INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  VIKING - FCSB

Cu copy-paste din istorie! » FCSB trebuie să retrăiască în Norvegia două scenarii cu care s-a mai întâlnit până acum

Articol de , - Publicat marti, 23 august 2022 08:01 / Actualizat marti, 23 august 2022 08:18

FCSB trebuie să retrăiască joi seară, în Norvegia, două scenarii cu care s-a mai întâlnit până acum. Să câștige așa cum a făcut-o cu Spartak Trnava când a pierdut total nemeritat la București, după un meci controlat cap-coadă, ca și acum cu Viking. Și să își amintească de meciul retur de pe Arena Națională când a eliminat Ajax fără cei mai buni jucători, Pintilii și Bourceanu, situația fiind asemănătoare cu suspendarea din prezent a lui Olaru, cel mai constant om al roș-albaștrilor.

  • Viking - FCSB (2-1 în tur), returul play-off-ului Conference League, e programat joi, 25 august, de la ora 20:00 (ora României), live pe GSP.ro și televizat de Pro TV

A început săptămâna de totul sau nimic pentru Nicolae Dică și FCSB! După ghinionul teribil de la București, când FCSB a pierdut 2-1 cu Viking după un meci controlat cap-coadă, Coman&Comp vor pleca astăzi la Stavanger, doar cu gândul la calificare și la potul de 3 milioane de euro care vine de la UEFA. 

Scoși pe tarabă! 3 nume de la FCSB sunt pe lista neagră a lui Becali
viking - fcsb
Scoși pe tarabă! 3 nume de la FCSB sunt pe lista neagră a lui Becali

Și cu convingerea clară că se s-a întâmplat joia trecută pe Arena Națională a fost un doar un ghinion teribil pe care l-au avut. „Indiferent dacă evoluăm pe sintetic, pământ, iarbă, trebuie să jucăm bine şi să ne calificăm" a fost mesajul ferm transmis de Dică. 

Pentru a se încărca de optimismul necesar, roș-albaștrii trebuie să rememoreze două episoade din trecutul european al echipei extrem de elocvente:

1. Blestemul cu Spartak Trnava

Bucureștenii s-au mai întâlnit cu o situație asemănătoare în urmă cu fix zece ani! Atunci, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf a pierdut incredibil confruntarea cu Spartak Trnava! 

Deși a fost o singură echipă pe teren, FCSB a ieșit învinsă cu 1-0, dintr-un meci pe care l-a dominat fără drept de apel. 18 șuturi la poartă, cu 12 mai mult decât echipa din Slovacia, 9-1 în dreptul ocaziilor și 14-3 la numărul loviturilor de colț.

Situația fiind la indigo cu cea din prezent. Cum a arătat raportul InStat, după meciul cu Viking?

  • FCSB a expediat spre poarta islandezului Gunnarsson nu mai puțin de 29 de șuturi;
  • A asediat careul nordicilor și a plouat cu centrări în suprafața de pedeapsă a oaspeților. Nu mai puțin de 47 de centrări;
  • Echipa a fost implicată în 64 de dueluri în aer, procentajul duelurilor aeriene câștigate a fost de aproape 65%;
  • FCSB a depășit 600 de pase pe care le-a avut în meciul de joi, un procentaj de pase bune de peste 82-83%;
  • Raportul posesiei a fost neverosimil pentru un meci de play-off european: 70% FCSB, 30% Viking.

Ce s-a întâmplat acum 11 ani, la returul cu Spartak Trnva? 

FCSB a confirmat statutul de favorită certă și a strivit cu un sec 3-0 adversara din Slovacia, Rocha, Rusescu și Nikolici marcând cele trei goluri ale roș-albaștrilor într-o altă partidă pe care au dominat-o din nou de o manieră categorică: 14-8 la șuturi la poartă, 6-3 ocazii de gol și 9-3 în dreptul loviturilor de colț.

2,35este cota pe care Viking o are pentru o victorie joi seară, în timp ce FCSB a primit cota 2,85 pentru un succes în Norvegia

2. Fără cei mai buni jucători ai echipei în meciul cu Ajax

Pe lângă rezultatul negativ nemeritat din turul cu Viking, Nicolae Dică se mai lovește de o mare problemă la meciul retur de joi, de la Stavanger. Și anume lipsa lui Darius Olaru, care a protestat la adresa arbitrului și a încasat un avertisment în prelungirile partidei, transformându-l în suspendat.

 O pierdere mare, în condițiile în care FCSB a fost dependentă de cel mai bun mijlocaș al său în ultima vreme.

Cu copy-paste din istorie! » FCSB trebuie să retrăiască în Norvegia două scenarii cu care s-a mai întâlnit până acum

Darius, un om de bază, titular sau intrat pe parcurs, n-a lipsit deloc în niciun meci jucat de FCSB în actualul sezon. Olaru e fotbalistul care conform monitorizării lui Thomas Neubert e cel mai bine pregătit din lotul roș-albaștrilor. Și a fost cel care a parcurs cele mai mari distanțe în acest sezon, aproape meci de meci, dar are și cele mai multe sprinturi bifate.

Dar și în acest caz FCSB are un exemplu pe care să-l ia ca model din trecut! În februarie 2013, în Ajax-FCSB 2-0, Mihai Pintilii era eliminat, iar Alex Bourceanu avertizat! Echipa lui Reghe pierdea tot mijlocul echipei pentru returul de la București! Doi dintre cei mai buni fotbaliști ai echipei, liderii ei, cuplul perfect e închizători.

 A fost o adevărată tragedie, iar toate speranțele unei calificări erau ruinate. Dar Reghe a găsit soluții și a inventat un 4-3-3 cu Chipciu, Prepeliță și Cr. Tănase la mijloc, toți făcând un meci absolut fenomenal la retur!

Cu o Arena Națională plină, golurile lui Latovlevici și Chiricheș au dus meciul în prelungiri, iar FCSB s-a calificat la penalty-uri, chiar și fără a-i avea pe teren pe cei mai buni oameni ai echipe

3,95este cota caselor de pariuri că FCSB se va califica în grupele Conference League. Viking are cota 1,26 pentru calificare

Suntem caractere puternice în vestiar. Am întors și meciul trecut. Cred că putem merge să facem un meci bun, să băgăm mingea în poartă, că doar asta ne-a lipsit la meciul tur

- Florinel Coman, mijlocaș FCSB

VIDEO Totul despre Viking - FCSB

Citește și: 

Presa din Norvegia merge pe mâna FCSB-ului: „La București a fost un jaf!”

Ultimele detalii înainte de Viking - FCSB! MM anunță: „Nu face deplasarea în Norvegia. Nici Olaru nu vine, ce să facă acolo?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
doar...titi
doar...titi  •  23 August 2022, 13:53
Postat de DoarUTAconteaza pe 23 August 2022, 09:34

Zilnic...FCSB este pe tot site-ul, cu orice fel de stiri, chiar neimportante. Logic, cu norvegienii, sanselor FCSB.. sint minime, ce nu au putut face la Bucuresti, de ce ar putea sa o faca ...in Norvegia ? Foarte rar ,..FCSB ( dar si si Steaua ) au castigat meciul decisiv...in deplasare. Mai mult decit ...oricind, azi FCSB nu arata a echipa lucrata. Totusi "..ne inundati " cu stiri despre ei,...de la " ideile tactice...ale Patronului si aprecierile sale asupra presupusei valori a unor jucatori,..la .." filozofiile" lui MM, de la aprecieri " umflate" ale unor unor jucatori..." cu valoare limitata"..facuti vedete fara substanta:,..la parerile slabului antrenor...actual. Despre CFR- singura echipa cu sanse reale la calificare-...mai nimic. Bucurestiul fotbalistic..e satul...de provincie ( desi ...si invers...e valabil). Despre Craiova...cam la fel ...doar scandalurile..de acolo...va plac.

in primul an dupa promovare locul 9 in al doilea locul 11 ...probabil in anul curent ..locul 13!!uite ce importanta echipa !!!de ce nu dati bah deontologilor stiri despre locul6 din play out???...oare pentru ca nu intereseaza pe nimeni ?? oricum noi avem mai multi hateri decat voi suporteri!!!

19sevilla86
19sevilla86  •  23 August 2022, 13:49

Steaua ramane Steaua, cu traditie si istorie in cupele europene si se poate califica in Norvegia. Steaua ramane Steaua in pofida zvarcolelilor hidoase ale personajelor din trecutul toxic refugiate, baricadate, in Cazemata Stalinista a Armatei-CSA si in subteranele intunecate ale fostei peluze sud!

alexandru69
alexandru69  •  23 August 2022, 13:19

Aradene,nu te mai.uita le stiri daca nu ti place ca se scrie de Steaua!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează