținutul lor materii vegetale ce par a fi interzise la deținere”, anunță Jandarmeria.
Giuleștiul i-a purtat noroc lui Mircea Lucescu » Dinamo Kiev s-a calificat dramatic în play-off-ul Conference League! Va da peste fosta echipă a lui „Il Luce”
  • Fanii lui Aris au sosit la stadion cu autocarele și sunt escortați de jandarmi pentru a ocupa sectorul rezervat oaspeților. Unul dintre ei a precizat: „Am făcut mai mult de 12 ore, am avut întârzieri pentru că am stat mult la vamă. O să fim mulți în tribună”.
  • La meciul din această seară sunt acreditați mai mulți jurnaliști din România decât din Ucraina sau din Grecia. Delegația celor de la Dinamo Kiev a beneficiat de ajutorul total al celor de la Rapid în organizarea partidei.
  • Suporterii celor de la Aris care au intrat deja în tribunele stadionului Giulești au început să cânte și să-și încurajeze jucătorii care se pregătesc să iasă la încălzire. 
  • Gazonul din Grant nu arată excepțional! Sunt mai multe zone cu iarbă lipsă, dar există îngrijitori care se ocupă de starea acestuia. Cu o oră înainte de startul partidei, înainte ca cele două echipe să iasă la încălzire aceștia au pornit aspersoarele. 
  • Controale sporite din partea Jandarmeriei Române asupra suporterilor veniți din Grecia. Aceștia sunt controlați extrem de atent atât corporal, dar și în ghiozdane sau genți
+10 FOTO

Mircea Lucescu încearcă să întoarcă pe Giulești soarta partidei tur, când a fost învins, 0-1, după un gol marcat în minutul 69, de Palma, din penalty. Dacă va trece de Aris, Dinamo Kiev ar urma să o înfrunte fie pe Beșiktaș, fosta echipă a lui Mircea Lucescu, fie pe Neftci Baku, formația lui Adrian Mutu. 

Cum a prefațat Mircea Lucescu meciul 

„Am încercat și anul trecut să jucăm în România. Considerăm că e mai aproape de granițele noastre. Am zis că e mai bine la București, facem o oră până la Chișinău, apoi trecem granița pentru meciul din campionat. A fost partea pragmatică a lucrurilor.  Apoi a existat și cea sentimentală, m-am întors acasă. Îmi doream la un moment dat să jucăm un meci oficial aici. E o plăcere, sper ca publicul să vină în număr cât mai mare și să ne ajute”, a spus Mircea Lucescu într-o conferință de presă. 

Citește și:

Edjouma, prezentat oficial de Bari: „Achiziționat de la FC Steaua București. Malcom este biancorosso!”

Prețurile au luat-o razna! Șeicii din Premier League plătesc 33 de milioane de euro pe un fotbalist cu numai 12 meciuri la seniori

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează