FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB l-a cumpărat cu bani mulți, dar îl ține în „probe” timp de doi ani! » GSP prezintă toate detaliile salariale din contract

Andrea Compagno, în stânga // foto: Imago Images
Andrea Compagno, în stânga // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat marti, 06 septembrie 2022 10:19 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 11:12

Deși a plătit mult pentru achiziționarea sa, un milion și jumătate de euro, Gigi Becali nu a avut încredere să-i ofere lui Andrea Compagno un contract mai lung de doi ani. Dacă atacantul îl va mulțumi, patronul are dreptul să-i extindă cu încă doi ani contractul italianului, căruia i-a fixat o clauză de reziliere de zece milioane de euro.

Becali nu mai are încredere deplină nici măcar într-un fotbalist pentru a cărui achiziționare a achitat un milion și jumătate de euro, un preț uriaș pentru nivelul economic din campionatul românesc. 

Andrea Compagno, pe care Gigi l-a adus de la FCU Craiova 1948, a primit un contract pentru doar două sezoane. De obicei, un club care plătește atât de mult în schimbul unui jucător caută să-l „lege” pentru cinci ani, durata maximă admisă pentru un contract dintre o echipă și un fotbalist.

Îndemn de totul sau nimic pentru Gigi Becali: „Să-l țină tot meciul pe teren și dă 30 de goluri până în vară! Dacă nu, MĂ LAS de fotbal”
FCSB
Îndemn de totul sau nimic pentru Gigi Becali: „Să-l țină tot meciul pe teren și dă 30 de goluri până în vară! Dacă nu, MĂ LAS de fotbal”

Patronul FCSB-ului s-a asigurat că poate să renunțe la Compagno mai ușor dacă va observa că atacantul nu e atât de bun cum a crezut când l-a achiziționat. Dacă va sesiza că italianul e cu adevărat un vârf excelent, va putea să-i prelungească unilateral actul pentru încă doi ani.

Gigi Becali îl scumpește încontinuu pe Andrea Compagno

Conform unor surse din club, Andrea va încasa 15.000 de euro lunar în acest prim sezon al său la FCSB. În campionatul următor, remunerația va fi crescută cu o mie de euro în fiecare lună. 

Dacă Becali va activa clauza care-i permite să prelungească pentru încă doi ani colaborarea cu Compagno, atacantul va primi 20.000 de euro lunar de-a lungul stagiunii 2024-2025. Și câte 22.000 de euro în fiecare lună în campionatul următor.

Salariile lui sunt cu mult peste media din campionatul nostru, așa că italianul a încheiat o afacere excelentă, mai ales că înainte să ajungă în România el evoluase doar în ligile de amatori din țara natală. Până să semneze cu FCU Craiova 1948, o echipă aflată în eșalonul secund în momentul acela, Compagno jucase pentru Tre Fiori, o formație din San Marino.

La 26 de ani, Andrea se află în cel mai bun moment al carierei și Becali e convins că progresul noului său fotbalist nu se va opri aici. Gigi Becali i-a fixat o clauză de reziliere a contractului în valoare de zece milioane de euro! De peste șase ori suma cu care l-a achiziționat din Oltenia.

Petrolul nu l-a vrut nici gratuit pe Andrea Compagno

Compagno a semnat cu FCU Craiova 1948 în vara anului 2020. Era liber de contract când a ajuns în România și impresarul lui l-a dus întâi în probe la Petrolul. Flavius Stoican a considerat că italianul nu era un fotbalist îndeajuns de bun și l-a respins. 

Agentul a mai făcut o încercare, l-a dus și la Craiova. Marcel Pușcaș, președintele oltenilor, a povestit că doar Mititelu a crezut că Andrea era un jucător bun: 

„Eu mă înșel rar atunci când evaluez un jucător, însă atunci când l-am văzut pe Compagno, am zis că n-avea rost să semnăm cu el. Adrian a spus să-l luăm, că are un fizic foarte bun și ne-ar putea ajuta în liga a doua”.

Andrea Compagno a luat deja 40.000 de euro  de la FCSB

În afara salariului de 15.000 de euro lunar, Compagno a mai primit 40.000 de euro la semnarea contractului cu FCSB. El va câștiga, cu totul, 220.000 de euro de-a lungul acestui sezon, un venit dintre cele mai mari din campionat. 

Italianul a negociat cu strictețe înainte să vină la București. Dacă va rezista la FCSB patru ani, cât ar putea să dureze contractul lui, Andrea va încasa în total 616.000 de euro. Becali speră să-l vândă mai devreme de atât și cel puțin să amortizeze investiția.

VIDEO » Andrea Compagno, după Farul - FCSB

Mai multe știri din Liga 1: 

Trei săptămâni de Vadim Rața = Un an de Moruțan! Cât a încasat FC Voluntari de la Gigi Becali pentru „împrumutul” mijlocașului moldovean

Sumă uriașă achitată la CFR Cluj! Nelu Varga i-a stimulat pe jucători pentru marele obiectiv: „Vrea să treacă de grupele ECL”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
freddy
freddy  •  06 Septembrie 2022, 15:42
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 06 Septembrie 2022, 14:29

Bai nefamilistule ...tot aici esti ?? Alta treaba nu ai ??

Cum e Firicele? Te cam doare capul, este? Termina cu bautura băi băiatule. O sa îți pierzi serviciul. Te dau aia afara de la badigarzi de la Mega Mall. Celentano? Doarme? :)))

Tis1134
Tis1134  •  06 Septembrie 2022, 15:34
Postat de mihneailie030 pe 06 Septembrie 2022, 13:53

Articole de toată jena. Pe cine interesează toate fantasmagoriile acestui delincvent, numit Becali?

mihneailie030 este unul din cei interesați. Drept dovadă, el intră pe articol și mai și interacționează în secțiunea de comentarii.

MihaiTic
MihaiTic  •  06 Septembrie 2022, 14:32

Buna ziua dragi editorialisti nu exista zi sa nu scrieti doar amplificand negativ despre Steaua(fcsb). Daca i-ar fi facut contract pe 5 ani , ca de ce? Pt ca are pe 2 ani ca isi bate joc de fotbalisti. Intreb? Un ziarist cand intra intr-o redactie si i se face un contract pe 1 an ce? Un muncitor in constructivo, fábrica etc contract pe 1 an ce? Sunteti puro si simplu obsesivi si penibili cu editorialele. Nu mai zic ca a-ti studiat filologie, jurnalistica dar scrieti in 500 de cuvinte minim 100 gresit.Ma rog tipic romanesc...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează