INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - NORDSJAELLAND

FCSB evoluează, Becali încasează! Miză financiară uriașă la duelul cu Nordsjaelland

Pentru FCSB urmează o săptămână încinsă în Europa. „Dubla” cu Nordsjaelland are o miză uriașă, chiar și dincolo de faptul că o eventuală calificare deschide larg drumul către grupele Conference League. Foto: Cristi Preda
Pentru FCSB urmează o săptămână încinsă în Europa. „Dubla” cu Nordsjaelland are o miză uriașă, chiar și dincolo de faptul că o eventuală calificare deschide larg drumul către grupele Conference League. Foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat joi, 10 august 2023 06:38 / Actualizat joi, 10 august 2023 10:37

Pentru FCSB urmează o săptămână încinsă în Europa. „Dubla” cu Nordsjaelland are o miză uriașă, chiar și dincolo de faptul că o eventuală calificare deschide larg drumul către grupele Conference, din moment ce adversarul din play-off e unul accesibil, Partizan Belgrad.

  • FCSB - Nordsjaelland se joacă astăzi, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Protv.

Cele două jocuri cu danezii înseamnă un efort financiar consistent, așa cum GSP a dezvăluit. Costurile de organizare cu partida de la București și cele cu deplasarea în Danemarca sunt imense și vor însemna peste 200.000 de euro. Cu toate acestea, FCSB, mai ales în cazul în care va reuși să o elimine pe Nordsjaelland, e pe cale să realizeze un profit important.

Variantă incredibilă anunțată de MM Stoica » Unde s-ar putea disputa derby-ul FCSB - Universitatea Craiova
FCSB - CSU CRAIOVA
Variantă incredibilă anunțată de MM Stoica » Unde s-ar putea disputa derby-ul FCSB - Universitatea Craiova

Miză financiară uriașă pentru FCSB la duelul cu Nordsjaelland

Prima veste bună, din perspectivă financiară, pe care Gigi Becali a primit-o e cea referitoare la modul în care se vând biletele. Acestea au fost puse pe platforma online marți seară, la ora 18:00. Până la miezul nopții se cumpăraseră mai mult de jumătate dintre cele tipărite, în jur de 15.000. 

E un record all-time pentru un eveniment sportiv disputat în România, ale cărui tichete au fost comercializate pe internet. Din cauza faptului că erau prea multe persoane care accesau site-ul respectiv, în cursul serii de marți acesta s-a blocat de câteva ori.

Foarte probabil, întâlnirea de joi seară se va disputa, la fel ca meciul cu CFR Cluj, cu casa închisă, cu peste 28.000 de spectatori. Ceea ce înseamnă încasări care vor fi în jur de 340.000 de euro.

Pe lângă această sumă, FCSB a avut în posesie și drepturile TV pentru acest joc tur, drepturi care nu vor mai aparține echipelor, ci celor de la UEFA, începând cu faza grupelor. 

Drepturile TV au fost cedate către ProTV, televiziune care va achita 60.000 de euro pentru a putea transmite confruntarea de pe stadionul Steaua. Inițial, FCSB solicitase 100.000 de euro, însă dacă ar fi păstrat acest nivel, meciul practic n-ar fi fost transmis în România.

2,94 milioane de euroacordă UEFA fiecărui club care va evolua în grupe, sumă la care nu se adaugă niciun alt bonus pentru parcurgerea tururilor preliminare

Calificarea înseamnă plus 200.000 de euro

Pe lângă aceste sume certe, care sunt deja antamate, FCSB s-ar mai putea alege cu alți 200.000 de euro. 

Doar în cazul în care echipa va reuși să treacă de Nordsjaelland și va evolua în play-off. UEFA recompensează toate echipele care ies din competiție în turul 3 cu 550.000 de euro și cu 750.000 de euro pe cele care vor fi eliminate în play-off.

Concluzia: dacă FCSB o va depăși pe vicecampioana Danemarcei în cele două jocuri, atunci se va alege cu cel puțin 600.000 de euro. Exact cheltuielile lunare pe care clubul le are cu salariile jucătorilor și ale celor din staff pe o lună.

Un eventual play-off, disputat împotriva lui Partizan Belgrad, ar însemna o altă rețetă financiară senzațională. 

Confruntarea tur e cea de acasă și cum meciul e programat pe 24 august, el ar putea avea loc pe Arena Națională, unde încasările, în cazul unei asistențe de 50.000 de spectatori, ar însemna cel puțin o jumătate de milion de euro, plus drepturile TV, care ar fi cel puțin la nivelul sumei de la jocul cu Nordsjaelland.

Cum au oscilat încasările FCSB de la UEFA în ultimii ani

AnVenituri UEFA 
20177.250.000 € 
20185.000.000 € 
20191.300.000 € 
2020930.000 € 
2021470.000 € 
20224.700.000 € 

Anul trecut, în turul 3 a fost Dunajska Streda

În vara lui 2022, FCSB a intrat în competiție în aceeași fază ca acum, turul 2. Și a eliminat-o, extrem de greu, pe Saburtalo (Georgia), 0-1 în deplasare și 4-2 pe teren propriu. În turul 3, FCSB a dat peste un adversar accesibil, mult inferior echipei pe care o va avea acum în față. 

E vorba despre Dunajska Streda (Slovacia). A gestionat perfect cele două întâlniri, pe care le-a câștigat cu același scor, 1-0, 1-0. 

FCSB nu s-a oprit nici în play-off, unde a trecut de norvegienii de la Viking. Deși a pierdut acasă, scor 1-2, s-a impus la Stavanger, 3-1 și, după o pauză de 4 ani, a revenit în grupele cupelor europene.

21 de ani consecutivia fost FCSB prezentă la startul cupelor europene, începând din 2003 neîntrerupt, iar în acest interval a accesat de nu mai puțin de 14 ori faza grupelor

VIDEO. Totul despre FCSB - Nordsjaelland:

Citește mai multe știri despre FCSB:

„Se blocase, lua foc site-ul de bilete” » Câte tichete s-au dat la FCSB - Nordsjaelland
FCSB - NORDSJAELLAND
„Se blocase, lua foc site-ul de bilete” » Câte tichete s-au dat la FCSB - Nordsjaelland
„Ofertă XXL”, de 18 milioane de euro, cu o zi înainte de FCSB - Nordsjaelland!
FCSB - Nordsjaelland
„Ofertă XXL”, de 18 milioane de euro, cu o zi înainte de FCSB - Nordsjaelland!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (49)
flick2020
flick2020  •  10 August 2023, 15:41
Postat de Catalynn_2 pe 10 August 2023, 14:19

Am spus ca nu merg, cum nu am mers nici la Târgoviște. Si nici pe Steaua nu voi veni prea curând. Ii las pe băieții cu asocierea care l-au insultat pe Talpan sa facă ei mai mult, eu fac un pas in spate, nu are rost sa ii încurc. Maurul si-a făcut datoria, a dus echipa pe loc promovabil direct, pt mai mult trebuia susținerea tuturor. Nu a fost, asta e … aștept vremuri mai bune, fără Ciolacu! :-)))

O iei din ce in ce mai mult pe aratura. Tu ai dus echipa pe loc de promovare ??!?? Adoratia excesiva pentru talpan ti-a alterat judecata.

elgabri
elgabri  •  10 August 2023, 14:34
Postat de baddog26 pe 10 August 2023, 09:24

Mai schimbați mă placa.Tor o țineți cu 10-0.S a întâmplat și la case mai mari!

Eu cred ca sunteti unici ;))))

elgabri
elgabri  •  10 August 2023, 14:30
Postat de sevilla_19.86 pe 10 August 2023, 11:33

Pai sa incaseze cati mai multi bani...asa cum este jiji el investeste totusi niste sume uriase in fotbal nostru asa slab cum este el!

Nu e adevarat, G*** !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează