INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  PRELIMINARII

FCSB și Sepsi OSK și-au aflat adversarele din turul 2 preliminar al Conference League. Răsturnare de situație în Albania

Saburtalo, în alb // foto: Facebook @ FC Saburtalo
Saburtalo, în alb // foto: Facebook @ FC Saburtalo

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2022 17:52 / Actualizat vineri, 15 iulie 2022 09:47

Sepsi OSK și FCSB și-au aflat în această seară adversarele din turul 2 preliminar al Europa Conference League. Este vorba despre Olimpija Ljubljana, locul 3 în sezonul trecut din Slovenia, respectiv Saburtalo, a cincea echipă din Georgia. 

Meciurile de săptămâna viitoare (21 iulie) ale echipelor românești în Europa Conference League: 

  • Saburtalo (Georgia) - FCSB
  • CFR Cluj - Inter Club d'Escaldes (Andorra)
  • Sepsi OSK - Olimpija Ljubljana (Slovenia)
  • Vllaznia (Albania) - CS Universitatea

Meciurile retur sunt programate pe 28 iulie.

FINAL » Partizani - Saburtalo 0-1, 4-5 la loviturile de departajare (1-0 în tur)

Dominat de Saburtalo, 56% posesie și 20-9 raportul ocaziilor, meciul din Albania s-a bucurat de un singur gol pe parcursul celor 120 de minute de joc. Autorul acestuia a fost Guliashvili, în minutul 53.

Cu 1-1 la general după 1-0 pentru Partizani în tur, învingătoarea duelului a fost decisă la loviturile de departajare, unde georgienii au fost mai inspirați. În seria de 7 penalty-uri, Saburtalo a ratat de două ori (Jinjolava și Nonikashvili), în vreme ce Partizani a clacat în trei rânduri: Atanaskoski, Rrapaj, Gueye.

Raportat la valoarea celor două loturi, FK Partizani pornise ca favorită în dubla manșă cu Saburtalo: 5,18 milioane de euro, față de 4,21. 

Cine este Saburtalo, adversara celor de la FCSB în turul 2 preliminar al Europa Conference League

Locul 5 în sezonul 2022 al campionatului din Georgia, cu 30 de puncte, 17 sub liderul Dinamo Batumi, Saburtalo are un titlu de campioană în palmares, cucerit în 2018. Cel mai recent trofeu câștigat este Cupa Georgiei, în 2021.

Echipa antrenată de Lasha Nozadze (42 de ani) își dispută meciurile pe stadionul „Mikheil Meskhi”, arenă cu o capacitate de 24.680 de locuri.

Lotul acesteia este format, preponderent, din fotbaliști autohtoni. Cel mai valoros jucător din lot e mijlocașul stânga Iuri Tabatadze, cu o cotă de piață de 450.000 de euro.

FINAL » Differdange - Olimpija Ljubljana 1-2 (2-3 la general). Sepsi OSK și-a aflat adversara

Sepsi OSK nu a avut noroc în această seară. Olimpija Ljubljana și-a respectat statutul de favorită și a eliminat-o pe Differdange, locul 2 din Luxemburg. Slovenii nu au fost, însă, lipsiți de griji.

Differdange a condus din minutul 9 până în minutul 80 cu 1-0, scor la care era calificată în turul 2. Olimpija a dus meciul în prelungiri prin Doffo, iar acolo l-a tranșat cu un gol înscris de Milovic în minutul 112.

Olimpija Ljubljana, de 6 ori campioana Sloveniei, ultima dată în 2018, are un lot cotat la 7,4 milioane de euro. În comparație, jucătorii lui Sepsi OSK au o valoare cumulată de 14,2 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.com. Differdange era jos la acest capitol: 1,91 milioane de euro.

Olimpija Ljubljana este antrenată de Albert Riera, spaniolul contestat puternic de fani în momentul numirii.

Toate rezultatele serii din Europa Conference League pot fi văzute AICI

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Românul campion cu Pyunik Erevan râde de CFR Cluj: „Rușinos, n-ai voie! Știți ce era la ei când m-am dus eu acolo?”

Ofertă ȘOCANTĂ pentru Cristiano Ronaldo! Salariu mai mare decât Mbappe și Messi la un loc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (46)
Amiralul2022
Amiralul2022  •  16 Iulie 2022, 03:01

Nu contează că de la noi participă CFR, fcsb, Sepsi sau Craiova, ci groaznic e că absolut orice FC "Neica Nimeni" de echipă a ajuns să reprezinte din oficiu o sperietoare, un chin, un hop incredibil de greu de depășit pentru ale noastre... știm cu toții că nu mai avem fotbal de mult timp, dar parcă e prea de tot...

zorrozabal
zorrozabal  •  15 Iulie 2022, 20:44

Saburtalo-locul 5 in Georgia-dintr un campionat cu câte echipe?!Și daca Saburtalo de pe locul 5 joaca in Conference,sa ințelegem ca Georgia joaca cu 5 echipe-fața de Romania cu 4 și ca are un coeficient mai bun?!

istet10
istet10  •  15 Iulie 2022, 13:50
Postat de popescu.dzn pe 15 Iulie 2022, 13:08

Sunt doar curios, tu te consideri sănătos?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează