INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB

FCSB n-ar trebui să aibă emoții la returul cu Dunajska » Ce spune statistica înaintea returului de pe Arena Națională

Tamm, autorul golului, și Tavi Popescu sărbătoresc victoria din tur
Tamm, autorul golului, și Tavi Popescu sărbătoresc victoria din tur

Articol de , , - Publicat marti, 09 august 2022 06:59 / Actualizat marti, 09 august 2022 07:47

În istoria participării în cupele europene, FCSB s-a mai aflat de două ori în situația actuală, de a disputa pe teren propriu un meci după ce s-a impus la limită afară și de fiecare dată a mers mai departe: în 2007 cu Zaglebie și în 2014 cu Stromsgodset, ambele în preliminariile Champions League.

  • FCSB - Dunajska Streda, manșa secundă a turului 3 preliminar Conference League, se joacă joi, 11 august. Partida este programată de la 20:30 și va fi LiveTEXT pe GSP.ro
Vești proaste despre starea de sănătate a unui titular de la FCSB: „Sunt şanse foarte mari să aibă ligamentele rupte”
FCSB
Vești proaste despre starea de sănătate a unui titular de la FCSB: „Sunt şanse foarte mari să aibă ligamentele rupte”

FCSB a luat o opțiune importantă la calificare după turul disputat săptămâna trecută în Slovacia, unde s-a impus cu 1-0. Scor care, de fiecare dată când a mai fost înregistrat în prima manșă, jucată pe teren străin, i-a adus clubului lui Gigi Becali accesul în faza următoare.

În două rânduri s-a mai aflat FCSB în situația în care e acum, în istoria de aproape două decenii de când Becali e patron.

Prima dată a fost în urmă cu 15 ani. În vara lui 2007, Hagi debuta în cupele europene pe banca lui FCSB, într-un meci disputat în Polonia, cu Zaglebie Lubin. Se juca în UEFA Champions League, FCSB s-a impus 1-0, grație unui gol marcat de Dorin Goian.

Returul s-a disputat în Ghencea, o săptămână mai târziu, iar meciul a fost unul extrem de complicat. 

Polonezii au deschis scorul, însă Nicoliță și Zaharia au întors scorul și Hagi ducea echipa în play-off-ul de Liga Campionilor, care avea să fie, la rândul lui, unul câștigător, 2-2 și 2-0 cu BATE Borisov. 

A doua situație a fost în vara lui 2014. Gâlcă tocmai ce preluase echipa și urma o nouă încercare în preliminariile UCL. 

Startul a avut loc în Norvegia, cu Stromsgodset, unde FCSB a câștigat 1-0, prin golul lui Gabi Iancu. Returul a avut loc pe Arena Națională și a fost extrem de la îndemână. 

O nou victorie, 2-0, goluri Râpă și Nicușor Stanciu, iar echipa accesa turul următor, unde a eliminat-o și pe Dinamo Tbilisi, însă avea să piardă de o manieră extrem de dramatică în play-off, în fața lui Ludogoreț, după executarea penalty-urilor de departajare. 

Acum e pentru a treia oară când FCSB are de susținut un retur acasă, după ce a câștigat 1-0 în deplasare. Iar adversara pare să fie cam din aceeași categorie cu echipele pe care le-a întâlnit în 2007 și 2014 și de care a reușit să treacă de fiecare dată.

Slovacii au menajat titularii

Dunajska Streda n-a depus armele în privința calificării în play-off-ul Conference League.

În etapa de campionat din wekeend, adversara FCSB-ului a odihnit aproape toți jucătorii care s-au aflat în echipa de start joia trecută, la prima manșă din cupele europene. Dunajska a terminat la egalitate, scor 0-0, în deplasare, cu Podbrezova. 

În urma disputării tuturor meciurilor din etapa a 4-a, Dunajska a pierdut primul loc, pe care a trecut acum Slovan Bratislava, care e și campioana en-titre. FCSB - Dunajska Streda se va disputa joi seară, de la 20:30, pe Arena Națională.

FCSB, favorita dintre echipele noastre

Cotele pe care casele de pariuri le oferă în privința calificării în play-off îi aduc FCSB-ului statutul de echipă care e văzută cu cele mai mari șanse de a se califica. 

FCSB e singura care a câștigat în prima manșă, 1-0 în deplasare, în vreme ce CFR a terminat la egalitate, 0-0, tot în deplasare. 

Craiova și Sepsi au pierdut, oltenii 0-1 în Polonia, cu Zoria, covăsnenii 1-3 cu Djurgarden, chiar la Sf. Gheorghe. FCSB are o cotă de numai 1,11 pentru a se califica, în vreme ce slovacii au o cotă foarte mare, de 6,50.

EchipăCotă la calificare
FCSB1,11
CFR1,27
CSU Craiova2,35
Sepsi13,5

Peluza suspendată de UEFA va rămâne închisă

Săptămâna trecută, FCSB a aflat că a fost sancționată de forul de la Nyon din cauza scandărilor suporterilor de la meciul retur cu Saburtalo. Pe lângă amenda de 50.000 de euro, decizia prevedea și faptul că peluza unde au stat cei din galerie nu va mai fi disponibilă pentru ultrași. 

UEFA permite însă în aceste zone accesul copiilor, iar într-o primă fază inclusiv șefii FCSB luaseră în calcul să populeze peluza cu copii, însă ulterior s-a renunțat la această idee. 

Legislația dn România prevede că pe stadion copiii sub 14 ani nu pot avea acces singuri, ci trebuie însoțiți de adulți, iar prezența acestora ar fi putut fi interpretată de UEFA ca o încălcare a sancțiunii și s-a decis că peluza va fi închisă complet. 

Galeria se va muta la cealaltă peluză, în vreme ce, datorită interesului foarte mare, FCSB a decis să deschidă în restul stadionului toate cele 3 inele. Se așteaptă o asistență care să treacă bine de 30.000 de persoane, ceea ce ar însemna recordul absolut în acest sezon, 2022-2023, pe stadioanele din România.

În play-off, o așteaptă Viking

În cazul în care va reuși să se califice, FCSB va disputa barajul pentru accesul în grupe aproape sigur împotriva lui Viking. Gruparea norvegiană joacă în turul 3 cu Sligo Rovers, în fața căreia s-a impus în primul meci cu un scor fluviu: 5-1. 

Returul de joi, din Irlanda, nu mai poate aduce, în mod normal, vreo surpriză în privința echipei calificate. Trupa lui Dică ar urma să joace prima manșă cu Viking pe teren propriu, pe 18 august, în vreme ce returul ar fi programat peste alte 7 zile, la Stavanger.

VIDEO Tot ce trebuie să știi înainte de FCSB - Dunajksa Streda

Citește alte știri despre FCSB:

Gigi Becali, reacție comică atunci când a fost întrebat de noi transferuri la FCSB: „Dacă peștele e în mare, pun eu tigaia pe foc?”
FCSB
Gigi Becali, reacție comică atunci când a fost întrebat de noi transferuri la FCSB: „Dacă peștele e în mare, pun eu tigaia pe foc?”
Motivul pentru care Mihai Stoica și-a ieșit din fire: „Urăsc când cineva mă ia de prost! Nu de prost, de prostul proștilor!”
RĂBUFNIRE
Motivul pentru care Mihai Stoica și-a ieșit din fire: „Urăsc când cineva mă ia de prost! Nu de prost, de prostul proștilor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
cluj_cluj
cluj_cluj  •  09 August 2022, 10:41
Postat de alexiosas pe 09 August 2022, 10:10

din ciclul "trei, doamne ,si toti trei"

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexiosas
alexiosas  •  09 August 2022, 10:10

din ciclul "trei, doamne ,si toti trei"

cluj_cluj
cluj_cluj  •  09 August 2022, 09:10

Sa intelegem ca doar fecesebe mai joaca in cupele europene, sau ca doar fecesebe e importanta pentru gigisepe?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează