INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FARUL - FLORA

VIDEO Ali și Budi show! Farul e ca și calificată în play-off-ul ECL, după ce rebelii fotbalului românesc au îngenuncheat-o pe Flora Tallinn

Alibec a fost din nou omul #1 al Farului. Foto: Farul Constanța
Alibec a fost din nou omul #1 al Farului. Foto: Farul Constanța

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 22:36 / Actualizat joi, 10 august 2023 23:27

Farul Constanța, campioana României, a trecut de Flora Tallinn, la Ovidiu, scor 3-0, în prima manșă a turului III preliminar din Conference League.

  • Manșa retur se va disputa în Estonia, la Tallinn, miercuri, 16 august, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.RO.
  • Dacă trece de Flora Tallinn, Farul o va întâlni în play-off-ul Conference League, ultimul tur înainte de faza grupelor, pe pierzătoarea dintre Qarabag și HJK Helsinki, 2-1 în manșa tur.

Tot azi s-au jucat:

Păzea, vine tăvălugul! O reprezentantă a României își știe în proporție de 99% posibila adversară din play-off-ul Conference League + surpriză pe traseul FCSB-ului
PLAY-OFF
Păzea, vine tăvălugul! O reprezentantă a României își știe în proporție de 99% posibila adversară din play-off-ul Conference League + surpriză pe traseul FCSB-ului

Farul e ca și calificată în play-off-ul ECL

Gică Hagi l-a tras pe linie moartă pe argentinianul Marco Borgnino și i-a dat lui Budescu tricoul cu numărul 10. Titular la debutul la Farul, „Budi” (34 de ani) a refăcut tandemul cu Alibec, colegul favorit alături de care a făcut furori la Astra și la FCSB.

Budescu a început jocul în extrema stângă, pe picior schimbat. O poziție pe care fostul petrolist nu prea a jucat. Noul decar al lui Hagi a ieșit la rampă după doar două minute, cu o pasă cu exteriorul, în careu, pentru Mazilu, care a semnat prima ocazie a campioanei României.

Băluță și Artean sunt responsabili să aducă mingea pentru oamenii din față. Budescu are poftă de joc, se arată la primire și cere între linii. Tot el a primit mingea cu spatele la poartă, la marginea careului mare, și i-a așezat-o perfect pentru șut lui Alibec, care a prins colțul, dar portarul a fost pe fază (9).

Budescu a încercat cât a putut să impulsioneze jocul Farului și a făcut aproape de toate. A fost servant, a schimbat locurile cu Alibec, a coborât și pe faza defensivă, a scos un cartonaș galben, a bătut cornere, a și recuperat câteva baloane. Doar la poartă nu a tras. Ritmul de joc destul de scăzut impus de "marinari" a permis campioanei Estoniei să mențină echilibrul în prima repriză.

Uragan în repriza secundă

Chiar dacă se vedea că e nemulțumit, Hagi n-a schimbat nimic la pauză, iar Farul a deschis scorul la trei minute de la reluarea jocului. Colaborarea dintre Budescu și Alibec a dat primele roade. "Budi" a interceptat o minge pierdută de estoni, în zona de la mijlocul terenului, și l-a pus pe contraatac pe Denis. Alibec a finalizat cu o execuție superbă, de la marginea careului mare. A fost al 16-lea gol marcat de Alibec, asociat cu Budescu.

Jocul Farului a curs mult mai legat în partea secundă, dar tabela s-a mai modificat abia spre final. S-a făcut 2-0 în minutul 80, tot după o acțiune în care au fost implicați "gemenii golului". De data asta, Budescu a fructificat o acțiune inițiată de Alibec, care a lovit bara.

Și ca seara să fie perfectă, campioana României a mai înscris o dată, prin Queiros, la ultima fază, după o centrare din corner a aceluiași Alibec, iar cu 3-0 se poate considera calificată în play-off-ul Conference League. Trupa lui Hagi a scăpat însă ca prin urechile acului de un retur infernal joia viitoare, Flora Tallinn ratând două ocazii mari cu câteva minute înaintea reușitei portughezului Diogo Queiros.

Farul - Flora Tallinn 3-0

  • FINAL: Farul câștigă cu 3-0 și e ca și calificată în play-off-ul Conference League.
  • Min. 90+5 - GOOOOL FARUL! Alibec centrează în careul mic din corner, Rivaldinho deviază, iar Queiros apare excelent și trimite balonul cu capul în plasă.
  • Min. 90+2 - Zenjov reia peste poartă din poziție ideală.
  • Min. 88 - Ies Budescu și Artean și intră Queiros și Boli.
  • Min. 83 - Rivaldinho primește un balon la marginea careului, însă trimite direct pe centrul porții.
Ali și Budi show! Farul e ca și calificată în play-off-ul ECL, după ce rebelii fotbalului românesc au îngenuncheat-o pe Flora Tallinn
  • Min. 79 - GOOOOL FARUL! Alibec șutează de la 20 de metri, Grunvald respinge în bară, dar Budescu e pe fază și împinge balonul în plasă.
  • Min. 76 - Iese Nedelcu și intră Grameni
  • Min. 72 - Primele schimbări la Farul: ies Mazilu și Borza, intră Rivaldinho și Sîrbu
  • Min. 71 - Mazilu trece de un adversar și șutează puternic, însă mingea este deviată în corner.
  • Min. 64 - Alibec scapă din nou spre poartă, însă trimite peste din unghi.
  • Min. 63 - Contraatac rapid al oaspeților. Alliku aruncă un balon în careu, însă Aioani iese la timp și îndepărtează pericolul.
  • Min. 60 - Alibec trimite cu capul, însă Seppik salvează din fața porții goale!
  • Min. 59 - Alibec reia peste poartă din centrul careului, jenat de un adversar în momentul șutului.
  • Min. 57 - Emoții și la poarta lui Aioani. Borza deviază puțin pe lângă poartă centrarea trimisă de Hussar.
  • Min. 54 - Aliiibeeec! Budescu îl găsește cu o pasă lobată pe atacantul Farului, care șutează violent din unghi închis, însă nu prinde cadrul porții.
Ali și Budi show! Farul e ca și calificată în play-off-ul ECL, după ce rebelii fotbalului românesc au îngenuncheat-o pe Flora Tallinn
  • Min. 48 - GOOOOL FARUL! Alibec ia o acțiune pe cont propriu în banda stângă, pătrunde la marginea careului și îl execută pe Grunvald cu un șut puternic la colțul lung!
  • Începe repriza secundă!
  • PAUZĂ: 0-0 după o repriză controlată de campioana României.
Ali și Budi show! Farul e ca și calificată în play-off-ul ECL, după ce rebelii fotbalului românesc au îngenuncheat-o pe Flora Tallinn
  • Min. 37 - Emoții cu Alibec, care acuză dureri la piciorul stâng! Atacantul campioanei era incert pentru acest meci.
  • Min. 30 - Băluță reia cu capul lângă bară, dar Grunvald respinge în corner.
  • Min. 27 - Băluță șutează pe jos de la 25 de metri, însă Grunvald intervine fără mari probleme.
  • Min. 22 - Oaspeții combină excelent în ofensivă și îl lansează pe Mihhailov în careu, dar Aioani iese rapid dintre buturi și interceptează balonul.
  • Min. 12 - Budescu trimite direct în zid dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Mingea sare la Alibec, care șutează slab.
  • Min. 9 - Alibec ratează prima mare ocazie a partidei. Vârful Farului a șutat pe jos de la marginea careului, însă Grunvald a plonjat la timp și a respins balonul care se ducea lângă bară.
  • Min. 2 - Budescu trimite în careu, Mazilu deviază însă balonul se duce peste poartă.
  • A început meciul!

Farul - Flora Tallinn, echipe de start: 

FARUL (4-3-3): Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - Băluță, Nedelcu, Artean - Mazilu, Alibec, Budescu
Rezerve: Buzbuchi, Diogo Queiros, Vînă, Rivaldinho, Andronache, Boli, Sîrbu, Carnat, Grameni, Sali, N. Popescu, Dussaut
Antrenor: Gică Hagi

  • Constantin Budescu (34 de ani) e titular la primul meci pentru formația lui Hagi și a primit tricoul cu #10
  • Marco Borgnino, extremă stânga de 25 de ani, care a purtat până acum numărul 10 la Farul, e aproape să se despartă de constănțeni

FLORA TALLINN (4-2-3-1): Grunvald - Hussar, Kuusk, Seppik, Lilander - Lukka - Mihhailov, Vassiliev, Miller, Ojamaa - Alliku
Rezerve: Paplavskis, Lapa, Kivila, Lipp, Zenjov, Kolobov, Purg, Kallaste, Pajo, Varjlund, Veering, Kuraksin
Antrenor: Jurgen Henn

Arbitru: Ioannis Papadopoulos 
Arbitri asistenți: Vasileios Nikolakakis & Konstantinos Nikolaidis 
Arbitru de rezervă: Angelos Evangelou (toți din Grecia)

92de partide are Alibec alături de Budescu, jucătorul alături de care a evoluat în cele mai multe meciuri. S-au sincronizat la 4 echipe (România, Farul, Astra și FCSB) și au colaborat la 25 de goluri

VIDEO Conference League - Preliminarii » Match Preview Farul - Flora Tallinn

Farul a trecut cu mari emoții de Urartu, campioana Armeniei, în turul II preliminar. A fost 3-2 tur-retur pentru formația antrenată de Gică Hagi, care va înfrunta în turul III o echipă mai slab cotată.

Flora Tallinn, campioana Estoniei, este de 13 ori campioană a Estoniei, ultima oară anul trecut. Mai are în palmares și 8 Cupe ale Estoniei, dar și 11 Supercupe.

Sezonul trecut, Flora a luat campionatul după ce a acumulat 97 de puncte, la mare distanță de Levadia, formație care a încheiat pe locul secund, la 18 puncte diferență.

Cel mai bine cotat jucător din lotul campioanei Estoniei este fundașul central Marten Kuusk (27 de ani), stoper împrumutat de la formația maghiară Ujpest. Estonul este cotat la 325.000 de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt. Aceeași cotă de piață o are și mijlocașul ofensiv Martin Miller (25 de ani).

Gică Hagi, înainte de Farul - Flora Tallinn

Gică Hagi, 58 de ani, antrenorul-finanțator al Farului, a prefațat duelul cu Flora Tallinn. „Regele” a lăudat-o pe campioana Estoniei, în ciuda faptului că este o echipă cu o cotă de piață de 5 ori mai mică decât cea a dobrogenilor, 4,5 milioane de euro față de 21,64 milioane (conform Transfermarkt).

„Este încă o provocare, o experienţă în Europa. Un meci în două manşe, trebuie să fim noi, să încercăm să ne depăşim, să dăm tot ce avem mai bun, să fie versiunea noastră în care fiecare să exceleze, să dea ce are mai bun, pentru a avea şanse să trecem turul.

Întâlnim o echipă puternică din toate punctele de vedere, are jucători puternici, înalţi, cu o disciplină tactică foarte bună, atât ofensiv, cât şi defensiv. E o campioană şi trebuie să ai un respect total în privinţa aceasta.

Sperăm ca şi jucătorii mei să înţeleagă, şi eu şi jucătorii să înţelegem acest aspect. Trebuie să jucăm foarte bine ca să putem să trecem. Nimic nu e uşor. Cel mai greu lucru e să demonstrezi că eşti încă o dată foarte bun sau să demonstrezi că eşti mai bun decât adversarul.

Fiecare meci e o provocare. Acest lucru trebuie să fie în mintea noastră, a staff-ului şi a jucătorilor. Mereu trebuie să fim motivaţi pentru a câştiga, pentru că victoriile aduc bucurie”, a declarat Hagi, citat de news.ro.

Citește și: 

Mutare de urgență la Rapid după gafele lui Horațiu Moldovan! Conducerea a confirmat negocierile

Variantă incredibilă anunțată de MM Stoica » Unde s-ar putea disputa derby-ul FCSB - Universitatea Craiova

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (35)
MaxiP
MaxiP  •  14 August 2023, 21:20
Postat de vichart pe 14 August 2023, 17:04

spune tu care echipa era mai accesibila decat serif tinand cont ca farul nu a fost cap de serie. macabi cu siguranta nu,bate borisov nici asa. deci cine?

Mai, Sheriff a batut cu 5-1 pe Bate Borisov saptamana trecuta, joaca intre ele. Bate era un posibil adversar, cum sa nu fie Bate mai accesibil? Bun, nu e obligatoriu ca meciurile indirecte sa fie un criteriu, dar acum scuza-ma, clar Bate la ora actuala e mult sub Sheriff, nici macar nu a fost o surpriza rezultatul. Ceilalti posibili adversari erau Astana si Zrinsjki. Bosniecii au avut nevoie de prelungiri cu Urartu (adversara a Farului ulterior), apoi a fost eliminata de Slovan Bratislava. Astana a fost demolata de Dinamo Zagreb. Sheriff si Maccabi erau adversarii de evitat, restul erau chiar accesibili. Bine, erau 3 variante din 5, deci intr-adevar sansele erau suficiente sa nu cada bine, dar sa zici ca Sheriff era cel mai greu adversar... din contra, cele 2 se detasau clar valoric de celelalte 3. Revenind la Adana Demirspor, era probabil cel mai greu adeversar posibil pentru CFR din toate turururile preliminare, cel mai probabil vor prinde lejer grupele si fara o tragere la sorti complet potrivnica, fac si primavara europeana, pe care are toate sansele sa o faca si Sheriff. Nordsjelland, parerea mea, nu o face. Poate ma ajuta chiar FCSB sa am dreptate, cu putina ambitie si organizare, consider ca pot arata ca nu sunt aia chiar asa mare echipa.

vichart
vichart  •  14 August 2023, 17:04
Postat de MaxiP pe 13 August 2023, 14:14

Tobol, Aktobe, scuze, nu sunt atât de pasionat de fotbalul din Kazahstan. În fine, o echipa din Kazahstan. Lasă, tu evaluează fotbalul după valoarea în bani a jucătorilor. Pe logica ta, vedeam anual finale PSG-City în CL, realitatea e ca după vreo 15 ani a reușit în sfârșit una sa câștige acea competiție. Hai sa vedem unde ajunge marea echipa daneza atât de valoroasa și unde ajung Sheriff și Adana în Europa. Mai vorbim apoi. Apropo, poate ca am greșit, era și Maccabi Haifa posibil adversar al Farului, astea 2 erau grele, dar sa zici ca Sheriff era cel mai accesibil în co edițiile în care tocmai a jucat cu un alt potențial adversar al Farului de atunci și le-a dat cu terenul în cap, mi se pare absolut genial. Dar sigur, probabil ca lotul lui Bate e mai scump pe Teansfermarkt și te-a indus în eroare.

spune tu care echipa era mai accesibila decat serif tinand cont ca farul nu a fost cap de serie. macabi cu siguranta nu,bate borisov nici asa. deci cine?

MaxiP
MaxiP  •  13 August 2023, 14:14
Postat de vichart pe 12 August 2023, 23:31

nu stiu pe ce te uiti tu,dar farul nu a fost cap de serie in turul 1 ucl si implicit seriff chiar a fost cel mai slab adversar pe care il puteau intalni. pai danezi cu care joaca Steaua din liga 1,numai pe un jucator au primit tot atatia bani cat tot lotul lui serif si adana la un loc. nu stiu ce tobol visezi ca nu a jucat nimeni cu ei.

Tobol, Aktobe, scuze, nu sunt atât de pasionat de fotbalul din Kazahstan. În fine, o echipa din Kazahstan. Lasă, tu evaluează fotbalul după valoarea în bani a jucătorilor. Pe logica ta, vedeam anual finale PSG-City în CL, realitatea e ca după vreo 15 ani a reușit în sfârșit una sa câștige acea competiție. Hai sa vedem unde ajunge marea echipa daneza atât de valoroasa și unde ajung Sheriff și Adana în Europa. Mai vorbim apoi. Apropo, poate ca am greșit, era și Maccabi Haifa posibil adversar al Farului, astea 2 erau grele, dar sa zici ca Sheriff era cel mai accesibil în co edițiile în care tocmai a jucat cu un alt potențial adversar al Farului de atunci și le-a dat cu terenul în cap, mi se pare absolut genial. Dar sigur, probabil ca lotul lui Bate e mai scump pe Teansfermarkt și te-a indus în eroare.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează