INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CSU CRAIOVA - LACI 0-0

„Unii atâta pot” » Ce probleme are de rezolvat Laurențiu Reghecampf la CS Universitatea Craiova

Laurențiu Reghecampf are un munte de urcat la CS Universitatea Craiova
Laurențiu Reghecampf are un munte de urcat la CS Universitatea Craiova

Articol de - Publicat vineri, 30 iulie 2021 14:02 / Actualizat sambata, 31 iulie 2021 20:55

Noul antrenor al juveților, Laurențiu Reghecampf (45 de ani), a moștenit senatori de drept despre care Pancu crede că „acesta le este nivelul”. Lor li se adaugă jucători reveniți după ce au eșuat „afară” și nu mai reușesc să atingă forma de altădată, în timp ce fotbaliștii valoroși au fost vânduți. Ultimul, Cicâldău.

Pentru al doilea an la rând, Universitatea Craiova părăsește rușinos cupele europene. 0-1 și 0-0 cu necunoscuta trupă albaneză KF Laci, în turul 2 preliminar din Conference League, după 1-2 vara trecută, cu Lokomotiva Tbilisi, în primul tur preliminar al Europa League. 

Verdict dur pentru jucătorii de la CS Universitatea Craiova

Neputința oltenilor, eliminați de fiecare dată de primul adversar ieșit în cale, a fost explicată astfel de fostul internațional român Daniel Pancu: „Cred că mulți dintre jucătorii Craiovei au ajuns la un nivel pe care nu-l mai pot depăși. Sunt acolo de câte trei ani și atâta pot”. 

Au eșuat din nou în cupele europene

De cel puțin 3 ani în club sunt portarul Pigliacelli, mijlocașul defensiv Mateiu, căpitanul Nicușor Bancu și Elvir Koljici. „Vârful” bosniac și-a dovedit cu vârf și îndesat valoarea, însă a fost „sabotat” de accidentările suferite. 

E singurul care poate fi absolvit de vină. În schimb, Pigliacelli, Mateiu și Bancu, oamenii care ar fi trebuit să constituie adevărate locomotive ale echipei, au eșuat din nou. 

Neputință dezarmantă 

Dar grupul e mult mai mare, dacă-i luăm în calcul și pe jucătorii recuperați de finanțatorul Mihai Rotaru. Andrei Ivan, Bogdan Vătăjelu și Vladimir Screciu, vânduți la un moment dat pe bani buni, în Europa, au revenit la clubul-mamă, însă randamentul lor, cu mici excepții, e modest. La fel al celor reveniți după împrumuturi, Markovici, Bic, Gustavo și Fedele, care și joi, în returul cu Laci, au arătat o neputință dezarmantă.

 Pleacă Cicâldău, vine rezerva Vînă 

Tot în acești ultimi trei ani, credincios stilului său, de a face bani cu jucătorii de top ai echipei, Rotaru i-a vândut pe Alex Băluță, pe Alex Mitriță, pe Vali Mihăilă și pe Alex Cicâldău. Cel din urmă a fost lăsat să plece chiar înaintea a două meciuri tari: derby-ul cu FCSB (1-4) și returul cu Laci (0-0). Reacția finanțatorului la dezastrul din startul unui nou sezon în care oltenii visează la titlu: achiziția lui Vînă, rezervă la FCSB! 

Mental coach, degeaba! 

Noul antrenor, Laurențiu Reghecampf, trebuie să gestioneze acum un lot departe de pretențiile unei candidate la titlu. Iar un alt munte de urcat pentru el este cel psihologic. Rotaru le-a adus oltenilor un „mental coach”, însă degeaba. 

Joi seară au dat rateuri, din nou, la capitolul „motivație„. Chiar Reghe a recunoscut: „Acum eu trebuie să-i îmbărbătez. O să vorbesc cu jucătorii, să încerc să-i motivez”.

VIDEO Ionuț Chirilă, despre situația actuală de la CSU Craiova, la GSP Live

Citește și:

Propunere în direct pentru Gigi Becali după eliminarea din Conference League: „Garantez cu 500.000 de euro că iau titlul cu FCSB”

Căpitanul României U23 a răbufnit la adresa fanilor după Jocurile Olimpice: „Mulțumim celor 15% dintre români”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
m4blue88
m4blue88  •  31 Iulie 2021, 13:15

Ați uitat de transferul lui Mihăilă și 2 reveniri ale lui Gustavo, de plafonatul Bălașa, e o listă lungă

10218001722099713
Adrian Silvasanu  •  30 Iulie 2021, 20:40

Dezastru total! Dpdv al meu...campionatul s a terminat cu sau fara Covid Virusul adevarat e separarea dintre Toti.Pana cand nu vor juca impreuna...vor pierde tot.Va FI o minune CA U Craiova sa ramana in A anul acesta

dakesis
dakesis  •  30 Iulie 2021, 19:01
Postat de relu1250 pe 30 Iulie 2021, 16:58

Reghe"saracu',pe langa problemele cu echipa,mai are problemele si cu nevasta.Situatie complicata pentru antrenor. iar pentru cei care se bucura de insuccesul Craiovei,le recomand sa fie rezervati,si sa accepte ,ca tot fotbalul romanesc e la pamant. Nici nu mai am chef, sa ma mai uit la meciurile din campionatul romanesc,e jalnic .

Foarte corect, nici eu nu ma mai uit de acum incolo. E ridicol sa imi pun an de an sperante in fotbalul romanesc, in echipa asta si sa nu se intample niciodata nimic. Ieri a pus capac. Fotbalul romanesc e la pamant. Nu ai la ce sa te uiti

Vezi toate comentariile (9)
Comentează