INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - SILKEBORG

CORESPONDENȚĂ DIN SILKEBORG Le plac banii și vor să facă istorie » Obiectivul declarat al lui Silkeborg, înaintea returului cu FCSB

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +20   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2022 17:18 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2022 17:18

Silkeborg vine la București pentru duelul cu FCSB, joia viitoare, cu prima garnitură, cu scopul declarat de a mai lua un bonus uriaș pentru clubul danez și de a continua să lupte pentru a trece de faza grupelor, țintind alte rezultate de prestigiu pentru gruparea fondată în 1917.

  • FCSB - Silkeborg se joacă joi, 13 octombrie, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro Arena sau Pro TV.

Danezii lui Kent Nielsen au prins curaj după ce-au dat de pământ cu FCSB, scor 5-0 joi seară, iar fostul campion cu Danemarca la Euro 1992 susține că este cel mai important rezultat continental pentru formația sa. În fața unei asistențe de doar 5.945 de spectatori, dintre care 250 de români care au încheiat partida prin a-i apostrofa pe Dică et Co cu refrenul "Rușine să vă fie!", fotbaliștii lui Silkeborg (locul 4 în Superliga daneză) i-au pulverizat pe roș-albaștri, scor 5-0.

Primii 4 jucători la care renunță Gigi Becali după umilința cu Silkeborg: „Nu știam că sunt atât de slabi”
SILKEBORG-FCSB 5-0
Primii 4 jucători la care renunță Gigi Becali după umilința cu Silkeborg: „Nu știam că sunt atât de slabi”

Silkeborg, buget de echipă medie de Liga 1

Scandinavii au reintrat în cursa pentru locul 2 și speră să treacă de faza grupelor. Mai ales că, spre deosebire de Gigi Becali, se uită cu jind spre premiile oferite de UEFA pentru această a treia competiție europeană. Silkeborg are un buget anual de aproximativ 3,5 milioane de euro, de cel puțin două ori mai mic decât FCSB, doar trei fotbaliști au un salariu de 10.000 de euro/lună, în rest abundă de jucători cu 5.000-6.000 de euro/lună. 

De fapt, spre deosebire de FC Copenhaga, Brondby și Midtjylland, acestea sunt salariile în prima divizie daneză. Cei mai mulți fotbaliști au salarii cel mult cât jucătorii medii de la FCSB, cât cei de la Dinamo în anul în care au retrogradat.

A răzbunat umilința cu Gâlcă

„Da, jucăm și pentru onoare, dar și pentru bani. E normal, sunt bonusuri, fiecare fotbalist vrea și faimă, vrea o viață mai bună, scena europeană este una atractivă”, a mărturisit Kent Nielsen. 

În al 4-le sezon la echipă, a avut stabilitate pe oriunde a mers ca antrenor, a fost alți 5 ani la Aalborg, iar acum s-a răzbunat pentru o înfrângere groaznică de acum 8 ani: în ediția 2014/2015, Nielsen, tehnician, și Larsen, portar la Aalborg, eliminat la 0-1 în minutul 57, au fost umiliți de FCSB-ul lui Costel Gâlcă cu 0-6!

50.000 de locuitoritrăiesc în Silkeborg, încap toți pe Arena Națională

Vin să bată și la București

Acum, nordicii exultă și vorbesc despre scenariul calificării în primăvara europeană, deși Silkeborg nu avea niciun punct înainte de triumful cu FCSB. Așteaptă cu încredere returul de pe Național Arena, de joia viitoare. 

„Este clar că va fi o surpriză mai mare să ne calificăm, decât dacă nu vom reuși să o facem. Dar vom trage tare pentru a izbuti surpriza. Am lansat un mesaj. Am arătat că putem concura și că meritam să avem mai multe puncte. Dar avem curajul să le obținem de acum înainte. 

Problema este dacă vom putea sau nu să menținem nivelul înalt pe care l-am arătat în prima parte a fazei grupelor. Am întâlnit echipe mai bune decât noi. Am spus-o și înainte, nu suntem aici doar pentru experiențe, ci și pentru rezultate", a declarat Nielsen. 

500 de mii de euroeste premiul unei victorii în faza grupelor CL, o remiză fiind recompensată cu 166.000 de euro

VIDEO Nicolae Dică, după Silkeborg - FCSB: „Le cer scuze suporterilor pentru acest rezultat”

Citește și alte știri despre FCSB:

Gigi Becali s-a convins: „La retur bag titularii, e prea mare rușinea” + „Ăștia sunt praf, trebuie să scăpăm de ei”
SILKEBORG - FCSB 5-0
Gigi Becali s-a convins: „La retur bag titularii, e prea mare rușinea” + „Ăștia sunt praf, trebuie să scăpăm de ei”
Nepotul lui Gigi Becali a răbufnit după umilința cu Silkeborg: „NU poți să păcălești fotbalul la infinit”
SILKEBORG - FCSB 5-0
Nepotul lui Gigi Becali a răbufnit după umilința cu Silkeborg: „NU poți să păcălești fotbalul la infinit”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
Dobermannul
Dobermannul  •  07 Octombrie 2022, 19:31

"lăudați de toată presa". In ce presa sunt laudati ca aici e linsaj mediatic cu jucatorii lui Becali?

username_2
username_2  •  07 Octombrie 2022, 19:20

o să bată cu 0-4 la București, deja încep și danezii cu ironii gen mimi după ce au bătut cu 5-0 niște jucători care au jucat prima dată în formula aia, au bătut niște jucători, nu o echipă...să-i lăsăm să se împăuneze, în retur o iau în freză...problema gravă-i alta, văd că trecu ziua și nu apăru nici o ironie de la mimi, nu știu ce se întîmplă, sper că nu a cerut azil în Danemarca...totuși, parcă s-a auzit c-ar fi zis „da ne marcă ăștia, domnule”, conform unor surse apropiate fenomenului

navajo_joe
navajo_joe  •  07 Octombrie 2022, 18:45

Le dau vreo patru si la Bucuresti la clonati.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează