INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  WEST HAM - FCSB

Ultima găselniță la FCSB: ordine prin telepatie de la Gigi Becali » Dică a inventat un nou mod de acceptare a hotărârilor patronului

Nicolae Dică acceptă schimbarea sistemului de joc, pe care a hotărât-o Gigi Becali, și ca să nu pară că execută o comandă susține că ideea i-a aparținut lui, nu patronului.
Nicolae Dică acceptă schimbarea sistemului de joc, pe care a hotărât-o Gigi Becali, și ca să nu pară că execută o comandă susține că ideea i-a aparținut lui, nu patronului.

Articol de , - Publicat miercuri, 07 septembrie 2022 18:34 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2022 20:27

Nicolae Dică acceptă schimbarea sistemului de joc, pe care a hotărât-o Gigi Becali, și ca să nu pară că execută o comandă susține că ideea i-a aparținut lui, nu patronului. Modificarea face ca Florinel Coman și Octavian Popescu să devină concurenți pentru un singur post.

Nicolae Dică a pierdut libertatea de decizie pe care o negociase atunci când a revenit la FCSB și a ajuns să inventeze un nou mod de acceptare a hotărârilor pe care le ia patronul: susține că ideile îi aparțin, nu îi sunt impuse.

Românii au stat la cozi de 400 de metri la casele de la London Stadium » De ce au întârziat englezii vânzarea tichetelor
WEST HAM - FCSB
Românii au stat la cozi de 400 de metri la casele de la London Stadium » De ce au întârziat englezii vânzarea tichetelor

Becali a anunțat după partida pierdută cu Farul, 1-3, că echipa lui nu va mai juca în 4-2-3-1, va reveni la 4-3-3, sistemul folosit în vremea în care Anton Petrea era tehnicianul, înainte să fie readus Dică.

Octavian Popescu, „picioare de diamant”

În afara rezultatului slab din jocul cu formația lui Hagi, pe Gigi l-a mai enervat și randamentul tot mai slab pe care l-a înregistrat Octavian Popescu în ultima vreme. Fotbalistul pe care Becali speră să-l vândă cu câteva zeci de milioane de euro a fost mutat din extrema stângă în centru, în spatele vârfului.

Ideea i-a aparținut lui Dică și s-a dovedit a fi una neinspirată. „Ca să joci acolo, în spatele vârfului, trebuie să ai picioare de oțel, iar Tavi are picioare de diamant", a concluzionat Gigi.

Dică a recunoscut într-o declarație de la Orange Sport că nu a procedat corect: „Popescu nu poate să joace cu spatele la poartă. Dar eu nu consider că am greșit folosindu-l în centru, din moment ce așa am reușit să ne calificăm în grupele Conference League".

Octavian se află în cea mai clară criză de când a debutat el în prima ligă. Nu a mai înscris vreun gol din mai! Atunci a marcat într-o înfrângere cu CFR, 1-3 la Cluj. A adunat din acel moment 16 meciuri fără să mai dea un gol, un randament dezastruos pentru un mijlocaș ofensiv pe care Gigi căuta să-l impună ca titular în echipa națională.

El l-a criticat pe Edi Iordănescu pentru că selecționerul fie îl trimitea pe Popescu pe teren doar puțin, pe parcursul jocului, fie nu-l folosea deloc. "Edi își pune ambiția să nu-l titularizeze, deși Tavi e ca Maradona, e în stare să câștige meciurile de unul singur!" era convingerea lui Becali. Maradona chiar juca în zona centrală, într-un rol în care Gigi nu vrea să-l mai vadă pe Octavian Popescu. 

Dacă nu domini mijlocul terenului, poți să ai cinci Messi și cinci Haaland în echipă, că tot pierzi! Dică va juca 4-3-3 de acum înainte, s-a terminat cu 4-2-3-1! Dică va face schimbarea asta la ordinul meu, la revedere!
- Gigi Becali, patron FCSB

Achiziții, nu, tactică, nu

Când a preluat conducerea echipei, Dică a avut o înțelegere cu Becali: antrenorul primea libertatea de a lua toate deciziile importante în primele 15 etape, adică în turul sezonului regulat. Dacă rezultatele erau bune, adică FCSB era prima în clasament sau era foarte aproape de lider, Nicolae își păstra drepturile. Dacă nu, patronul redevenea șeful tehnic. 

Gigi nu a mai avut răbdare până în etapa a 15-a, l-a deposedat încă de acum de toată autoritatea. Când l-a trimis pe Rață înapoi la Voluntari, Becali a anunțat că nu va mai asculta sfaturile lui Dică sau pe ale lui Mihai Stoica atunci când va alege jucătorii. I-a acuzat pe amândoi că din cauza lor l-a ratat pe Kevin Boli, fundașul care era liber de contract și a ajuns la FC Botoșani. Gigi a încercat să-l cumpere din Moldova pe apărătorul francez, dar președintele Iftime i-a refuzat oferta. 

„Poate să plece luni”

Helmuth Duckadam e convins că Dică se află în pericol de a fi demis: "Dacă va pierde la o diferență mare meciul cu West Ham și apoi nu va câștiga nici următorul meci din campionat, nu cred că va mai rămâne". Partida de la Londra va avea loc joi, de la ora 22:00, și e una pe care Becali o consideră un test relevant:

Următorul joc din campionat al roș-albaștrilor va fi lunea viitoare, cu FC Voluntari, de la ora 21:00. Ilfovenii se află într-o criză și ei. Antrenorul Ciobotariu și președintele Bălănescu sunt aproape să fie demiși după ce au înregistrat în sezonul trecut cel mai bun parcurs în campionat din toată istoria clubului, cu o calificare în play-off în premieră. 

VIDEO David Moyes înaintea partidei cu FCSB: „Am ochit câțiva jucători care ne pot surprinde, dar nu dau nume”

Citește și alte știri despre FCSB:

EXCLUSIV Măsură draconică înainte de West Ham - FCSB » Un site britanic nu vinde bilete fanilor de naționalitate română!

Duckadam, devastator cu jucătorii de 3,2 milioane de euro ai lui Becali: „Transferuri făcute pe simpatii. Foarte greu pentru Miculescu să mai prindă echipa ca titular”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Adievantdematinal
Adievantdematinal  •  07 Septembrie 2022, 20:10

Bună asta. GSP a mutat meciul cu o zi mai devreme :)))) Meciul e mâine, nu „seara asta” :)))

sile007
sile007  •  07 Septembrie 2022, 19:45

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  07 Septembrie 2022, 19:21

Asta e ultima gaselnita si anume telefonie=telepatie :-)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează