INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ROȘIE BELGRAD - CFR CLUJ

VIDEO+FOTO Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj 4-0. Fără răspunsuri și fără bibilică! Campioana României, umilită în play-off-ul Europa League

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA +10   FOTO
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Articol de - Publicat marti, 17 august 2021 23:57 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 00:06

CFR a fost umilită la Belgrad, cu Steaua Roșie, 0-4, în prima manșă a play-off-ului Europa League. Campioana României a fost distrusă pe ”Marakana”, iar Șumudică, după ce a refuzat să răspundă întrebărilor GSP, a trăit o umilință greu de imaginat. A rămas fără răspunsuri, dar și fără ”bibilică”. 

  • Dacă trece de Steaua Roșie, CFR va participa în grupele Europa League. În caz contrar, va evolua în grupele Conference League.

Când rețeta financiară e în mare parte "dovedită", grupele Conference League fiind mai atractive din punct de vedere financiar pentru noi, nu rămâne decât orgoliul de atins. Dacă există! 

Declarativ, da. "Vreau în grupele Europa League", spunea Șumudică înaintea meciului. Pare mai degrabă o ambiție forțată de împrejurări, de vântul schimbării ce bate în Gruia, cum s-ar spune, când cerneala nici nu s-a uscat bine pe contract. Nici Dejan Stankovici nu stă comod pe bancă. Și la sârbi se vorbește despre demiteri.

CFR Cluj, umilită de Steaua Roșie Belgrad în preliminariile Europa League

"Steaua Roșie nu are un joc stabil, nu știi niciodată ce va fi. E posibil să joace incredibil și să câștige cu 3-0, dar e posibil și să piardă", spunea Martinovici înaintea meciului. Din păcate, scenariul întâi părea să ruleze. Părea că meciul va merge în direcția opusă pentru noi. Steaua se anunța într-o zi mare. Cinci minute a rezistat CFR în "vulcanul" de la Belgrad. 

Cât de bine stătea CFR-ul în defensivă în cei 4 ani de dominație în Liga 1, cât de rău a ajuns să arate doar după cele piese pierdute, Vinicius și Bordeianu, responsabilul cu greul de la mijloc. Plus accidentatul Burcă. Șah și mat în 5 secunde. Lent, Cestor e depășit de Ben, "Arla" a respins. Mingea sare la Pavkov, lob cu capul, "admirat" de Ciobotariu. Omul cu gol în porțile lui Liverpool și Milan a punctat și acum.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: Andrei Crăițoiu
FOTO: Andrei Crăițoiu
FOTO: Andrei Crăițoiu
FOTO: Andrei Crăițoiu
+6 FOTO

Mitul defensivei lui CFR Cluj a căzut la Belgrad 

A fost chiar "valul" anunțat de Martinovici. Sârbii păreau să nu stea cu motoarele turate, au dat un pas în spate, au lăsat-o pe CFR să respire și chiar să spere. Talentatul Petrila, lăsat pe "tușă" cu Young Boys de Șumudică, din nou cel mai periculos om al nostru. Tupeist, dozat cu încredere la Sepsi, i-a înșirat pe Kanga și Sanogo, a șutat totuși slab, pradă ușoară pentru Borjan, fostul portar al Vasluiului. CFR a crezut că poate mai mult! A rămas cu "privitul", cum s-ar zice! 

A fost zdrobită! Tot sârbii au marcat. Șir de lovituri libere aruncate fără țintă în careul lui Borjan devenise enervant. Fără noimă. A "căzut" până la urmă un nou gol în poarta noastră. Pavkov, elegant cu pieptul de lângă Cestor, îi pune mingea în centrul careului lui Katai, care îl execută pe Arlauskis. E 2-0 la Belgrad, și trebuie să ne gândim deja la adversarii din Conference League. Iar Șumudică să-și caute fundași centrali, "Ciobi" și Cestor s-au făcut de râs în 45 de minute.

Steaua Roșie nu-i FCSB :)

Repriza a doua a început cu CFR din nou la cârmă, o miniocazie la o lovitură liberă a lui Deac căzută pe plasa porții. Indigo din prima parte, golul era să "pice" tot în poarta noastră. Pavkov trimite slab cu capul, singur între "somnoroșii" Cestor și Ciobotariu.

Probabil că dacă patron ar fi fost Becali, cei doi luau loc pe bancă de ceva timp. A venit și golul 3. A venit și 4 imediat. De parcă mai aveau nevoie de ajutor, Manea a pasat direct la adversar, Ivanic îl servește pe Ben, gol simplu. 

Apoi Camora a fost sprijin pentru Ivanic, gol cu capul și pentru el! Dacă pe Moruțan și Tavi Popescu poate îi mai păcălești cu Deac, Debeljuh și Camora, când dai de fotbaliști rodați, de valoare certă și nu doar promisiuni, atunci temele de acasă se mai complică și trebuie să te mulțumești cu puținul din Conference.

Atât putem azi!

La cum au arătat lucurile aseară la Belgrad, pe CFR n-o mai califică niciuna dintre zilele acelea proaste ale Stelei Roșii despre care vorbea Martinovici. Poate cea mai slabă zi a ei. Și acum nu ne rămâne decât să calculăm, să ne dăm seama unde am ajuns. 

Campioana Moldovei a plecat cu egal de la Belgrad, a câștigat fără să primească gol la Tiraspol, timp în care noi primim o nouă mostră de picaj. Diferența care în mandatul lui Dan Petrescu nu se vedea, a ajuns azi la cote maxime. 

Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj 4-0

min. 77, gol Steaua Roșie, scor 4-0: Mirko Ivanic înscrie cu o lovitură de cap. Cel care ar fi trebuit să îl marcheze la această fază fixă era Camora.
min. 68, gol Steaua Roșie, scor 3-0: Ciprian Deac pierde o minge în propria jumătate, iar contraatacul sârbilor este letal. Ben Nabouhane șutează puternic, fără speranță pentru Arlauskis. 
min. 62: Dublă schimbare la CFR Cluj. Intră Denis Alibec și Valentin Costache, în locul lui Billel Omrani și Gabriel Debeljuh.
min. 60: Cestor greșește încă o dată, dar CFR are noroc. Pavkov, dintr-o poziție foarte bună, trimite mult pe lângă poartă. 

Apărarea lui Șumudică, ridiculizată la Belgrad » Ce gol a primit CFR în minutul 5
STEAUA ROȘIE BELGRAD - CFR CLUJ
Apărarea lui Șumudică, ridiculizată la Belgrad » Ce gol a primit CFR în minutul 5


min. 57: Momente de presiune la poarta lui Arlauskis. Campioana României nu reușește să iasă din propria jumătate.  
min. 50: Șutul lui Ciprian Deac trece puțin peste poartă. 
min. 48: Omrani obține o lovitură liberă la marginea careului advers. Poziția este ideală, ușor lateral dreapta, la 17 metri de poartă.
A început repriza secundă!

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: Andrei Crăițoiu
FOTO: Andrei Crăițoiu
FOTO: Andrei Crăițoiu
FOTO: Andrei Crăițoiu
+6 FOTO

S-a terminat prima repriză! CFR Cluj este condusă în Serbia.
min. 44: Sârbii trimit din nou mingea în poartă, dar tușierul semnalizează corect o poziție de ofsaid.
min. 38, Gol Steaua Roșie Belgrad, 2-0: Aleksandar Katai profită de o nouă eroare de plasament în defensiva campioanei României. 
min. 37: Șansă importantă pentru CFR Cluj. Debeljuh cade în careu după un duel cu un adversar. Mingea cade periculos, la 6 metri de poarta adversă, dar Sigurjonsson nu poate relua. 
min. 33: Milan Rodic vede cartonașul galben, pentru un placaj aplicat lui Omrani. Meciul se încinge. 
min. 32: Marius Șumudică e greu de ținut de oficialii clujeni de pe bancă. Acesta a început să țipe și să gesticuleze nervos în direcția arbitrului. Imediat, cel de-al patrulea oficial l-a luat la rost, dar fără succes.
min. 28: Campioana României a pus stăpânire pe joc în ultimele 5 minute, dar fără a=și crea mari ocazii de gol. 
min. 25: Sigurjonsson obține o lovitură liberă dintr-o poziție periculoasă. Deac trage slab, direct în zid.
min. 21: Borbelic are o intrare dură asupra lui Petrila, cu ambele picioare sus, dar scapă de cartonașul galben. CFR Cluj beneficiază de o lovitură liberă de la 35 de metri, lateral stânga. Denis Ciobotariu se înalță din centrul careului advers, dar reia pe lângă.
min. 6: Atmosferă incredibă creată de fanii celor de la Steaua Roșie Belgrad! Golul lui Pavkov din minutul 5 a declanșat „infernul” în vulcanul de pe „Marakana”. Preț de câteva secunde, fanii i-au scandat și numele antrenorului Dejan Stankovici, fluturând streaguri imense și fulare cu însemnele celui mai titrat club de fotbal din Serbia.

min. 5, gol Steaua Roșie, 1-0: Milan Pavkov profită de o serie de erori în defensiva campioanei României. Arlauskis și-a salvat în prima fază colegii, dar nu a mai putut face nimic la lovitura de cap a vârfului sârb.
min 1: Fanii sârbi au creat o scenografie specială. „Suntem cei care nu o să-ți întoarcem niciodată spatele când ai probleme!”, a fost unul dintre mesajele afișate de ultrași.

A început partida! 35.000 de fani sârbi asistă la meci. 

Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj, echipe de start

Steaua Roșie: Borjan - Gobeljic, Dragovic, Degenek, Rodic - Kanga, Sanogo, Ivanic - Ben Nabouhane, Katai - Pavkov
Rezerve: Gordic, Popovic - Babic, Diony, Erakovic, Gajic, Krsticic, Krstovic, Nikolic, Pankov, Petrovic, Srnic
Antrenor: Dejan Stankovic

FOTO: Andrei Crăițoiu
FOTO: Andrei Crăițoiu
FOTO: Andrei Crăițoiu
FOTO: Andrei Crăițoiu
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
+6 FOTO

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Ciobotariu, Cestor, Camora - Sigurjonsson, Rodriguez - Deac, Petrila, Omrani -  Debeljuh
Rezerve: Bălgrădean, Hindrich - Alibec, Costache, Fofana, Graovac, Hoban, Itu, Latovlevici, Susic, Tahiri
Antrenor: Marius Șumudică

  • Marius Șumudică a efectuat 4 modificări în echipa de start, față de precedentul meci, victoria 1-0 cu Farul. Au ieșit Bălgrădean, Graovac, Latovlevici și Chipciu. În locul lor apar Arlauskis, Cestor, Camora și Omrani.

Stadion: Rajko Mitić (Belgrad)
Arbitru: Georgi Kabakov (Bulgaria)

UPDATE 21:20 / 20.000 de sârbi sunt deja în tribune!

Jucătorii campioanei au ieșit pe teren pentru încălzire într-un cor asurzitor de fluierături. Inclusiv cei mici i-au apostrofat pe Camora, Manea și compania. 

În rest, o strategie interesantă aleasă de jucătorii celor de la Steaua Roșie Belgrad! Aceștia nu au ieșit absolut deloc pe teren la inspecția gazonului și nici pentru încălzire! Cel mai probabil toate mișcările de stretching le-au făcut la vestiar.

UPDATE 21:15 / Mesaje afișate în tribunele arenei Marakana

Înainte de începerea meciului, organizatorii clubului gazdă, au decis să monteze la tribuna a II-a a stadionului două bannere, ambele în limba engleză. Primul dintre ele referitor la rasism (No to racism. Respect), iar cel de-al doilea care face trimitere la violența domestică, în special asupra femeilor (Stop violence against women). În acest moment, aproximativ 12.000 de persoane sunt deja în stadion.

UPDATE 20:45 / Ultrașii Stelei Roșii au pătruns pe stadion 

Ultrașii de la ”Delije” au ajuns la stadion! Se anunță o atmosferă incendiară pe "Marakana", unde circa 35.000 de suporteri sunt așteptați în tribune. Facțiunea a fost înființată la începutul anilor '80 și a fost alcătuită din cei mai duri suporteri. 

Aceștia au introdus deja arsenalul de „război”, tobele cu care vor face un spectacol de zile mari. Ultrașii din Belgrad sunt cunoscuți ca fiind gălăgioși, știu să creeze o atmosferă incredibilă, dar rămân și printre cei mai violenţi din fotbalul mondial!

VIDEO Grupuri mari de copii la Steaua Roșie - CFR Cluj 

UPDATE 20:30 / CFR Cluj a ajuns la stadion

CFR Cluj a ajuns la stadion! Primul fotbalist român care a pășit pe gazon a fost Denis Alibec, cu o pereche uriașă de căști pe urechi. Rând pe rând au urmat și restul jucătorilor care au fost fluierați de cei 3.000 de copii prezenți până în acest moment pe stadion. Galeria celor de la Steaua Roșie n-a intrat încă în „vulcan”, intrare fiind preconizată cu jumătate de oră înainte de startul partidei.

UPDATE 20:00 / Prețuri accesibile la Steaua Roșie - CFR Cluj

La meciul din această seară, organizatorii au pregătit mai multe puncte cu mâncare și băutură pentru spectatori. Un hot-dog costă 8,5 lei, un cârnat turcesc se poate cumpăra cu 11 lei, iar o gogoașă cu ciocolată sau cu fructe e 7,7 lei. 

Pentru cei care vor alune, semințe de dovleac sau de floarea soarelui, dar și popcorn trebuie să plătească 6 lei pentru o porție. Varietate există și la băuturi. Coca-Cola, Fanta sau o sticlă de apă minerală costă 6 lei, iar pentru un energinzant sau o bere fără alcool fanii trebuie să plătească 11 lei.

UPDATE 19:50 / Ploaie torențială înainte de Steaua Roșie - CFR Cluj

După o zi cu cod roșu de caniculă și temperaturi de peste 40 de grade, la Belgrad a început să plouă torențial. Momentan nu s-au deschis porțile pentru public, dar în jurul stadionului erau adunați deja mii de fani. Mulți dintre ei încă erau la casele de bilete pentru a cumpăra tichete de acces. 

UPDATE 19:30 / Sârbii s-au rugat înainte disputei cu CFR Cluj

Ieri, cu o zi înainte de manșa tur a meciului cu CFR Cluj, jucătorii celor de la Steaua Roșie Belgrad au decis să meargă la o biserică și să se roage, cel mai probabil, pentru o calificare în grupele Europa League și-o victorie în partida contra campioanei României. 

Aceștia au vizitat biserica Sf. Petka de pe Kalemegdan, unde l-au fost citite rugăciuni. Prelegerea a fost ținută de 3 înalți prelați: protopopul Staurophore Vladimir Vukasinovici, protopopul Ljubivoje Stojanovici și preotul Srboljub Ubiparipovici.

STEAUA ROȘIE - CFR. Istoria ne este cel mai mare dușman! Nicio echipă românească n-a reușit să treacă în dublă manșă de sârbi
STEAUA ROȘIE - CFR
STEAUA ROȘIE - CFR. Istoria ne este cel mai mare dușman! Nicio echipă românească n-a reușit să treacă în dublă manșă de sârbi

Marius Șumudică, înainte de Steaua Roșie - CFR Cluj: „Am crezut că am aterizat la Dubai”

Marius Șumudică (50 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a prefațat, în cadrul unei conferințe de presă, meciul tur al campioanei României cu Steaua Roșie Belgrad. 

Marius Șumudică, cel care a purtat un dialog tensionat cu unul dintre trimișii GSP în Serbia, a afirmat că își dorește „un rezultat care să ne dea speranțe la calificare” și s-a declarat îngrijorat de temperatura de la Belgrad, care a depășit 35 de grade Celsius astăzi. Totuși, mâine, la ora meciului, temperatura anunțată este de 21 de grade Celsius. 

„E un război, format din două bătălii. E clar că mâine e prima bătălie. Dacă pierzi toți soldații, a doua bătălie cu cine o mai câștigi? E clar că îmi doresc un rezultat care să ne dea speranțe la calificare. Niciodată n-am pregătit un meci ofensiv sau defensiv. O echipă e formată atât din apărători, cât și din atacanți. 

E clar că va fi o problemă cu temperatura. Nu doar pentru noi, ci și pentru ei. Când m-am dat jos din avion, am crezut că am aterizat la Dubai. Va fi foarte cald, apăsător, plus stadionul ăsta, cu fanii care emană căldură. La nivelul solului cred că-s 50 de grade. Ne pregătim ghetele. Mi-am lăsat maioul la hotel, intrăm la treabă.

Steaua Roșie e un club puternic, care a jucat în Champions League. E clar că fanii nu-s fericiți cu ce e de față. Mai departe, pe cine e presiune, la fiecare antrenor nu contează trecutul, viitorul, ci prezentul”, a spus Șumudică. 

STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Fierbe Marakana, iar „Delije” va da tonul!
STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ
STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Fierbe Marakana, iar „Delije” va da tonul!

„Am încredere în grupul pe care-l conduc. Am două luni la această echipă, în care am pierdut două meciuri, unul dintre ele care oricum ne-a calificat, în rest avem victorii. Suntem liderul campionatului, ce-și dorește mai mult un antrenor decât să aibă 5/5, să joace mâine cu un stadion plin? 

Ce să-mi doresc mai mult de atât? Am niște băieți adorabili, care muncesc zi de zi, vom vedea ce se va întâmpla mâine. Suntem pregătiți”, a concluzionat antrenorul. 

Ce a declarat Mario Camora:

  • „Ne așteaptă un meci foarte greu. Știm că ei vor juca sub o mare presiune. Suntem pregătiți. E ultima șansă pentru noi să mergem în grupele Europa League. Gândim pozitiv, vrem să trecem. Vor fi două meciuri foarte grele. Acum nu mai contează că vom juca meciul decisiv la Cluj pentru că golul în deplasare nu mai are importanță”
  • „Pentru ambele echipe căldura va fi un adversar. E bine că vom juca totuși la ora 21:00. Va fi greu pentru ambele. Va fi o atmosferă frumoasă în tribune. Din păcate pentru noi, dacă am fi cerut o amânare, probabil că n-am fi primit-o. Așa e în România, parcă nu ar conta pentru coeficient”
  • „Steaua Roșie nu e foarte diferită față de Young Boys. Poate ca viteză, însă la nivel calitativ nu-s diferențe. Au foarte multă calitate. Vom da totul pentru a putea scoate un rezultat bun”

Ofertă pentru Șumudică! Are viitorul asigurat dacă pleacă de la CFR Cluj 

Marius Șumudică, antrenorul lui CFR Cluj, este curtat de Kayserispor, echipă care a terminat pe locul 17 ultimul sezon din Turcia.

STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Dejan Stankovic își joacă viitorul cu CFR! Președintele a făcut o criză de nervi
STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ
STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Dejan Stankovic își joacă viitorul cu CFR! Președintele a făcut o criză de nervi

Din informațiile GSP, cei de la Kayseri sunt tentați să îl readucă pe Șumudică pe banca tehnică, mai ales după ce au aflat că scaunul acestuia la CFR se poate clătina.

Șumudică, tehnicianul lui Kayserispor între iulie 2017 și mai 2018, a rămas în relații bune cu șefii clubului și ar fi tentat să se întoarcă, în cazul în care se va despărți de campioana României.

În noul sezon, Kayserispor, pregătită în prezent de Yalcin Kosukavak, a debutat cu un eșec usturător, 0-3 în deplasarea de la Altay.

În lotul echipei este portarul român Silviu Lung Jr. Și Dan Petrescu a antrenat-o recent pe Kayseri, însă „Bursucul” a rezistat doar 45 de zile în Turcia, țară în care Șumudică le-a mai condus pe Gaziantep și Rizespor.

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Fierbe Marakana, iar „Delije” va da tonul!

Șumudică, dialog tensionat cu trimisul GSP în Serbia: „De ce ați venit la conferință?!” / „Următoarea întrebare”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (500)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  18 August 2021, 19:53
Postat de dexter3 pe 18 August 2021, 15:05

CFR are mai multe calificari in grupele fotbalului european de elita decat neuroni ai tu!

În mod normal ți as fi răspuns la fel printr-o insultă.. dar ținând cont ca ești doar un hater mic .. prefer sa te ignor ... Ți-e îți place să vorbești din burtă.. habar nu ai măcar câte calificări are cfr ul.... dar îți dai cu părerea.. de asta ești periculos .. provoci stres... deci mai bine te ignor . BLESS!!

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  18 August 2021, 19:49
Postat de dodo001 pe 18 August 2021, 15:02

Am fentat cu un șut de la 30 de metri în vinclu a lui Luis Alberto pe Old Trafford, am fentat cu niște goluri spectaculoase înscrise de Culio pe Olimpico din Roma, și altele nu are rost sa ți le spun ție, oricum ai niște ambiții prostești dacă intri pe articolele CFR-ului sa comentezi. Mai bine intra pe articolele cu Gigi și Fcsb.

Eh nah .. tot cu meciurile din grupe va lăudați ?țin sa îți reamintesc ca în meciurile alea nici o echipa românească nu sa calificat.... între timp în Europa league ..rusini peste rusini... vorbiți de steaua ? Uitați-vă sa vedeți pe unde am ajuns noi cu cine am jucat noi ... voi spuneați ca e umilință ca nea bătut Stuttgart... și după aia ii glorificati pe aia de la malmo ... ca vezi domne aia erau real Madrid:)))))))

dyatlantis
dyatlantis  •  18 August 2021, 18:36

E vina lui Burleanu că nu a anunțat UEFA că CFR nu poate decât 14 contra 11.

Vezi toate comentariile (500)
Comentează
Close