INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  LACI - CSU CRAIOVA

Meciul din Albania, momentul perfect ca atacanții să livreze » Universitatea Craiova, datoare în ofensivă: „Laci nu refuză fotbalul”

Universitatea Craiova a câștigat primul meci din noul sezon al Ligii 1, 1-0 cu FC Argeș // foto: Facebook
Universitatea Craiova a câștigat primul meci din noul sezon al Ligii 1, 1-0 cu FC Argeș // foto: Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 21 iulie 2021 14:37 / Actualizat miercuri, 21 iulie 2021 15:09

Universitatea Craiova n-a convins pe faza ofensivă în debutul Ligii 1, cu FC Argeș, și cifrele InStat o confirmă. Dar antrenorul Marinos Ouzounidis anunță că Laci „e o echipă care nu refuză fotbalul”.

Mesajul președintelui Sorin Cârțu înaintea „dublei” cu Laçi, de mâine, a fost clar. „Este atipic să vorbim despre Anderlecht, posibila adversară din turul 3 preliminar, înainte de FK Laçi. Sunt meciuri destul de dificile. Poate ar fi bine dacă echipa s-ar gândi la Anderlecht ca la un stimulent major pentru partidele astea două. 

Cu Laçi suntem echipa superioară, dar calculele pe hârtie sunt un lucru, pe teren e altceva. Este timpul să ștergeți impresia proastă de anul trecut, cu Lokomotiv Tbilisi!”, le-a transmis Sorinaccio juveților. 

Universitatea Craiova, datoare în atac după meciul cu FC Argeș

În campionat, Universitatea a trecut de FC Argeș (1-0) și în ierarhiile InStat de după prima etapă domină la câteva capitole. E prima în clasamentul indexului InStat (252), peste celelalte favorite la titlu, CFR (248) și FCSB (235), în cel al posesiei (63,17%), la ATT* (903/756 reușite) și la pase (592/519 reușite). Tot cea dintâi e la dueluri câștigate (61%). 

Individual însă, au excelat doar câțiva jucători. Mijlocașul Dan Nistor e primul la acțiuni inițiate (126/108 reușite) și la pase (92/80 reușite). În ierarhiile indexului InStat pe posturi, Pigliacelli e cel dintâi la portari (279), Bancu la fundași stânga (278). 

Iar topul mijlocașilor stânga e condus de Andrei Ivan (275), în timp ce, tot acolo, Cicâldău e al treilea (261). Iar Câmpanu, pe doi la mijlocași dreapta (284). 

Cifrele și indexurile amintite nu sunt extraordinare, la alte capitole, gen dueluri, de orice fel, juveții fiind restanțieri. Confirmă mai degrabă startul mișcat în Liga 1, mai ales pe faza ofensivă. Însă Laci e altceva decât Argeșul. 

Antrenorul Marinos Ouzounidis i-a văzut pe albanezi și anunță că „e o echipă care nu refuză fotbalul”. Altfel spus, un avertisment pentru fundașii săi, dar și pentru atacanți: „Cu ei se poate!”.

ATT* - parametru ce conține toate tipurile de pase, dueluri, intercepții, conduceri de minge, preluări nereușite, la fel ca șuturi pe cadrul porții, șuturi respinse și goluri primite.

1-2e scorul cu care a pierdut Universitatea Craiova în fața lui Lokomotiv Tbilisi anul trecut, fiind eliminată din turul 1 al Europa League

1 goldin acțiune au marcat oltenii în ultimele 3 meciuri, amicalul cu Olympiakos (0-2), Supercupa cu CFR (0-0, 4-2 la pen.) și cu FC Argeș în Liga 1 (1-0, Andrei Ivan)

Mirko Pigliacelli va deveni tată

 Mirko Pigliacelli și iubita lui, Martina Bracco, vor deveni părinți pentru prima oară, deși sunt împreună de opt ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de socializare a portarului CSU. „Te așteptăm” scrie Piglia sub o fotografie ce confirmă sarcina partenerei sale.

Meciul din Albania, momentul perfect ca atacanții să livreze » Universitatea Craiova, datoare în ofensivă: „Laci nu refuză fotbalul”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Promisiunea „câinilor” pentru Deian Sorescu » MVP-ul primei etape ar putea ajunge într-un campionat din TOP 5!

Prima reacție a lui Gigi Becali după ce a rezolvat al 5-lea transfer al verii: „M-am interesat la un antrenor de națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
835260323234578
Biziche Marin  •  22 Iulie 2021, 17:55

Ce-i care susține clona primăriei din Craiova cu numele de Universitatea Craiova (CS U Craiova) se lauda că echipa lor favorită va avea peste citeva zile in mare derby în liga 1 a dar nu știe că ce-i care au inițiat proiectul CS U Craiova au apelat la foștii jucători Craiova Maxima numai pentru a dezbina și dezinforma suporteri și pentru a induce in eroare opinia publică chipurile că nou înființata echipă ar fi vechea echipă

835260323234578
Biziche Marin  •  22 Iulie 2021, 17:44
Postat de kaloogarele pe 22 Iulie 2021, 15:10

le-o dat nea Ovi la postaci documentatie invechita :)))). Iar aia saracii, cum n-au fost in viata lor in Craiova si nici nu stiu s-o arate pe harta ...

Noua arenă sportivă construita in locul vechiului stadion Central se numește Ion Oblemenco și are dreptul sa joace și acea echipa care a continuat după separarea secției de fotbal din ianuarie 1991 in nici un caz nu poate fi deținută în exclusivitate de clona primăriei din Craiova cu numele de Universitatea Craiova (CS U Craiova)

kaloogarele
kaloogarele  •  22 Iulie 2021, 15:10
Postat de jony_10 pe 21 Iulie 2021, 21:00

De numește Ion Oblemenco nu Central redușilor... Și joaca fcu cu Dinamo nimic special. Universitatea Craiova joaca duminica seara Derby-ul etapei.

le-o dat nea Ovi la postaci documentatie invechita :)))). Iar aia saracii, cum n-au fost in viata lor in Craiova si nici nu stiu s-o arate pe harta ...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează