INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ

CORESPONDENȚĂ DIN SERBIA STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Fierbe Marakana, iar „Delije” va da tonul!

STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Fierbe Marakana, iar „Delije” va da tonul!
STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Fierbe Marakana, iar „Delije” va da tonul!

Articol de , - Publicat luni, 16 august 2021 18:05 / Actualizat luni, 16 august 2021 18:35

STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Se anunță o atmosferă incendiară, marți seară, pe Marakana din Belgrad. Peste 35.000 de sârbi sunt așteptați la meciul care o poate duce pe CFR în grupele Europa League

  • Andrei Crăițoiu și Vlad Nedelea, jurnaliștii Gazetei Sporturilor, se află în Belgrad (Serbia), de unde transmit cele mai noi informații legate de partida dintre Steaua Roșie și CFR Cluj
  • Partida Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj, din prima manșă a play-off-ului Europa League, se joacă marți, de la 22:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe ProTV.

Campioana României mai are de trecut de două meciuri pentru a atinge grupele Europa League. Dar pentru asta trebuie să elimine campioana Serbiei, Steaua Roșie Belgrad. Iar misiunea se anunță una incredibil de grea. Nu doar din cauza valorii sârbilor din teren, ci și datorită tribunei.

STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Dejan Stankovic își joacă viitorul cu CFR! Președintele a făcut o criză de nervi
STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ
STEAUA ROȘIE – CFR CLUJ. Dejan Stankovic își joacă viitorul cu CFR! Președintele a făcut o criză de nervi

Galerie italiano-engleză

Fanii sârbi sunt cunoscuți în întreaga lume pentru pasiune și fanatism, dar și pentru răutatea pe care o etalează. În urmă cu ceva vreme, derby-ul intern dintre Steaua Roșie și Partizan este în top 5 al celor mai tari din lume. Și asta datorită galeriilor. De fiecare dată când una dintre cele două mari forțe sârbe, Steaua Roșie sau Partizan, joacă acasă, poliția intră în alertă.

Așa se va întâmpla și acum, când pe stadion se anunță o atmosferă electrizantă, cu ultrașii celor de la Steaua Roșie în prim-plan. Iar spectacolul din peluză pornește de la ultrașii din "Delije", așa cum sunt numiți, recunoscuți pentru duritatea lor.

Gruparea "Delije" a fost înființată la începutul anilor '80 și a fost alcătuită din cei mai duri suporteri sârbi. După câțiva ani fanii s-au împărțit în două grupări. Cea "Ultras", inspirată din fotbalul italian, cu scenografii spectaculoase și cântece, iar cea de-a doua fiind "Red Devils". Construită după modelul englez, cu bătăi organizate cu galeriile adverse și mult consum de alcool. Iar "Delije" nu va lipsi nici marți seară din tribune, de la meciul contra campioanei României.

"Va fi ca un cazan încins"

Dacă la meciul din runda precedentă, cu Sheriff Tiraspol, partidă condusă de Ovidiu Hațegan, au asistat 24.433 de fani, de această dată organizatorii sunt siguri că în tribunele stadionului "Rajko Mitici" vor fi peste 35.000 de suporteri. Cel mai ieftin tichet costă 600 de dinari sârbești, aproximativ 25 de lei, iar cel mai scump 105 lei. 

"Nu mă interesează ce mă aşteaptă. Eu vreau, cu cine intru, să-l calc în picioare, indiferent cine îmi e adversar. Singurul care îmi poate face probleme sunt eu. Ce poate să fie? Am întâlnit atâtea lucruri în carieră, am avut momente superbe cu FCSB, în care i-am călcat pe toţi pe cap şi asta vreau să fac şi aici" 
Iasmin Latovlevici, fundaș CFR Cluj

Cei mai violenți suporteri

Ultrașii din Belgrad sunt gălăgioși, știu să creeze o atmosferă incredibilă, dar rămân și printre cei mai violenţi şi rasişti din fotbalul mondial! De multe ori, meciurile, dar mai ales bătăile din Belgrad le-au întrecut ca violență pe cele din Anglia, acolo unde nici suporterii britanici nu sunt ușă de biserică. Aici, nu doar în fotbal e o luptă pe viață și pe moarte!

Cele două galerii rivale se urăsc indiferent de sportul la care se întâlnesc. Violenţa există la cote alarmante inclusiv la handbal sau la baschet, acolo unde Steaua Roșie şi Partizan au echipe și luptă an de an pentru supremație. 

Se joacă pe cel mai mare stadion din Serbia

Confruntarea de marți, dintre Steaua Roșie și CFR Cluj, va avea loc pe stadionul "Rajko Mitici", supranumit Marakana, după celebra arenă din Rio de Janeiro, Brazilia. Denumirea actuală a stadionului a fost dată în decembrie 2014, în onoarea fostului jucător al clubului, Rajko Mitici.

Acesta are o capacitate de 53.000 de locuri și e în prezent cel mai mare stadion din Serbia după capacitate, fiind inaugurat pe 1 septembrie 1963. Pe lângă meciurile din campionatul intern și din cupele europene, arena a bifat inclusiv finala Cupei Campionilor Europeni din 1973, dintre Ajax și Juventus, 1-0, dar și finala Campionatului European din 1976, Cehoslovacia - Germania Federală 2-2, 5-3 după 11 metri. Rareori această arenă a fost folosită pentru alte evenimente, cum ar fi concertele. 

"O să fie foarte greu pentru că suporterii sunt foarte puternici, sunt printre cei mai fanatici din lume. Veţi vedea, va fi foarte greu" 
Gabriel Debeljuh, atacant CFR Cluj

Europa League // Match Preview: Steaua Roșie - CFR Cluj

EXCLUSIV Ofertă pentru Șumudică! Are viitorul asigurat dacă pleacă de la CFR

CORESEPONDENȚĂ DIN SERBIA Cod roșu la Belgrad » Reportaj GSP din orașul unde CFR Cluj își joacă viitorul: cele mai tari curiozități

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
boerbist
boerbist  •  16 August 2021, 21:07

Daca treceau de transnistreni (foarte ciudata dubla), ar fi jucat contra celor de la Dinamo Zagreb. Atunci era prapad. De la un astfel de meci s-a declansat razboiul care a dus la destramarea Jugoslaviei.

talpaiadului
talpaiadului  •  16 August 2021, 19:48

Prin comparatie, returul de la Cluj se va disputa practic fara spectatori.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează