INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ROȘIE - CFR

CORESPONDENȚĂ DIN SERBIA STEAUA ROȘIE - CFR. Istoria ne este cel mai mare dușman! Nicio echipă românească n-a reușit să treacă în dublă manșă de sârbi

STEAUA ROȘIE - CFR. Istoria ne este cel mai mare dușman! Nicio echipă românească n-a reușit să treacă în dublă manșă de sârbi
STEAUA ROȘIE - CFR. Istoria ne este cel mai mare dușman! Nicio echipă românească n-a reușit să treacă în dublă manșă de sârbi

Articol de , - Publicat luni, 16 august 2021 18:06 / Actualizat luni, 16 august 2021 18:54

STEAUA ROȘIE - CFR. Prezentul sună prost pentru clujeni. Camora și compania întâlnesc Steaua Roșie, o echipă cu un trofeu Champions League în vitrina de onoare și cu un lot cotat la 58,85 de milioane de euro. Doar Mirko Ivanici ar valora 6,5 milioane de euro, dublu decât cel mai bine văzut elev al lui Șumudică, accidentatul Andrei Burcă (3,3 milioane de euro).

  • Andrei Crăițoiu și Vlad Nedelea, jurnaliștii Gazetei Sporturilor, se află în Belgrad (Serbia), de unde transmit cele mai noi informații legate de partida dintre Steaua Roșie și CFR Cluj
  • Partida Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj, din prima manșă a play-off-ului Europa League, se joacă marți, de la 22:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV.
Ofertă pentru Șumudică! Are viitorul asigurat dacă pleacă de la CFR
CFR CLUJ
Ofertă pentru Șumudică! Are viitorul asigurat dacă pleacă de la CFR

Din păcate, nici trecutul nu e de partea noastră. Niciodată în istorie o formație din România nu s-a calificat după ce-a dat de Steaua Roșie Belgrad. E adevărat, n-au fost decât două duble manșe.

Primii care au întâlnit Steaua Roșie au fost cei de la UTA, în sezonul 1970-1971 din Cupa Campionilor Europeni. Arădenii nici n-au mișcat la Belgrad, 0-3. Sârbii s-au distrat și la retur, 3-1.

După câțiva ani, a venit rândul celor de la Universitatea Craiova să joace contra Stelei sârbești, de această dată în Cupa UEFA, în sezonul 1975-1976. Primul meci s-a jucat în Bănie, iar sârbii s-au impus fără prea mari probleme, 3-1. La retur s-a consemnat un egal, insuficient pentru o calificare a oltenilor mai departe. 

"De ce să-mi fie frică? Nu mi-a fost niciodată. M-am dus la West Ham și am eliminat-o pe Stadionul Olimpic, cu 70.000 de spectatori în tribună. Mergem să jucăm, am încredere în jucătorii mei și sunt ferm convins că vom da tot ce este mai bun" 
Marius Șumudică, antrenor CFR

Duelurile românești cu Steaua Roșie

21 octombrie 1970: Steaua Roșie - UTA 3-0

STEAUA ROȘIE - CFR. Istoria ne este cel mai mare dușman! Nicio echipă românească n-a reușit să treacă în dublă manșă de sârbi

"Se știa dinaintea partidei că arma nr. 1 a echipei Steaua Roșie o reprezintă violentele ei ruperi de ritm, pe cât de temperamentale, pe atât de eficace. Steaua a câștigat punându-și în valoare recunoscuta-i potență de a declanșa «furtuni», scurte, dar năprasnice"
Marius Popescu, în cronica din ziarul Sportul

4 noiembrie 1970: UTA - Steaua Roșie 1-3

"Evoluție crispată, haotică, paralizată de un trac sesizat rapid de spectatori, care asistau neputincioși la neputința UTA-ei. Vom nota activitatea debordantă a fotbaliștilor iugoslavi, ale căror atacuri construite pe un front larg descumpăneau aproape de fiecare dată apărarea arădeană" 
Marius Popescu, în cronica din ziarul Sportul

17 septembrie 1975: U Craiova - Steaua Roșie 1-3

"Acțiunile ofensive ale echipei noastre n-au avut luciditatea necesară, jucătorul care primea mingea de la apărători nereușind s-o transmită întotdeauna cu promptitudine coechipierului aflat în poziția cea mai bună, fapt de care au profitat oaspeții, care au etalat un joc foarte clasic, cu marcaj strict în apărare și în continuă mișcare în atac" 
Laurențiu Dumitrescu, în cronica din ziarul Sportul

1 octombrie 1975: Steaua Roșie - U Craiova 1-1

"Steaua Roșie a inițiat mai multe acțiuni ofensive, Universitatea replicându-i cu contraatacuri care i-au pus în dificultate pe apărătorii adverși. În ciuda replicii mai bune decât în tur, Craiova a fost eliminată din Cupa UEFA" 
Laurențiu Dumitrescu, în cronica din ziarul Sportul

Accesul în grupe le aduce 3,6 milioane €

Dacă CFR va reuși să treacă în dubla manșă de Steaua Roșie, clubul din Gruia va accede în grupele Europa League, iar în conturile clubului vor intra 3.630.000 de euro. O victorie în grupă e 630.000 de euro, un egal 210.000 de euro, iar câștigătoarea grupei mai primește încă 1,1 milioane de euro. 

Chiar și poziția secundă e recompensată cu 550.000 de euro. În schimb, dacă CFR pierde merge automat în grupele Conference League și primește de la UEFA doar 2.940.000 E. O victorie în grupe mai aduce clubului jumătate de milion de euro, iar un egal 166.000 €. Dacă vișiniii vor câștiga grupa, vor mai primi 650.000 de euro, suma fiind la jumătate pe locul secund. 

3,95e cota oferită de casele pariuri pentru un eventual succes al clujenilor diseară. Favorită e Steaua Roșie, cota 1,95

Europa League // Match Preview: Steaua Roșie - CFR Cluj

EXCLUSIV Ofertă pentru Șumudică! Are viitorul asigurat dacă pleacă de la CFR

CORESEPONDENȚĂ DIN SERBIA Cod roșu la Belgrad » Reportaj GSP din orașul unde CFR Cluj își joacă viitorul: cele mai tari curiozități

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
talpaiadului
talpaiadului  •  17 August 2021, 03:55

Noroc ca CFR nu nici pe jumatate echipa romaneasca, asa ca are o sansa la calificare :)

nightought
nightought  •  16 August 2021, 23:39
Postat de tyriell pe 16 August 2021, 23:23

Dinamo Bucuresti-Partizan Belgrad 2:1 si 2:0.

Titlul e foarte prost formulat.... Deși nenea ziaristul se refera strict la faptul ca nici o echipa românească nu a trecut vreodată de Steaua Roșie, la modul cum e formulat lasă să se înțeleagă ca nici o echipa românească nu a depășit vreodată una sarbeasca în dubla manșa.... De altfel și FC Național i-a eliminat odată în dubla manșa pe cei de la Partizan

tyriell
tyriell  •  16 August 2021, 23:23

Dinamo Bucuresti-Partizan Belgrad 2:1 si 2:0.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează