INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - VIKING 1-2

FCSB cheltuie o avere pentru deplasarea din Norvegia » Detalii din culise: „Știți cât ne costă?”

FCSB va cheltui o avere pentru deplasarea din Norvegia / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FCSB va cheltui o avere pentru deplasarea din Norvegia / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 august 2022 17:54 / Actualizat vineri, 19 august 2022 20:59

FCSB își joacă viitorul european joia viitoare, în returul cu Viking din play-off-ul Conference League. După 1-2 în tur, roș-albaștrii sunt obligați să facă un meci mare în fața scandinavilor, calificarea în grupele Conference League fiind obiectivul principal setat de Gigi Becali.

  • Returul dintre Viking și FCSB se va juca joi, 25 august, de la ora 20:00, urmând să fie transmis de PRO TV. Partida va avea loc în Stavanger, Norvegia, pe arena celor de la Viking.

Roș-albaștrii vor scoate o sumă importantă din buzunar pentru deplasarea la Stavanger, care e al patrulea cel mai mare oraș din Norvegia. Invitat la Orange Sport, Mihai Stoica a oferit detalii despre deplasarea FCSB-ului pe tărâm nordic.

Mihai Stoica, dur cu Dumitru Dragomir: „Să-și vadă de șantierele lui, că are aproape 80 de ani. Spune numai prostii!”
FCSB - VIKING 1-2
Mihai Stoica, dur cu Dumitru Dragomir: „Să-și vadă de șantierele lui, că are aproape 80 de ani. Spune numai prostii!”

FCSB cheltuie o avere pentru deplasarea din Norvegia! MM Stoica: „Costă cât două săptămâni în Spania”

Deplasarea în Norvegia ne costă cât două săptămâni în cantonament în Spania, adică 150.000 de euro. Vom pleca marți, cu charter-ul, care e 105.000 de euro”, a spus Mihai Stoica, în cadrul emisiunii moderate de Dan Udrea la Orange Sport.

Pe lângă cheltuielile aferente închirierii charterului, roș-albaștrii vor avea de plătit minimum 200 de euro pe zi pentru fiecare dintre jucătorii care vor face deplasarea în Norvegia. 

Meciul decisiv va avea loc săptămâna viitoare, în deplasare, în orașul Stavanger, pe 25 august. Localitatea e una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Europa.

Nu e totul roz în Europa!

Ediția de miercuri a Gazetei Sporturilor a tratat subiectul cheltuielilor mari făcute de FCSB pentru cele 3 meciuri din Conference League: 245.000 de euro pentru charter, 125.000 de euro pentru închirierea Arenei Naționale și 95.000 de euro pentru derapajele propriilor fani. În schimb, calificarea în grupele Conference League ar aduce clubului 3 milioane de euro, bonus de performanță de la UEFA.

Participarea echipelor românești în cupele europene nu înseamnă automat lapte și miere. Și nici umplerea rapidă a conturilor cu banii pe care acestea le primesc de la UEFA. Cum formațiile noastre au luat-o de jos, adică din turul 1 preliminar al Conference League, costurile au fost extrem de mari. Pentru că au întâlnit echipe aflate la mare distanță de România, ceea ce se traduce prin deplasări scumpe.

Câteva detalii inedite despre Viking

  • E un club foarte vechi, care a luat ființă în urmă cu mai bine de 120 de ani, mai precis în 1899 - A câștigat de 8 ori campionatul, însă ultima dată în urmă cu mai bine de 30 de ani, în 1991
  • În urmă cu aproape 20 de ani, Viking l-a avut pe bancă pe englezul Roy Hodgson
  • În prezent, echipa e pregătită de un cuplu de antrenori principali: Bjarte Lunde Aarsheim și Morten Jensen
  • În acest sezon, e pe locul 5 în campionat, la 11 puncte în spatele liderului Molde - A pierdut cei mai importanți doi jucători: golgheterul Veton Berisha, care marcase 22 de goluri în sezonul trecut și 8 goluri în cel în curs, a fost vândut în Suedia, la Hammarby, pentru 2 milioane de euro, iar fundașul dreapta Sebulonsen a plecat la Brondby, în schimbul a 1,2 milioane de euro
  • Nu există nici măcar un fotbalist în lotul actual care să fie evaluat la cel puțin 1 milion de euro, cei mai valoroși sunt atacanții Tripic și Tangen, câte 800.000 fiecare
  • Valoarea întregului lot e de numai 9 milioane de euro, de aproape 4 ori mai puțin decât FCSB și chiar și sub Dunajska Streda (11,7 milioane)
  • În turul 2 din Conference, Viking a reușit o mare surpriză, a eliminat-o pe Sparta Praga: 0-0 în Cehia și 2-1 în Norvegia, cu golul victoriei înscris în minutul 90+2

VIDEO Florinel Coman, declarații după FCSB - Viking 1-2: „Sunt sigur că ne vom califica!”

Citește și alte știri despre FCSB:

MM Stoica nu-l iartă pe Darius Olaru! Amendă uriașă și o rafală de reproșuri în direct: „N-are absolut nicio scuză! De ce faci asemenea gesturi?”

ANALIZĂ GSP FCSB, ghinion teribil în meciul cu Viking » Monitorizarea InStat e frapantă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
adriann_
adriann_  •  20 August 2022, 01:07
Postat de eldiaforever pe 19 August 2022, 21:48

pro00stule,iarasi te umilesti singur,bine ca vad toti cat de prost esti,uite aici: https://www.gsp.ro/international/conference-league/cfr-fcsb-craiova-bani-calificare-play-off-premii-uefa-671611.html

Alfabetizeaza-te postacel, nu ai fost in stare nici sa citesti articolul la care ai dat link. Ti-am mai spus, daca ar durea prostia tu ai umbla urland pe strazi :)) Asa ceva... :))

eldiaforever
eldiaforever  •  19 August 2022, 21:48
Postat de adriann_ pe 19 August 2022, 20:33

RANDOOME, DACA PROSTIA AR DUREA TU AI UMBLA URLAND PE STRAZI. CE SE DA MA *** IN PRIMUL TUR PRELIMINAR? DACA TRAGI ACOLO NISTE NORVEGIENI, NISTE KAZAHI CEVA SI ESTI O ECHIPA GEN MIOVENI CE FACI? :)) Stai jos ma, nu mai semnaliza.

pro00stule,iarasi te umilesti singur,bine ca vad toti cat de prost esti,uite aici: https://www.gsp.ro/international/conference-league/cfr-fcsb-craiova-bani-calificare-play-off-premii-uefa-671611.html

adriann_
adriann_  •  19 August 2022, 20:33
Postat de eldiaforever pe 19 August 2022, 20:07

stiu ca esti prost,dar ce club care ajunge in cupele europene nu are macar 150 de mii de euro. nu a existat niciodata asa ceva din simplu motiv ca uefa iti da bani. si daca i-ai lua imprumut si esti eliminat inca din primul tur,uefa tot iti da vreo 200 de mii de euro.

RANDOOME, DACA PROSTIA AR DUREA TU AI UMBLA URLAND PE STRAZI. CE SE DA MA *** IN PRIMUL TUR PRELIMINAR? DACA TRAGI ACOLO NISTE NORVEGIENI, NISTE KAZAHI CEVA SI ESTI O ECHIPA GEN MIOVENI CE FACI? :)) Stai jos ma, nu mai semnaliza.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează