INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  NORDSJAELLAND - FCSB

Nu doar sinteticul îngreunează misiunea FCSB » Danezii mai au și alte argumente, inexistente la echipa lui Becali

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat duminica, 13 august 2023 18:35 / Actualizat duminica, 13 august 2023 19:17

Nordsjaelland - FCSB, returul din Danemarca al dublei din turul 3 al Conference League, va fi disputat pe un teren sintetic, ceea ce va modifica un pic jocul în favoarea danezilor. Mario Nicolae, fostul director sportiv de la Dinamo, explică de ce „artificialul” o să schimbe disputa.

  • Returul Nordsjaelland - FCSB (0-0 în Ghencea) are loc joi, 17 august, în Danemarca, de la 19:30
  • Câștigătoarea acestui meci va juca în play-off-ul Conference League cu învingătoarea „dublei” Sabah Baku - Partizan Belgrad (2-0 în tur)

FCSB trebuie să câștige joi în Danemarca pentru a continua în Europa League după ce n-a fost capabilă să înscrie un gol în primul meci pe care l-a disputat cu Nordsjaelland, deși a avut un om în plus în mai mult de o jumătate de oră din meci.

Cum va arăta returul? Partida va fi disputată pe un teren artificial, ceea ce va constitui un avantaj pentru danezi, obișnuiți cu suprafața și interesați să paseze cât mai ușor posibil. 

„Viteza jocului va fi mai mare pe acel teren, mingea va circula mai ușor", explică Mario Nicolae, director sportiv al lui Vejle, o formație din prima ligă daneză și fost angajat în același rol la Dinamo. 

Nicolae a lucrat cu Cosmin Contra la Petrolul atunci când au câștigat Cupa României și cu Dușan Uhrin la Dinamo în stagiunea în care „câinii" au evitat retrogradarea, înainte ca ei să pornească un nou sezon și să retrogradeze ca urmare a acelui baraj pe care l-au jucat cu U Cluj.

Vasi, exportat în Uganda

În afara sinteticului, danezii mai au și alte argumente inexistente la FCSB. După ce a urmărit meciul-tur, Becali a calculat că ar putea și el să imite cu ușurință rețeta lui Nordsjaelland. 

Gigi a remarcat că danezii aveau africani în componență și și-a amintit că are și el terenuri pe acel continent: „O să fac și eu o școală de fotbal în Uganda, am pământ cumpărat acolo. Iau copii africani și le fac program: opt ore somn, trei ore pentru mâncare, în rest, jonglează cu mingea! Vreau să și doarmă cu mingea! Probabil că danezii așa fac, așa găsesc fotbaliști în Africa!".

Becali nu are un mare succes cu centrul lui de tineret din Berceni în care a investit și pe care plănuiește să-l închidă sau să-i reducă activitatea. Echipele de tineret sunt conduse de către Vasile Geambazi, un nepot al lui Gigi, după același sistem de la echipa de seniori, adică „patronul" e atotștiutor.

Gigi Becali simplifică totul

Ce face Nordsjaelland diferit? Danezii au investit mai mult de o sută de milioane de euro în condițiile de pregătire pe care le oferă copiilor. 

Au pornit planul în Ghana cu proiectul „Right to dream" în urmă cu mai mult de douăzeci de ani. S-au extins în Danemarca și cu creșterea tinerilor fotbaliști, și după ce au achiziționat pachetul majoritar de acțiuni de la Nordsjaelland.

Următorul pas: Egipt. Acționarul principal și finanțator al întregului plan este egiptean și el își dorește ca în 2030 să apară un centru foarte puternic în țara lui, un club care să descopere și să crească jucători care pe urmă să fie promovați la Nordsjaelland și să fie expuși în fotbalul european.

Becali a ajuns să se judece la TAS cu Federația Română de Fotbal fiindcă Burleanu insista ca formațiile din prima ligă să aibă și echipe de fete, „Right to dream" și Nordsjaelland li se adresează și fetelor, au în plan și crearea unor condiții foarte bune pentru fotbalul feminin. Danezii vorbesc în proiectul lor, unul pe care l-au publicat, despre sport, despre educație și despre creșterea copiilor. Gigi vrea să îi pună pe niște copii ugandezi "să jongleze cu mingea treișpe ore pe zi!".

Am văzut mii de meciuri, dar nu am văzut nicio echipă care să paseze ca Nordsjaelland, să nu degajeze niciodată, nici măcar în inferioritate numerică! Noi avem regula U21, pare că în Danemarca au introdus regula care îi obligă să construiască jocul începând cu portarul! 

- Mihai Stoica, manager general FCSB

„Dacă te pricepi, de ce nu faci asta în România?"

Marius Lăcătuș a lucrat la FCSB ca președinte și ca antrenor și e mirat de planul pe care l-a expus Becali. 

„Înainte să facă o școală de fotbal în Uganda, de ce nu face una în România? Nu doar Gigi, toți cei care și-ar permite investițiile pot să crească aici fotbaliști, să-i antreneze și să-i educe așa cum trebuie!", a comentat Lăcătuș la DigiSport. 

Marius a fost uimit de stilul pe care l-au etalat danezii în meciul din joia trecută, unul încheiat la egalitate, 0-0: „Eu cred că lucrează de mici pentru stilul acesta combinativ, sunt antrenați să joace așa, de aceea găsesc mereu soluții și au curajul să paseze".

VIDEO Gigi Becali a anunțat obiectivul de la FCSB

Citește și: 

„Dodel” Tănase a numit principala contracandidată a FCSB-ului în lupta pentru titlu: „Mi-a plăcut mult de ea”
FCSB
„Dodel” Tănase a numit principala contracandidată a FCSB-ului în lupta pentru titlu: „Mi-a plăcut mult de ea”
Transferul fotbalistului de la FCSB e dat ca și făcut: „Azi e discuția finală”
FCSB
Transferul fotbalistului de la FCSB e dat ca și făcut: „Azi e discuția finală”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
Karaganda_forever
Karaganda_forever  •  14 August 2023, 22:18
Postat de freddy pe 14 August 2023, 19:47

M am plictisit de tine. Cel mai popular trol de aici. Câșh de aici

P(r)ostacul gigist este un "invingator", pe modelul ciobanului dupa "dubla"cu Silkeborg :)) ASA CEVA :))

freddy
freddy  •  14 August 2023, 19:47
Postat de Karaganda_forever pe 14 August 2023, 18:37

Ia zi ma prin ce "miracol" ai aterizat aici? :)) ASA CEVA... :))

M am plictisit de tine. Cel mai popular trol de aici. Câșh de aici

D_veselu
D_veselu  •  14 August 2023, 18:54
Postat de Karaganda_forever pe 14 August 2023, 18:37

Ia zi ma prin ce "miracol" ai aterizat aici? :)) ASA CEVA... :))

Îmi căutam "camaradul". Știam că-l găsesc pe sintetic. :-)))

Vezi toate comentariile (39)
Comentează