INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FARUL - HJK HELSINKI 2-1

Gras, dar genial » Ce notă a primit Budescu, după prestația de maestru din victoria Farului

Constantin Budescu a fost decisiv contra finlandezilor / Sursă foto: Imago Images +13   FOTO
Constantin Budescu a fost decisiv contra finlandezilor / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2023 07:39 / Actualizat vineri, 25 august 2023 09:21

Farul a învins-o pe HJK Helsinki, scor 2-1, și e favorită la calificarea în grupele Conference League. Omul meciului a fost „veteranul” Constantin Budescu, ale cărui assist-uri geniale au salvat echipa lui Hagi.

Constantin Budescu a avut o nouă prestație de gală, pasând decisive la reușitele lui Rivaldinho și Mihai Popescu, cele care au întors soarta partidei în favoarea „rechinilor”. Cel mai inspirat fotbalist de pe teren, Budi a primit și cea mai mare notă în caseta tehnică din Gazeta: a fost singurul din echipa lui Hagi care a primit nota 8!

Gras, dar genial » Ce notă a primit Budescu, după prestația de maestru din victoria Farului
Notele din Farul - HJK

Budescu l-a cucerit și pe Hagi: „Are calitățile lui, nu trebuie să stea să alerge”

Evoluția lui Costică din meciul cu HJK Helsinki a fost pe placul lui Gică Hagi, care l-a lăudat după meci: „Budescu are calitățile lui, să dea pase, să dea goluri, el trebuie să fie mereu proaspăt ofensiv, nu să stea să alerge. La pauză l-am pus 9 fals și am fost inspirat”. 

Contra lui Helsinki, Budescu a reușit ambele pase decisive. În minutul 58, mijlocașul ofensiv l-a servit ideal pe Rivaldinho, care a punctat dintr-o situație de 1 contra 1 cu portarul Maenpaa. Apoi, în minutul 83, Budescu a înălțat perfect o minge pentru Mihai Popescu, fundașul abia introdus pe teren de Hagi a înscris cu un șut din prima, la „scurt”.

Marele regret al lui Hagi în acest moment: „M-a făcut să fiu mai slab”
FARUL - HJK HELSINKI 2-1
Marele regret al lui Hagi în acest moment: „M-a făcut să fiu mai slab”
Cele mai tari imagini ale primei reprize din Farul - HJK / FOTO: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu
Cele mai tari imagini ale primei reprize din Farul - HJK / FOTO: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu
Cele mai tari imagini ale primei reprize din Farul - HJK / FOTO: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu
Cele mai tari imagini ale primei reprize din Farul - HJK / FOTO: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu
Cele mai tari imagini ale primei reprize din Farul - HJK / FOTO: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

A fost un meci greu, am întâlnit o echipă bună, campioana Finlandei. Cred că i-am dominat fizic dacă s-a schimbat jocul din minutul 60. Pregătirea fizică a făcut diferența. Am reușit să stăm mai mult în jumătatea lor de teren, iar calitatea lui Budescu a făcut diferența.

- Dragoș Nedelcu, mijlocaș Farul

Returul HJK Helsinki - Farul e joi, de la 19:00

UEFA a stabilit deja ziua și ora de disputare a meciului retur cu Helsinki. Duelul din capitala Finlandei se va juca joia viitoare, pe 31 august, de la ora 19:00. 

„Nu contează cum începi, contează mereu cum termini. Sper să-i batem și la ei! Meciul retur nu cred că e cel mai important lucru pentru noi, cel mai important lucru l-am făcut anul trecut când am câștigat titlul. În fotbal totul se schimbă imediat, iar calitatea unui campion este să trăiască doar din ce a făcut”. 

VIDEO Gică Hagi: „Înainte, noi aveam bugete de 8 milioane de euro, iar Barcelona și Real de 80. Acum, noi avem același buget, în timp ce ei au un miliard”

Citește și alte știri despre Farul Constanța:

Dragoș Nedelcu, dat pe spate de prestația unui coechipier: „Calitatea lui a făcut diferența!”

FOTO Budescu a fost crucial » Cele două assisturi reușite de pariul lui Hagi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
tororosso
tororosso  •  27 August 2023, 18:46

Budescu...un balon de săpun ! Nu este constant și mai mult depinde de cât bagă la ghizdan .

tomitan
tomitan  •  26 August 2023, 06:01

Bugetul inseamna banii actionarilor, a investitorilor.In functie de cât investesc ,o sa aibe in fruntea clubului un manager capabil,care o sa scoată rezultate bune cu echipa si o sa le returneze investitia plus un profit. Cine sunt actionarii Farului : Hagi 90% ,Marica 10%.Este de datoria lor sa investeasca bani,sa aduca in club un manager care sa faca performantă. Dacă nu sunt bani de investitii atunci ori te imprumuti de la banca ori cedezi o parte din actiuni si atragi alaturi de tine acti investitori potenti financiar. PS. Presupun ca stiu ce are Hagi in cap ,dar in capitalism nu merge .Banul public trebuie sa mearga catre infrastructura nu catre o echipa de fotbal privata.Cu banul public se construieste stadionul Farul nu se cumpara sau se platesc jucatorii unei echipe private. Pe vremuri, cand statul baga bani in sport, jucatorii erau considerati amatori ,angajati la o intreprindere si apoi scosi din productie o perioada de timp. Hagi in comunism juca pe salariu de colonel ,ptr ca era angajat in MApN.Il vezi tu pe Budescu sa joace pe salariu de strungar sau pe Mazilu pe salariu de sudor?Wake -up! Atrage investitori si o sa vezi ca o sa ai si buget.Succes!

pain89
pain89  •  25 August 2023, 16:31
Postat de magic4ever pe 25 August 2023, 15:31

Decat Coman care nu joaca absolut nimic la nationala si este degeaba pe teren,mai bine jucam cu Budescu care a inscris la nationala 5 goluri in 17 meciuri...

Exact ceea ce spuneam sunt prea multi care tolereaza un jucator cu atitudine de fotbal de weekend, nu este de ajuns talentul daca nu te prezinti intr-un mod profesionist.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează