INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  WEST HAM - FCSB

VIDEO + FOTO Stratford, pământ românesc » Cartierul în care se joacă West Ham - FCSB, zona în care locuiesc miile de români din Londra

Articol de , , - Publicat marti, 06 septembrie 2022 20:07 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 22:27

West Ham joacă meciurile de acasă pe London Stadium, arenă aflată într-o zonă în care locuiește cea mai comunitate de români din capitala Angliei. 

  • Reporterii GSP Vlad Nedelea și Cristi Preda (foto) sunt prezenți în Anglia și transmit toate informațiile importante de la West Ham - FCSB.
  • Partida West Ham - FCSB va fi transmisă joi, 8 septembrie de la ora 22:00 pe PRO TV și livetext pe GSP.ro.
Mihai Stoica se teme că FCSB nu va intra în play-off: „Diferența e cam mare, iar noi nu avem un lot echilibrat”
FCSB
Mihai Stoica se teme că FCSB nu va intra în play-off: „Diferența e cam mare, iar noi nu avem un lot echilibrat”

Rănită, cu un parcurs catastrofal în SuperLigă, FCSB ajunge la Londra cu moralul zdruncinat. Băieții lui Nicolae Dică vor evolua aici pe o bijuterie de stadion, London Stadium sau Olympic Stadium, cum i se zice, o arenă ce-a fost construită pentru Jocurile Olimpice din urmă cu 10 ani și a costat mai bine de 500 de milioane de euro.

Se simt ca acasă

Situată în estul Londrei, mai exact în Stratford, o zonă bine cunoscută și frecventată de românii stabiliți în Regat. De fapt, această parte a metropolei este preferata românilor stabiliți în Marea Britanie pentru a munci. Și nu-s deloc puțini. Conform ultimelor date oficiale, mai bine de un milion de cetățeni români se află la muncă în Anglia. 

Neoficial, numărul ar fi aproape dublu, iar cea mai bună parte este în Londra. Zona este plină de restaurante cu specific românesc, saloane de înfrumusețare românești, magazine cu produse din țară. Și pe stradă, foarte ușor poți auzi persoane care discută în limba română. Mai mult, în zonă sunt și câteva cluburi frecventate în mare parte de români.

„Poate că FCSB are doar 3.000 de bilete, dar vă asigur că în tribune vor fi mai bine de 6.000 de români!”, ne spune un român care lucrează în apropierea stadionului ce poate găzdui în jur de 62.500 de oameni. 

Cum în Londra se află mai bine de 100.000 de români, iar în UK sunt un milion de români recenzați, nici nu-i greu de crezut că joi seara, în Olympic Stadium, 10% dintre fani vor fi români, nu 5% cum prevede protocolul UEFA. 

Partea de est a Londrei, unde se află și stadionul, e „dominată” de români, care reprezintă azi și cea mai mare comunitate din Regat. Cei mai mulți lucrează în domeniul sănătății, undeva în jur de 30.000, dintre care o treime sunt medici.

FOTO. Stratford, cartierul Londrei în care sunt mii de români

+2 FOTO

35 de euro biletul

Concret, vicecampioana României va primi 5% din numărul total de bilete puse în vânzare, ceea ce înseamnă exact 3.125 de tichete. Prețul unui tichet la partida West Ham - FCSB este de 35 de euro, ceea ce înseamnă undeva la 170 de lei. 

Cei ce au venit din România pentru acest meci au putut cumpăra vouchere de la casele de la Arena Națională, pe care le-au schimbat apoi cu bilet de meci la Londra. S-a ales această variantă pentru că West Ham n-a avut suficient timp pentru a expedia bilete suporterilor români. 

Biletele ce au rămas nevândute la București au fost puse la dispoziția fanilor din diaspora, care au luat cu asalt pagina de Facebook a celor de la FCSB pentru a cere lămuriri.

Este foarte bine că jucăm cu ei. Am făcut și noi niște grupe cu ce dorințe aveam și eu am pus-o pe West Ham în grupă cu noi. Îmi doream să mergem în Anglia, îmi place atmosfera de acolo

- Nicolae Dică, antrenor FCSB

Miercuri se vând bilete la case

FCSB a primit ceva mai mult de 3.100 de bilete din partea clubului londonez pentru suporterii români. Circa 1.600 au fost vândute la București, iar din respect pentru românii aflați în Regat, vicecampioana a ales să vândă restul de 1.500 de bilete la casele de la London Stadium. 

Astfel, miercuri, începând cu ora locală 15:00, ultrașii români din Anglia pot achiziționa tichete pentru partida de joi. În plus, prin Stratford au apărut deja anunțuri de vânzare pentru bilete la meciul de joi. Oamenii au lipit foi cu numere de telefon la care doritorii pot suna pentru a face rost de bilete.

VIDEO Totul înainte de West Ham - FCSB

Citește și: 

FCSB a pus în vânzare biletele pentru meciurile de pe teren propriu din Conference League » Prețurile acestora, după ce Becali a anunțat că „vreau 2,5 milioane de euro din bilete”
FCSB
FCSB a pus în vânzare biletele pentru meciurile de pe teren propriu din Conference League » Prețurile acestora, după ce Becali a anunțat că „vreau 2,5 milioane de euro din bilete”
Andrea Compagno, jucătorul lunii august, despre viața în România, adaptarea la FCSB și duelul infernal cu West Ham: „De când eram copil visam la astfel de momente”
FCSB
Andrea Compagno, jucătorul lunii august, despre viața în România, adaptarea la FCSB și duelul infernal cu West Ham: „De când eram copil visam la astfel de momente”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
que_cod
que_cod  •  07 Septembrie 2022, 22:18
Postat de traian_v pe 07 Septembrie 2022, 03:37

Care Steaua? Joaca Fostul Club Steaua Bucuresti (FCSB).

Nunu, poate în capul tău. Maine joaca Steaua București!

que_cod
que_cod  •  07 Septembrie 2022, 22:17
Postat de digei pe 07 Septembrie 2022, 08:29

Citeste atent articolul, marea majoritate sunt medici si personal medical. Astia au invatat toata viata lor, habar n-au de fotbal, de FCSB, ii doare-n cot de "fotbalul romanesc". Ei au alte prioritati in viata... profesia, familia, pregatirea. Un medic se pregateste non-stop pana iese la pensie, ma refer la o capitala precum Londra, altfel pierzi postul, vine unul mai pregatit... Poate s-or duce cativa soferi de pe ambulante si cativa brancardieri, poate si cativa bagatori de seama de la periferia societatii, iubitori de patrie si de Becali. Cam 100 in total

Vedem mâine seara, dacă vor fi 100 sau 10.000. Stai pe recepție sa vezi că-ți suporteri are Steaua!

flob
flob  •  07 Septembrie 2022, 10:43

Cine a marcat pt naționala României la meciul cu Spania de la sub 16 ani?

Vezi toate comentariile (41)
Comentează