INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ

CFR Cluj, șanse mici să evite Conference League » Cum arată urnele, grupa ușoară și cea dificilă

CFR Cluj a fost învinsă categoric de Steaua Roșie Belgrad, scor 0-4, în prima manșă a play-off-ului Europa League. Dacă nu va avea loc o minune în returul din Gruia, campioana României va evolua în grupele ediției inaugurale din UEFA Conference League.
CFR Cluj a fost învinsă categoric de Steaua Roșie Belgrad, scor 0-4, în prima manșă a play-off-ului Europa League. Dacă nu va avea loc o minune în returul din Gruia, campioana României va evolua în grupele ediției inaugurale din UEFA Conference League.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 august 2021 07:00 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 10:03

CFR Cluj a fost învinsă categoric de Steaua Roșie Belgrad, scor 0-4, în prima manșă a play-off-ului Europa League. Dacă nu va avea loc o minune în returul din Gruia, campioana României va evolua în grupele ediției inaugurale din UEFA Conference League. 

  • Returul dintre CFR Cluj și Steaua Roșie Belgrad se joacă joi, de la ora 21:30. 

CFR Cluj, singura reprezentantă a României rămasă în cupele europene, va evolua, după toate calculele, în grupele Conference League. Nou-înființata competiție este atractivă din punct de vedere financiar, dar adversarele nu sunt deloc accesibile. „Feroviarii” vor face parte din urna a 3-a. 

CFR Cluj, adversari dificili și în Conference League

În urna capilor de serie din Conference League apar nume mari din fotbalul european, precum Tottenham, AS Roma, FC Basel sau Anderlecht. Nici urna 2 nu este la îndemână, cu formații ca Feyenoord, PAOK, Rennes sau Partizan.

  • Grupa grea: Tottenham, Feyenoord, CFR Cluj, Kairat Almaty
  • Grupa ușoară: Viktoria Plzen, Maccabi Tel Aviv, CFR Cluj, Lincoln

2,94 milioane de eurova primi CFR Cluj pentru accesul în grupele Conference League

Urnele din ediția inaugurală a UEFA Conference League

URNA 1URNA 2 
AS RomaLASK Linz 
TottenhamFeyenoord 
FC BaselMaccabi Tel Aviv 
FC CopenhagaQarabag 
Viktoria PlzenPAOK Salonic 
GentRennes 
AnderlechtPartizan Belgrad 
AZ AlkmaarHapoel Beer Sheva 
   
URNA 3URNA 4 
Legia VarșoviaFlora Tallinn 
CFR CLUJ Kairat Almaty 
Zorya LuhanskLincoln Red Imps 
Union BerlinRanders 
Slovan BratislavaHJK Helsinki 
JablonecOmonia Nicosia 
AlashkertNeftchi Baku 
ZalgirisMura 

*Echipele și urnele se pot schimba în funcție de rezultatele din play-off-ul Europa League și cel din Conference League

CFR Cluj, fără antrenorul Marius Șumudică în grupele Conference League?

CFR Cluj a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria clubului în preliminariile cupelor europene, iar soarta lui Marius Șumudică pare pecetluită. Patronul Neluțu Varga stabilise un obiectiv ambițios, calificarea în grupele Ligii Campionilor. Nu doar că a fost ratat, dar nici grupele Europa League nu vor fi accesibile „feroviarilor”.

Marius Șumudică, Marian Copilu, președintele „feroviarilor”, și Ioan Ivașcu, juristul clubului, au fost surprinși de reporterii GSP aflați la Belgrad discutând la aproximativ 20 de minute de la terminarea partidei. Cei 3 au rămas în zona băncilor de rezervă de pe Marakana, în timp ce restul delegației clujene era deja la vestiare.

Ne e dor de modul în care Petrescu pregătea meciurile, de organizarea lui. Dacă ne uităm la lotul nostru și la ce adversare avea, doar așa puteai. Trebuia să citești bine adversarul, să acoperi bine zonele. 

Ca să ajungi să fii cap de serie și să ai șansa de a juca contra unei echipe din Bosnia și uneia din Gibralatar, e ceva. Ăsta e tot un merit al lui Dan Petrescu, datorită punctelor acumulate de el s-a ajuns aici.
- Ilie Dumitrescu

VIDEO Marius Șumudică, băgat în ședință după Steaua Roșie - CFR Cluj

Citește și alte știri din fotbalul european: 

FOTO EXCLUSIV Ultimul meci al lui Șumudică la CFR Cluj? Imaginile surprinse de jurnaliștii Gazetei la 20 de minute după umilința de la Belgrad

Sheriff Tiraspol a produs surpriza serii în Europa! Campioana Moldovei, la un pas de grupele Ligii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
remarque
remarque  •  18 August 2021, 14:05

sunt echipe tari si in Conference League. Iar franele au o aparare svaiter. Fundasii sunt iesiti din forma, nu se sincronizeaza, gresesc la pozitionare, in fata lor inchizatorii sunt slabi iar Arlauskis e iesit din forma. Paradoxal stau bine in campionat. Pana la urma s-ar putea sa le fie mai de folos Conference League asta decat Europa League care cred ca era o palarie prea mare anul asta. Ma amuza ravna postacilor fcsb-isti si a prazarilor. Cand de fapt ar fi bine pentru ei ca franele sa aiba meciuri cu miza in Europa. Pentru ca daca se termina cu meciurile in Europa, le ramane doar competitia interna. Si asta nu e bine pentru FCSB

ray51
ray51  •  18 August 2021, 12:01

Dupa fotbalul aratat in cele 3 intalniri europene, grupa usoara pe care o nominalizati voi (GSP) este DIFICILA pentru CFR. Pacat. S-ar fi putut lua niste parale bune pentru club.

xclx.
xclx.  •  18 August 2021, 11:18
Postat de lehaci pe 18 August 2021, 10:30

CFR Cluj și-a făcut bine calculele. E mult mai bine în Conference League. Iei cel puțin aceeași bani ca în EL și faci și coeficient. Ai șanse și de primăvară europeana. Bravo lor! Singura reprezentantă a României în cupele europene.

Iar te faci de ras cu prostia asta?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează