INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  VLLAZNIA - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-1

ANALIZĂ GSP Raul și ruleta lui Laszlo Balint » Ce s-a întâmplat în apărarea Universității Craiova

Laszlo Balint își propusese să tranșeze calificarea încă de la Shkoder, foto: Imago
Laszlo Balint își propusese să tranșeze calificarea încă de la Shkoder, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 22 iulie 2022 12:27 / Actualizat vineri, 22 iulie 2022 12:51

Laszlo Balint a riscat schimbând apărarea de la Universitatea Craiova, iar albanezii au dezechilibrat-o la singura lor ocazie, când au și marcat. Norocul juveților că Vllaznia n-a fost în stare de mai mult. Surpriza plăcută: Silva.

Laszlo Balint își propusese să tranșeze calificarea încă de la Shkoder, însă Universitatea Craiova a trebuit să se mulțumească în cele din urmă cu o remiză.

N-a mai fost 2-2, ca-n deschiderea campionatului, cu Sepsi, ci 1-1, deși nivelul Vllazniei este clar sub al covăsnenilor. Scenariul, în schimb, a fost cam același. O primă repriză bună, 1-0 la pauză, gol primit repede în partea secundă, la singura ocazie a albanezilor, și neputința de a mai înscrie până la final. 

Craiova a ratat victoria în Albania, Laszlo Balint îi atenționează pe jucători: „Va trebui să analizez situația”
VLLAZNIA - CSU CRAIOVA 1-1
Craiova a ratat victoria în Albania, Laszlo Balint îi atenționează pe jucători: „Va trebui să analizez situația”

Ce s-a întâmplat în apărarea Universității Craiova?

Balint a riscat mult prin decizia de a schimba, cu excepția lui Căpățână, întreaga apărare. Dacă revenirea căpitanului Bancu, pe flancul stâng, era de așteptat, apariția lui Găman, mai mult accidentat sezonul trecut, fără meci oficial în picioare din 20 mai, și a lui Raul Silva, în premieră!, a surprins. 

Ghinionul juveților? La prima acțiune cu adevărat periculoasă a Vllazniei, în zona lui Căpățână și a lui Găman, Hoxhaj a egalat. Norocul lor? Albanezii n-au fost în stare de mai mult. 

Concluzia antrenorului Universității: „Am luat gol pe o nesincronizare, va trebui să analizez situația. Mă bucur că Raul Silva a intrat bine, chiar dacă am forţat puţin introducerea lui în jocul de astăzi. El şi Valerică Găman au format un cuplu destul de solid. Este adevărat că au avut anumite probleme în repriza a doua, dar, în general, s-au descurcat bine”. 

Într-adevăr, Silva a fost surpriza plăcută. Brazilianul, 32 de ani, a jucat mult din experiența acumulată în campionatul Portugaliei, la Braga, la Estoril și a făcut-o OK. A deschis jocul bine, a verticalizat cu pase precise, în adâncime, deși îi lipsesc deocamdată relațiile de joc cu coechipierii. L-a ajutat însă și modestia ofensivă a adversarului.

1 șut cadratau bifat albanezii, din tot atâtea expediate spre poarta lui Lazar. Craiova a avut 5 din 11

A funcționat totul foarte bine, ne-am creat ocazii, doar că n-am înscris. Suntem favoriți acasă, dar trebuie să fim serioși, să nu tratăm meciul superficial, pentru că în fotbal se pot întâmpla multe

Nu trebuie ca ei să prindă curaj, sper să nu le oferim această șansă. Vllaznia este o echipă unită, care a jucat mult timp împreună. Cred că forța grupului contează la ei, nu au foarte multe individualități. Dar sunt câțiva jucători care pot pune probleme.

- Nicușor Bancu, căpitan CS Universitatea Craiova

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

Nicușor Bancu, mulțumit cu egalul din meciul Vllaznia - CSU Craiova: „Bine că n-am pierdut!”

Miză financiară uriașă pentru echipele românești » Câți bani pot câștiga dacă se califică în grupele Conference League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  22 Iulie 2022, 18:32

Autorul acestui articol e extrem de subtil... ruleta lui Balint ?! Analiz lui Balint ? Inte4vouri peste interviuri cu acest *** vanatorul... ce analize sa faca unul care otraveste fantanile si parjoleste holdele? Mergem sa castigam nr spune el.. Praf

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cristhebest70
cristhebest70  •  22 Iulie 2022, 17:36

Daca joaca prost de ce nu joaca bine si daca joaca bine ca au facut greseli. Parerea mea este ca CSU a facut un meci bun (daca tinem cont de ce poate, investitii, alte meciuri din competitii europene, valoare jucatori, ocazii avute, etc.), dar cu destule greseli si a avut ghinion ca nu a castigat. Daca am avea moderatori, comentatori si analisti de valoare am avea si fotbal mai de calitate. Asa fotbal asa ziaristi.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  22 Iulie 2022, 17:01

...din titlu n am inteles despre ce ruleta este vorba ...credeam ca Balint a scos o ruleta de 10 m si a inceput sa masoare cu Da Silva terenul ...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează