INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  PLAY-OFF

ANALIZĂ GSP FCSB, CFR Cluj și CSU Craiova, sabotate de LPF?! Reprezentantele României sunt cele mai chinuite echipe din Conference League

Articol de , - Publicat miercuri, 17 august 2022 22:41 / Actualizat joi, 18 august 2022 00:15

Dintre cele 44 de formații care sunt în play-off-ul Conference League, doar 7 au jucat nu mai puțin de 9 meciuri în ultima lună, iar aproape jumătate sunt cele 3 reprezentante ale României. Multe campionate ale Europei au început în același timp sau chiar înainte de Liga 1, altele sunt la jumătatea sezonului, dar programul lor a fost rarefiat fie de partide amânate, fie de o strategie realizată în așa fel încât să nu fie nevoie să joace între partidele unei „duble” din cupele europene

  • FCSB - Viking se joacă de la 21:15 (liveTEXT pe GSP.ro, în direct pe ProTV)
  • CSU Craiova - Hapoel Beer Sheva se joacă de la 20:30 (liveTEXT pe GSP.ro, în direct DigiSport și Prima Sport)
  • Maribor - CFR Cluj se joacă de la 21:30 (netelevizat, liveTEXT pe GSP.ro)

„Doar România își bate joc de echipele din cupele europene" a fost titlul unui articol publicat în urmă cu 10 zile de Gazeta Sporturilor în care se prezenta faptul că aproape toate țările din Europa de Est și de Sud își ajută formațiile care evoluează pe continent. 

În ce mod? Le-au amânat, atunci când a fost nevoie, meci sau chiar meciuri, scopul primordial fiind accesul în grupe.

În acest moment, competițiile intercluburi au ajuns în faza play-off-urilor, iar România a rămas în cursă cu 3 cluburi. Numai Sepsi a ieșit, 1-3 și 1-3 cu Djurgardens. Toate cele trei, CFR, FCSB și CSU Craiova, vor evolua în Conference League. Clujenii pe ruta campioanelor, iar celelalte două pe ruta clasică.

Nu e totul roz în Europa! Sumele imense cheltuite de participantele în Conference League: FCSB, un caz special
ANALIZĂ
Nu e totul roz în Europa! Sumele imense cheltuite de participantele în Conference League: FCSB, un caz special

În afara jocurilor în care sunt implicate echipele noastre, a treia întrecere mai conține alte 19 confruntări. Rezultă o participare totală de 44 de cluburi. Dintre acestea, doar 7 au jucat non-stop, fără întrerupere, în ritmul mijloc de săptămână - wekeend, în ultimele 30 de zile. Aproape jumătate dintre ele sunt cluburile noastre.

Cum campionatul a început la jumătatea lunii iulie, CFR, FCSB și CSU au disputat nu mai puțin de 9 meciuri, intervalul exact fiind 15 iulie - 14 august.

România e singura țară care are mai mult de o formație cu un astfel de nivel al volumului de partide susținute. Celelalte 4 echipe cu câte 9 jocuri provin din Elveția, Liechtenstein, Danemarca și Slovacia.

Cele 7 echipe cu 9 meciuri în ultima lună

CLUBȚARA
CFRRomânia
FCSBRomânia
CSU CraiovaRomânia
Young BoysElveția
Vaduz*Liechtenstein
ViborgDanemarca
Slovan BratislavaSlovacia

* evoluează în campionatul Elveției, dar reprezintă Liechtenstein în cupele europene

Liga 1 a debutat la jumătatea lunii iulie, iar cluburile noastre au intrat devreme în Europa. CFR încă din turul 1, celelalte din turul 2. 

Totuși, sunt și alte țări care au dat startul întrecerilor interne odată cu România, sau chiar mai devreme, iar echipele lor participante în cupele europene au pornit la drum măcar din turul 2, dacă nu chiar din primul, la fel ca și trupa lui Dan Petrescu. 

Totuși, multe dintre acestea au beneficiat de sprijin pe plan intern, prin două metode:

  1. Li s-a amânat direct meciul de campionat și au rămas cu restanță sau restanțe. 
  2.  Partidele au fost programate să se joace în așa fel încât echipele care puteau evoluau în turul 3 sau în play-off să aibă liber în etapele de campionat care se disputau între „dublele" europene respective. Un exemplu e chiar una dintre adversarele formațiilor noastre. Viking nu a jucat în etapa din wekeend-ul trecut și a avut liber o săptămână, de joia trecută până în această seară, în timp ce FCSB a disputat în acest interval și meciul cu Chindia. În care a fost nevoită, deși Dică voia să odihnească o parte dintre titulari, să-și folosească piesele de bază pentru că la pauză târgoviștenii conduceau cu 2-0.

Ce campionate au început odată cu Liga 1 sau chiar mai devreme

ȚaraPrimul meciSituație 
România15 iulieNicio echipă n-a beneficiat de amânare 
Serbia8 iulieSteaua Roșie și Partizan au câte un meci mai puțin și nu vor evolua nici în etapa din weekend, având liber între turul și returul din play-off-ul Conference 
Bulgaria8 iulieȚSKA Sofia are un meci mai puțin disputat și i-a fost amânată și partida din weekend, va avea pauză între cele două jocuri cu Basel 
Croația15 iulieHajduk Split are deja două meciuri mai puțin disputate în campionat 
Norvegiae trecut de jumătatea campionatuluiViking și Molde au avut liber în două etape, dar nu au restanțe, fiindcă aceste jocuri au fost disputate până să debuteze cupele europene 
Suediae trecut de jumătatea campionatuluiAIK Stokholm și Djurgardens au avut etape în care au stat, pentru a pregăti Europa, însă nu au restanțe, aceste jocuri au fost disputate până în luna iulie 
Polonia15 iulieLech Poznan are un meci mai puțin disputat, cel pe care ar fi trebuit să-l joace între partidele cu Dinamo Batumi, din Conference League 
Elveția16 iulieBasel are o restanță în campionat, când și-a amânat meciul pe care îl avea de jucat între returul cu Crusaders (turul 2) și turul cu Brondby (turul 3), ambele disputate în deplasare 
Slovenia15 iulieMaribor nu și-a amânat niciun meci, însă în campionat e pe ultimul loc 
Austria22 iulieNu s-au amânat meciuri, dar Wolfsberger a intrat direct în turul 3 
Ungaria29 iulieFehervar și-a amânat jocul din weekend-ul următor 

Steaua '85-'86 a jucat primele 10 meciuri în două luni 

FCSB va bifa în această seară al 10-lea meci oficial al sezonului. La fix o lună și o zi de la ziua în care debuta confruntarea cu U Cluj, care s-a jucat pe 17 iulie. O medie de un joc la fiecare 3 zile: 5 etape de campionat și 5 meciuri în cupele europene, două „duble" încheiate, plus turul cu Viking, din play-off. 

În cel mai glorios sezon al unei echipe de club din România, cel al Stelei din 1985-1986, situația era cu totul și cu totul alta la start. Atunci, roș-albaștrii au început Divizia A pe 4 august 1985, 1-0 cu Corvinul. 

Au disputat 10 meciuri, nivelul de azi al FCSB-ului, însă în decurs de două luni, mai precis în intervalul 4 august - 2 octombrie. A avut o singură "dublă" europeană în acea perioadă, cea cu Vejle din turul 1 al Cupei Campionilor, 1-1 afară și 4-1 în Ghencea. 

În campionat, în cele 8 etape a avut victorii pe linie, inclusiv cu Dinamo și Rapid. Totuși, frecvența celor 10 jocuri a însemnat că le-a jucat o dată la 6 zile.

48 de meciuria disputat Steaua în sezonul 1985-1986: 34 în Liga 1 (campioană), 5 în Cupa României (0-1 în finală cu Dinamo) și 9 în Cupa Campionilor (2-0 în finală cu Barcelona, la penalty-uri)

CFR poate avea 22 de partide în 74 de zile 

Trupa lui Dan Petrescu va atinge un nivel uluitor de meciuri disputate într-un interval de două luni și jumătate, în cazul în care va reuși să acceadă în grupe. Primul meci oficial al sezonului l-a avut pe 3 iulie, turul cu Piunik Erevan.

 A urmat apoi Supercupa României, returul cu armenii și debutul din Liga 1. De atunci a avut un program infernal, de 12 jocuri: 6 în Europa, 5 în Liga 1 și unul în Supercupă. 

În situația în care va trece și de Maribor, până la prima întrerupere a Ligii 1, finalul lui septembrie, echipa va mai bifa alte 10 confruntări: 6 în Liga 1, printre care și o intermediară, la final de august, și 4 în Conference („dubla" din play-off și primele două runde din faza grupelor, programate pe 8 și 15 septembrie. 

FCSB, CFR Cluj și CSU Craiova, sabotate de LPF?! Reprezentantele României sunt cele mai chinuite echipe din Conference League

După etapa de Liga 1 din weekendul 17/18 septembrie, campionatul se va opri două săptămâni, pentru a face loc ultimelor meciuri ale României în Liga Națiunilor. Ar rezulta 22 de meciuri pentru CFR în 74 de zile. O medie incredibilă de un joc la fiecare 3,3 zile timp de două luni și jumătate!

56 de meciuria jucat CFR în sezonul precedent: 40 în Liga 1 (campioană), 1 în Cupa României (eliminată în „16-imi"), 1 în Supercupa României și 14 în cupele europene

VIDEO Imagini de la antrenamentele celor două echipe înainte de FCSB - Viking

Citește și: 

„Spionul” din Liga 1 care l-a ajutat pe Rădoi cu informații despre Hapoel Beer Sheva: „Chiar îi mulțumesc pentru asta!”

Cel îl sperie pe Dan Petrescu înaintea turului cu Maribor: „Nu ne-a căzut foarte bine!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
alenb
alenb  •  18 August 2022, 13:38

Benfica si-a amanat meciul din weekend. Anderlecht si Antwerpen la fel.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  18 August 2022, 11:53
Postat de Heiheiargesul1987 pe 18 August 2022, 10:48

Nu cred ca este vorba de sabotaj...Cei ce saboteaza trebuie sa intruneasca doua caracteristici : sa fie nemernici si totodata sa fie inteligenti. Nu cred ca de a doua caracteristica ii putem banui pe cei din conducerea LPF. Cred ca mai degraba treaba e mult mai simplu, sunt pur si simplu ***...

A fost cenzurat un cuvant care nu avea de ce sa fie cenzurat. Incheiam comentariul de mai jos zicand ca cei de la LPF sunt pur si simplu "..." va las pe voi sa completati, ca alte cenzureaza iar siteul acesta...Mentionez ca nu era niciun cuvant vulgar.

odoacru
odoacru  •  18 August 2022, 10:56
Postat de valentindragobete pe 18 August 2022, 10:14

Hai Romania, forța Prostia !

Acolo esti campion valentine!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează