FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Andrea Compagno, jucătorul lunii august, despre viața în România, adaptarea la FCSB și duelul infernal cu West Ham: „De când eram copil visam la astfel de momente”

Andrea Compagno
Andrea Compagno

Articol de - Publicat marti, 06 septembrie 2022 13:15 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 14:01

Andrea Compagno (26 de ani), desemnat Jucătorul lunii august în GSP, a vorbit despre cum s-a adaptat la viața în România. Atacantul este încrezător înaintea meciului cu West Ham, în ciuda cotei extraordinare a jucătorilor londonezi.

- Andrea, ai jucat în Italia și San Marino, apoi a venit transferul în România, cum a fost adaptarea? 
- Lucrurile sunt diferite, dar folosești mintea, te adaptezi. Mereu am spus că eu sunt cel care trebuie să se adapteze, nu cei care mă primesc. Plecând de la limbă până la bucătărie, eu trebuie să mă adaptez. Am mers bine la Craiova și sunt sigur că așa o să fie și la FCSB.

FCSB l-a cumpărat cu bani mulți, dar îl ține în „probe” timp de doi ani! » GSP prezintă toate detaliile salariale din contract
FCSB
FCSB l-a cumpărat cu bani mulți, dar îl ține în „probe” timp de doi ani! » GSP prezintă toate detaliile salariale din contract

- Ce-ai găsit în fotbalul românesc? 
- Nu știam mare lucru! Am venit cu gândul să meargă bine. Am jucat bine la Craiova și sunt sigur că așa o să fie și la FCSB. În România îmi place pasiunea suporterilor din tribune, ei îmi dau energie. Mi-a plăcut mult chestia asta, iar când ies pe teren sper de fiecare dată să fie foarte mulți suporteri.

- Când ai venit aici ce ți-au spus prietenii, apropiații? 
- De când aveam 14 ani sunt plecat de acasă. Chiar și când jucam în Italia, distanța față de casă era la fel de mare ca și cum aș fi fost în România sau în Azerbaidjan. Sunt din sudul Italiei, dar am jucat mereu prin nord. Ai mei mereu m-au susținut și au sperat să-mi fie bine. Au știut ce sacrificii am făcut, dar acum sunt fericit cu ce am în prezent. În două, trei zile o să-mi vină și familia la București.

Andrea Compagno, jucătorul lunii august: „Toți își ridică nivelul când dau peste FCSB”

- Îți place fotbalul din România? 
- Da, da. Așa cum am mai spus, în primul rând pentru suporteri. Acum sunt la FCSB, un club organizat, cel mai bun!

- Când crezi că se va produce o schimbare în jocul vostru? 
- Asta așteaptă toată lumea din acest club. Eu am venit acum și nu știu ce s-a întâmplat înainte, dar a fost greu pentru că s-a jucat din trei în trei zile. Și poate asta i-a încurcat. Am văzut jucători cu calitate mare și sunt sigur că o să urcăm în clasament și vom lupta pentru titlu.

- Când erai la FCU Craiova ce știai despre FCSB? 
- Toate echipele când joacă împotriva celor de la FCSB ridică nivelul. Noi trebuie să știm asta și să dăm sută la sută pentru tricoul pe care-l purtăm și pentru suporterii noștri care așteaptă meci de meci victoria.

Compagno, despre debutul la FCSB: „Totul s-a întâmplat în două zile”

- Ai debutat extrem de rapid pentru FCSB, la Constanța, cum a fost? 
- A fost extrem de ciudat fiindcă totul s-a întâmplat în două zile. Am plecat de la Craiova, am ajuns la București, apoi am jucat.

- FCSB e un club apreciat de suporteri... 
- Da, da, da! Am văzut deja asta! În fiecare zi când mă plimb sau mă duc până la supermaket e cineva care mă oprește, care vrea să facă o poză cu mine. Noi trebuie să știm asta când intrăm pe teren. Nu e vorba de doar 90 de minute! Trebuie să fim profesioniști timp de 24 de ore în fiecare zi!

- Ce s-a schimbat la tine de când ai ajuns în România? 
- Am încredere mai multă! Când am venit am avut o accidentare care nu mi-a permis să încep cu echipa. În al doilea an am avut o altă accidentare, dar de fiecare dată am revenit. Acum n-am mai avut probleme medicale și am început cu echipa din start. A fost totul OK și acum sunt fericit. Mai ales că am câștigat premiul de „Jucătorul lunii” de la voi.

- Îți place să joci sub presiune? La FCSB este multă presiune! 
- Da, da! Sigur! Problema e când jucătorii se duc pe teren relaxați, când nu ai presiune. Presiunea ridică nivelul fiecărui jucător. Asta trebuie să-ți dea și mai multă energie.

Andrea Compagno, înainte de West Ham - FCSB: „E senzațional să jucăm cu ei!”

- Acum un an jucai în Liga 2, peste câteva zile vei evolua împotriva unei echipe din Premier League. 
- Ha, ha, ha! E senzațional acest meci. Eu am jucat în Europa League când eram la echipa din San Marino, dar acum jucăm cu West Ham, în grupe. E visul meu de când eram copil! Trebuie să dau totul, sută la sută!

- Îți place grupa de Conference League sau îți doreai altceva? 
- E senzațional să avem astfel de adversari. Sigur că îmi doream o grupă mai accesibilă, dar pentru fotbal e frumos când întâlnești astfel de echipe. Poate mai bine era totuși să avem echipe mai accesibile, pentru a merge mai departe în competiție.

- Te temi când vezi ce echipă are West Ham și ce transferuri de zeci de milioane au făcut?
- Am văzut, e normal! Nivelul lor e mult prea mare pentru noi. Dar în fotbal nu se știe niciodată. Noi o să dăm sută la sută când intrăm pe teren. Visul meu dintotdeauna a fost să joc astfel de meciuri.

- West Ham a mai pierdut cu Astra în trecut... 
- Sperăm să piardă și cu noi! Cel mai important e să nu ne gândim la ei. Trebuie să fim uniți, să dăm totul pe teren și la finalul meciului vedem ce o să fie.

- Revine FCSB și în lupta pentru titlu? 
- Da, sută la sută! Uitându-mă acum pe clasament, ne luptăm cu Rapid, Farul, CFR Cluj. Dar momentan suntem prea jos și trebuie să ne gândim să câștigăm meci de meci.

1,5 milioane de euroa plătit FCSB pentru a-l lua pe Compagno de la Craiova

Mai multe știri despre FCSB: 

Trei săptămâni de Vadim Rața = Un an de Moruțan! Cât a încasat FC Voluntari de la Gigi Becali pentru „împrumutul” mijlocașului moldovean

Îndemn de totul sau nimic pentru Gigi Becali: „Să-l țină tot meciul pe teren și dă 30 de goluri până în vară! Dacă nu, MĂ LAS de fotbal”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1cesare
1cesare  •  06 Septembrie 2022, 19:40

"In bocca al lupo",Andrea!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează