INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  AS ROMA - FEYENOORD

Detaliul spectaculos remarcat de un arbitru american la prestația lui Istvan Kovacs în finala Conference League: „Priviți cum îi lasă în urmă!”

Istvan Kovacs, în finala Conference League // foto: Imago Images
Istvan Kovacs, în finala Conference League // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 10:22 / Actualizat joi, 26 mai 2022 10:53

Christina Unkel, arbitru american, a remarcat un detaliu inedit în finala Conference League, AS Roma - Feyenoord 1-0, arbitrată de Istvan Kovacs (37 de ani).

Înainte de a participa la Cupa Mondială din 2022, unde a fost delegat alături de alți 35 de arbitri de centru din întreaga lume, Istvan Kovacs a arbitrat în premieră o finală de competiție europeană.

La centru în AS Roma - Feyenoord, arbitrul din Carei a fost apreciat atât pentru deciziile luate, cât și pentru condiția sa fizică.

Mediaș renaște! O nouă echipă în locul Gazului: „Sponsori importanți sunt implicați. Obiectivul, promovări succesive!”
MEDIAȘ
Mediaș renaște! O nouă echipă în locul Gazului: „Sponsori importanți sunt implicați. Obiectivul, promovări succesive!”

Detaliul remarcat de un arbitru din SUA la finala Conference League: „Vreți să vedeți un atlet? Priviți-l pe Istvan Kovacs”

Christina Unkel, arbitru american, a remarcat cum Istvan Kovacs a ținut pasul cu ușurință cu jucătorii de pe teren atunci când aceștia accelerau.

„Vreți să vedeți un atlet? Deschideți televizorul pe Roma- Feyenoord, finala Conference League, și priviți cum Istvan Kovacs nu doar că ține pasul cu Tammy Abraham în sprint, dar îi lasă în urmă pe ceilalți atacanți ai Romei. Se antrenează mai bine decât jucătorii”, a scris aceasta.

Istvan Kovacs, impecabil în finala Conference League

Kovacs a fost la înălțime și din punct de vedere al deciziilor. Pe tot terenul, mereu aproape de fază, s-a impus cu autoritate. A lăsat jocul să curgă, neîntrerupându-l la fiecare contact. Și nu s-a grăbit să arate cartonașele. 

Au fost două faze aprinse pentru Kovacs, ambele în partea a doua:

  • Minutul 47: la prima bară a lui Feyenoord, mingea a ricoșat în mâna lui Cristante. Neintenționat. În camera VAR, germanii Fritz, Dingert și Dankert au analizat un posibil penalty. Nu s-a dat.
  • Minutul 52: Abraham a scăpat de Senesi, ultimul apărător advers, care l-a prins o clipă de braț și i-a dat drumul. Vârful Romei a plonjat după câțiva pași. A protestat, pretinzând eliminarea rivalului. Kovacs nu a reacționat și nici VAR nu l-a avertizat. Decizie corectă.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Legenda lui Liverpool, atac dur la Cristiano Ronaldo: „Manchester United trebuie să scape de el”

Fostul Balon de Aur n-are dubii: „Liverpool o spulberă pe Real Madrid în finala Champions League, 3-0!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
dobrin
dobrin  •  26 Mai 2022, 14:55

La ce arbitraje a facut prin ligile din Romania nici nu e de mirare ca alearga asa de repede. Desi la noi sprintul il facea dupa fluierul de final.

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Mai 2022, 14:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Mai 2022, 13:35

...nu vede failtiri ...pe altele le da cand nu sunt ...un mediocru ...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează