INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - VIKING

EXCLUSIV UEFA a blocat vânzarea biletelor pentru meciul FCSB - Viking, de joi! UPDATE: Sancțiuni dure pentru roș-albaștri!

Articol de , - Publicat luni, 15 august 2022 16:02 / Actualizat luni, 15 august 2022 20:21

FCSB nu a pus încă în vânzare tichetele pentru meciul de joi cu Viking fiindcă așteaptă decizia UEFA după sesizările de la meciul cu Dunajska Streda, iar mesajul forului de la Nyon a fost clar: „Vă recomandăm să nu puneți bilete în vânzare până nu vom da decizia finală în acest caz". 

UPDATE 20:20 » FCSB, cu peluzele închise la meciul cu Viking

Luni seară, UEFA a decis să o amendeze pe FCSB cu 30.000 de euro și să închidă cele două peluze ale Arenei Naționale la meciul cu Viking din play-off-sul Conference League.

FCSB s-ar putea să aibă un imens dezavantaj în tentativa de a se califica în grupele Conference League. Încă nu știe dacă va putea să mizeze poate pe cel mai important jucător al ei în acest start de sezon, mai ales la jocurile de pe teren propriu: publicul. Riscul ca meciul tur cu Viking Stavanger, de joi seară, de la 21:30, să se dispute fără spectatori sau pe un alt stadion, nu pe Arena Națională, chiar există și e mare.

O dovadă în acest sens e faptul că vicecampioana nu a pus încă în vânzare bilete pentru acest joc, deși mai sunt doar 3 zile. La precedentul duel european, cel cu Dunajska Streda, tichetele au fost disponibile cu 6 zile înainte, iar interesul a fost unul enorm, practic arena a fost plină în toate zonele care au fost deschise. S-a trecut de pragul de 40.000 de fani. Acum, FCSB încă n-a anunțat disponibilitatea de achiziționare a biletelor, iar motivul este că nu știe dacă va putea să aibă sau nu public joi seară.

Hagi a mai oficializat azi un transfer » Întăriri în ofensivă pentru Farul
FARUL CONSTANȚA
Hagi a mai oficializat azi un transfer » Întăriri în ofensivă pentru Farul

FCSB a respectat recomandarea UEFA

GSP a aflat că FCSB a primit o informare oficială din partea UEFA, iar mesajul forului din Elveția a fost extrem de clar: "Vă recomandă să nu puneți bilete în vânzare până nu vom da decizia finală în acest caz". 

Iar FCSB s-a conformat și acum așteaptă verdictul, după care, dacă i se va permite să aibă spectatori, imediat va comercializa tichetele online. Din informațiile GSP, e posibil ca miercuri să vină o decizia a UEFA în această speță, astfel că procedura de vânzare ar urma să se facă în regim de urgență.

Totuși, chiar și în acest caz, FCSB s-ar putea descurca prin intermediul platformei online. Acolo, oricine își poate cumpăra bilet, chiar și în ziua jocului, până la ora 14:00, iar tichetul eletronic e primit prin intermediul mail-ului, acesta conține inclusiv codul de bare necesar pentru accesul prin turnicheții arenei.

Ce capete de acuzare sunt la adresa FCSB

FCSB va face obiectul unei proceduri disciplinare la UEFA, care a și dezvăluit clubului bucureștean care sunt sesizările din cauza cărora riscă penalizări și sancțiuni. Sunt 3 capete de acuzare:

  • Un steag afișat de ultrașii din Peluză, care a fost considerat de observatorul de joc ca având însemne neonaziste. Steagul conținea un cap de ultras, cu cagulă pe față, care era imprimat pe o cruce albă pe fundal negru. Oficialul UEFA a interpretat că acel steag conține crucea celtică și automat a considerat-o un însemnat neonazist.
  • Aruncarea de materiale pirotehnice spre finalul meciului.
  • Nerespectarea protocolului de organizare în privința accesului spectatorilor, anume că scările tribunelor au fost ocupate de suporteri, în loc să fie lăsate libere.
UEFA a blocat vânzarea biletelor pentru meciul FCSB - Viking, de joi! UPDATE: Sancțiuni dure pentru roș-albaștri!

Dintre cele 3 puncte însă, doar primul o pune cu adevărat în pericol pe FCSB, din perspectiva unei posibile sancțiuni de a disputa meciul cu porți închise. Clubul e vulnerabil și fiindcă a încasat o primă sancțiune nu mai departe de acum două săptămâni, când, din cauza scandărilor rasiste de la meciul cu Saburtalo, peluza unde a stat galeria a fost închisă de UEFA și a rămas complet goală la confruntarea cu Dunajska Streda.

UEFA a blocat vânzarea biletelor pentru meciul FCSB - Viking, de joi! UPDATE: Sancțiuni dure pentru roș-albaștri!
Steagul cu probleme de la ultimul meci european jucat pe Arena Națională

Din informațiile GSP însă, șefii FCSB sunt optimiști că UEFA nu va decide disputarea meciului cu porți închise, cu atât mai puțin să nu-i permită să joace pe Arena Națională, ci pe alt stadion din afara Bucureștiului. Cei care conduc clubul se așteaptă cel mult la o amendă, care însă s-ar putea să fie chiar și dublă față de cea precedentă, care a însemnat 50.000 de euro.

3 meciuri cu porți închise în ultimii 8 ani

FCSB nu s-a mai aflat în precedenții ani în postura de a juca în cupele europene cu stadionul gol. Ultima dată când fanii n-au avut acces a fost tocmai în iulie 2015, la o partidă extrem de importantă. Atunci, în prima manșă din turul 3 preliminar al Champions League, FCSB a evoluat pe Arena Națională cu Partizan Belgrad. Stadionul a fost gol, din cauza unei sancțiuni UEFA, iar scorul final a fost 1-1, FCSB ratând calificarea la retur, 2-4 la Belgrad.

DATAMeciulCompetițiaStadion 
iulie 2015FCSB - Partizan 1-1Champions LeagueArena Națională
iulie 2015FCSB - Trencin 2-3Champions LeagueArena Națională
septembrie 2014FCSB - Aalborg 6-0Europa LeagueArena Națională
septembrie 2009FCSB - Șerif Tiraspol 0-0Cupa UEFAGhencea 
august 2009FCSB - St. Patrick's 3-0Cupa UEFAGhencea 

În 2015, exilați din cauza rasismului

Un prim moment delicat în relația cu UEFA pentru clubul lui Becali a avut loc în vara lui 2005. La meciul cu Shelbourne, 4-1, de pe Ghencea, din preliminariile Champions League, observatorul de joc a notat în raport că spectatorii au avut un comportament rasist la adresa jucătorilor de culoare din echipa irlandezilor. S-a deschis o procedură disciplinară, iar forul de la Nyon a dictat o decizie extrem de dură. 

I-a interzis FCSB-ului să joace un meci la mai puțin de 250 de kilometri distanță de București. Iar sancțiunea a fost aplicată la returul din play-off-ul Cupei UEFA, cu Valerenga, meci care a avut loc la Constanța, pe un stadion plin ochi, în urma căruia, FCSB a reușit să ajungă în grupe. A fost sezonul care s-a încheiat tocmai în semifinalele Cupei UEFA, cu eliminarea Rapidului în "sferturi".

40.457 de spectatoriau fost prezenți la meciul cu Dunajska Streda, scor 1-0, de joia trecută, record pentru FCSB în ultimii 5 ani, precedentul meci cu asistență mare fiind cel cu Sporting Lisabona, din play-off-ul de UCL, din august 2017, când au fost în tribunele Arenei 49.214 fani

CITEȘTE ȘI:

Transfer de urgență la FCSB » Roș-albaștrii aduc un atacant înaintea play-off-ului din Conference League
FCSB
Transfer de urgență la FCSB » Roș-albaștrii aduc un atacant înaintea play-off-ului din Conference League
Vedeta de 6 milioane a lui Becali a ratat cu poarta goală » Vezi faza antologică din ultimele secunde de la FCSB - Chindia!
FCSB - CHINDIA 3-2
Vedeta de 6 milioane a lui Becali a ratat cu poarta goală » Vezi faza antologică din ultimele secunde de la FCSB - Chindia!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (65)
Kioru_De_Pe_Valea_ialomitei
Kioru_De_Pe_Valea_ialomitei  •  17 August 2022, 16:26
Postat de istet10 pe 17 August 2022, 15:09

Ceva scoala te poate ajuta.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  17 August 2022, 15:09
Postat de Kioru_De_Pe_Valea_ialomitei pe 16 August 2022, 12:52

Tiam stricat ziua tiam stricat.:)):))

Ceva scoala te poate ajuta.

Kioru_De_Pe_Valea_ialomitei
Kioru_De_Pe_Valea_ialomitei  •  16 August 2022, 12:52
Postat de fraieru pe 15 August 2022, 18:38

Kioru-i chior chiar și în ziua de Paște, mai ales când e de pe vale. A Ialomiței...

Tiam stricat ziua tiam stricat.:)):))

Vezi toate comentariile (65)
Comentează
Close