INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SEPSI

Ce caută Viktor Orban în fotbalul românesc » Azi merge la inaugurarea unui alt stadion construit de maghiari în România

Premierul Ungariei a apărut cu fularul lui Sepsi la gât și a fost aplaudat de întreg stadionul  / Sursă foto: Raed Krishan(GSP)
Premierul Ungariei a apărut cu fularul lui Sepsi la gât și a fost aplaudat de întreg stadionul / Sursă foto: Raed Krishan(GSP)

Articol de - Publicat sambata, 23 iulie 2022 08:09 / Actualizat sambata, 23 iulie 2022 10:41

Viktor Orban a fost cel mai important oaspete la Sfântu Gheorghe, la victoria lui Sepsi din Conference League, 3-1 cu Olimpija Ljubljana. Premierul maghiar va participa azi și la inaugurarea stadionului celor de la Csikszereda.

Primul succes al lui Sepsi în cupele europene, 3-1 cu Olimpija Ljubljana în Conference League, a fost urmărit și aplaudat și de Viktor Orban. 

Premierul Ungariei a fost invitatul de marcă al serii, deși lângă el s-au mai aflat câteva nume importante: Marco Rossi, selecționerul naționalei vecie, Kelemen Hunor, patronii de la Topola și Dunajska Streda, Cornel Șfaițer sau Eduard Novak.

Cu fularul covăsnenilor la gât, Orban a fost întâmpinat la intrarea în stadion de Laszlo Dioszegi, patronul formației din Sfântu Gheorghe. Dar și de câteva sute de suporteri, dornici să dea mâna cu „artizanul" proiectului Sepsi.

Mesajul lui Viktor Orban, după ce a fost în centrul atenției la meciul lui Sepsi: „Hai, maghiarilor! E minunat să fim din nou împreună!”
SEPSI - Ljubljana
Mesajul lui Viktor Orban, după ce a fost în centrul atenției la meciul lui Sepsi: „Hai, maghiarilor! E minunat să fim din nou împreună!”

Cu aplauze și imnul secuiesc la final

Intrat în stadion, Orban a fost aclamat la scenă deschisă de cei 7.500 de oameni prezenți. A dat mâna cu câțiva dintre suporteri, cei apropiați de zona VIP, acolo de unde a urmărit partida. Apoi s-a bucurat în momentul în care tot stadionul a intonat un cântec maghiar, cunoscut de fanii lui Sepsi. 

Nici la final n-a scăpat de „baia" de mulțime. A fost așteptat până la miezul nopții de o mulțime mare de oameni la ieșirea din stadion.

L-au aplaudat la scenă deschisă, totul spre bucuria echipei video care l-a urmărit peste tot. Mai mult, în momentul interviului reporterului GSP cu patronul lui Sepsi, echipa media a premierului maghiar a filmat și a înregistrat interviul.

„Nu vor mai fi investiții"

„Domnul Orban a fost la meci, ne-a felicitat. N-am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a făcut stadionul, mai ales că au fost la Tușnad, la acea tabără de vară. Aproape tot Guvernul Ungariei a fost la meci. E un lucru firesc, datorită lor discutăm azi despre acest stadion superb", a zis Dioszegi pentru GSP.

Merge și la Ciuc

Astăzi, în jurul orei 18:00, Viktor Orban are programată o vizită și la Miercurea Ciuc, la inaugurarea stadionului celor de la Csikszereda, un alt proiect susținut aprig de la Budapesta. Premierul maghiar va asista la un amical între naționala U18 a Ungariei și o selecționată a Ținutului Secuiesc.

Deocamdată, probabil doar aceste două locații rămân investițiile Ungariei în fotbalul românesc, criza financiară oprind fluxul de imagine pe care Orban și l-a creat în România, Serbia și Slovacia: 

„Nu vor fi investiții mai mari! Nu e un an bun pentru investiții. Toată Europa suferă. Dar măcar să menținem ceea ce am construit", a mai spus Dioszegi. 

2trofee are Sepsi în România, formația covăsneană câștigând Cupa și Supercupa României anul acesta

25 de milioane de euroa costat stadionul lui Sepsi, bani proveniți în totalitate din Ungaria

Ce ne-au spus cei din Ungaria? Ne-au felicitat, normal, pentru victorie, ne-au lăudat echipa, altceva ce puteau să spună? Le place cum funcționează lucrurile.

Sunt dezamăgit, nu pot să ascund, că nu am fost transmiși la tv. Probabil că la Ljubljana vor veni și televiziunile, văzând că noi jucăm un fotbal frumos. Am făcut o imagine bună României 

-Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

E foarte ciudată această imagine. Premierul Ungariei să vină în România și să încurajeze o echipă din România... Eu sunt un apolitic, nu vreau să intru în aceste discuții, dar o situaţie similară nu cred că s-ar putea întâmpla în Ungaria
- Florin Răducioiu, la Orange Sport

VIDEO Orban s-a întâlnit cu fanii celor de la Sepsi la finalul victoriei cu Ljubljana

Citește și: 

LPF a comunicat că un meci din etapa a doua nu va avea VAR: „E posibil să se mai întâmple”

Sepsi îi propune un nume selecționerului Ungariei, Marco Rossi: „Poate îl cheamă la națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (61)
1cesare
1cesare  •  24 Iulie 2022, 00:12

.... orban e marioneta lui putin ... îi face jocul sperand sa puna mana pe Ardeal ... dar mizeaza pe o carte pierzatoare ... putin va înfrânge în Ucraina.

oncica07
oncica07  •  23 Iulie 2022, 23:54
Postat de bimbaq pe 23 Iulie 2022, 14:46

Conform Prof. Pacurariu, vezi Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, peste 90% din cuvintele rugaciunii "Tatal nostru" sunt de orifgine latina... Ei repeta ce li se transmite de la Buda pesta fara sa treaca prin filtrul gandirii proprii... Incerca unul sa-mi demonstreze ca romanii nu au fost aici deoarece episcopia era la Ohrida :-)))

Tu incearca sa explici "gaura" de 850 de ani din istoria romanilor,de la prabusirea imperiului roman pana la primul descalecat..unde erau domnitorii romani din secolele 6,7-13??? Asta nu e propaganda maghiara..lipsesc 850 de ani din istoria Romaniei..dam la anunt pe olx?? Tu stii cum se termina manualul de istorie-clasa 11-istoria romanilor?? Cu prabusirea imperiului roman..cum incepe manualul de a 12 a-continuarea istoriei romanilor?? Cu primul descalecat!! Intre cele 2 evenimente,la distanta de aproape 900 de ani,ce era?? Pauza,vacanta??unde erau romanii..secuii rai au rupt filele cartilor de istorie?? A curs cafea peste paginile de manual..lasa tu textele nationaliste..este acolo o mare problema,o gaura imensa,de doar 900 de anisori..asta sa ti (ne) explici..p.s.nici macar nu sunt maghiar,doar ca nu suport minciuna..

Dobermannul
Dobermannul  •  23 Iulie 2022, 21:51
Postat de sorine pe 23 Iulie 2022, 16:12

Intr-o tara civilizata,daca s-ar fi intamplat ca Premierul Orban sa ia parte la un meci de fotbal sau la o inaugurare,atunci ar fi fost de fata cel putin Ministrul Sportului,daca nu chiar Prim Ministrul tarii respective. ***

Si ar fi strigat si ei "ria, ria Hungaria" si ar fi cantat impreuna imnul secuiesc?

Vezi toate comentariile (61)
Comentează
Close