INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ROȘIE - CFR CLUJ

FOTO EXCLUSIV Ultimul meci al lui Șumudică la CFR Cluj? Imaginile surprinse de jurnaliștii Gazetei la 20 de minute după umilința de la Belgrad

Marius Șumudică, Marian Copilu, președintele „feroviarilor”, și Ioan Ivașcu, juristul clubului, au fost surprinși de reporterii GSP aflați la Belgrad discutând la aproximativ 20 de minute de la terminarea partidei. +10   FOTO
Marius Șumudică, Marian Copilu, președintele „feroviarilor”, și Ioan Ivașcu, juristul clubului, au fost surprinși de reporterii GSP aflați la Belgrad discutând la aproximativ 20 de minute de la terminarea partidei.

Articol de , - Publicat miercuri, 18 august 2021 00:18 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 01:18

Marius Șumudică (50 de ani) are șanse tot mai mici să rămână la CFR Cluj, după eșecul usturător suferit contra celor de la Steaua Roșie Belgrad, scor 0-4, în prima manșă a play-off-ului Europa League. 

CFR Cluj a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria clubului în preliminariile cupelor europene, iar soarta lui Marius Șumudică pare pecetluită. Patronul Neluțu Varga stabilise un obiectiv ambițios, calificarea în grupele Ligii Campionilor. Nu doar că a fost ratat, dar nici grupele Europa League nu vor fi accesibile „feroviarilor”.

Marius Șumudică, discuție în 3 cu șefii lui CFR Cluj

Marius Șumudică, Marian Copilu, președintele „feroviarilor”, și Ioan Ivașcu, juristul clubului, au fost surprinși de reporterii GSP aflați la Belgrad discutând la aproximativ 20 de minute de la terminarea partidei. Cei 3 au rămas în zona băncilor de rezervă de pe Marakana, în timp ce restul delegației clujene era deja la vestiare.

Este cel mai greu moment al meu la CFR Cluj. Am o singură rugăminte, dacă-mi permiteți: îmi cer scuze în fața țării mele pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi, dar aș vrea și eu, la rândul meu, să trec în locul dumneavoastră și să văd care este opinia dumneavoastră în legătură cu acest meci. Este Șumudică vinovat de ce s-a întâmplat în seara asta?

Șumudică tot timpul a avut oferte. În momentul în care siteuri din străinătate preiau ceea ce se întâmplă din România și văd că există posibilitatea să plec de la CFR Cluj, apar oferte. Eu nu vreau să plec de la CFR Cluj, voi pleca doar dacă voi fi demis. Dacă oamenii din conducere consideră că Șumudică este principalul vinovat, ne strângem mâna și ne despărțim, e simplu.

- Marius Șumudică, antrenor CFR Cluj, la conferința de presă 

Marius Șumudică, în pericol după Steaua Roșie - CFR Cluj 4-0

Proprietarul clubului era supărat din cauza eliminării din Champions League, în disputa cu Young Boys, și se gândea deja să-l înlocuiască pe Marius Șumudică. Compromiterea calificării și în grupele Europa League cântărește decisiv. Șansele ca Șumi să își păstreze postul sunt extrem de mici.

Varga și-a impus forța o singură dată de când e proprietarul clubului, atunci când l-a demis pe Edi Iordănescu ca urmare a eșecului cu Malmo, 0-1 la Cluj, în preliminariile Ligii Campionilor. Urma returul, dar „Neluțu" nu a avut răbdare. Situația este una și mai proastă în acest moment. 

Cum s-a schimbat situația de la CFR Cluj în ultimii ani

  • Dan Petrescu a calificat prima oară echipa în grupele Europa League la doi ani de când fusese angajat. A plecat între timp în China, a revenit. În perioada aceasta, CFR a fost eliminat de Malmo și de Dudelange în același sezon și a ieșit din Europa. Echipa era omogenă, fusese rulată în două sezoane.
  • Fostul fundaș dreapta i-a dus pe vișinii în grupele Europa League într-o campanie în care a trecut de Celtic în turul al treilea preliminar din Champions și a pierdut apoi cu Slavia în play-off. În stagiunea următoare a fost eliminat de Dinamo Zagreb în turul al treilea din UCL și a avut de îndeplinit o formalitate în EL, victoria cu finlandezii de la KuPS.
  • Marius Șumudică are garantată participarea în grupele Conference, un obiectiv pentru care a trecut doar de Banja Luka, din Bosnia, și de Lincoln, din Gibraltar
  • Din formula de acum au dispărut mulți fotbaliști importanți dintre aceia care o eliminau pe Celtic și care ajungeau până în „16-imile" Europa League: Vinicius, Bordeianu, Djokovici, Țucudean. Hoban, la 38 de ani, mai joacă foarte rar. Burcă a fost accidentat și nu a evoluat deloc în sezonul acesta. Peste Camora și peste Deac a mai trecut timpul, amândoi au ajuns să fie uzați în plus.

VIDEO Novak Martinovic, avertisment înainte de Steaua Roșie - CFR Cluj: „Polițiștii sunt acolo pentru a interveni”

Citește și alte știri despre Steaua Roșie - CFR Cluj: 

VIDEO EXCLUSIV Novak Martinovic prefațează Steaua Roșie - CFR Cluj: „Echipa nu are un joc stabil” » De cine trebuie să se teamă Șumudică

CORESPONDENȚĂ DIN SERBIA Prin „tunelul groazei” pe Marakana din Belgrad! Aici joacă CFR pentru grupele Europa League

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (67)
valyomanyd
valyomanyd  •  18 August 2021, 12:56
Postat de vasglo pe 18 August 2021, 09:30

Tine-l, Doamne la Mandria Ardealului! -:)

Vrei sa faca 30 de puncte din 10 meciuri ? :))

kuba
kuba  •  18 August 2021, 11:39
Postat de marcelclujnapoca pe 18 August 2021, 11:01

Sumudica e cea mai buna solutie pentru CFR ! Daca Varga si Conducerea il au afara si fac varza a la Cluj din echipa nu ii vad bine , mai ales cu Iordanescu si Reghe in Campionat !E timpul pentru schimbul de generatii la Cluj ...nu de antrenori !

Buna schimbul asta de generații cu Puriul Alibec :)))))

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  18 August 2021, 11:01

Sumudica e cea mai buna solutie pentru CFR ! Daca Varga si Conducerea il au afara si fac varza a la Cluj din echipa nu ii vad bine , mai ales cu Iordanescu si Reghe in Campionat !E timpul pentru schimbul de generatii la Cluj ...nu de antrenori !

Vezi toate comentariile (67)
Comentează