INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  WEST HAM - FCSB

Corespondență din Londra Un român e manager la un club din Liga a 6-a engleză și e convins: „Vin cel puțin 5.000 de români la West Ham - FCSB!”

Ionuț Vintilă, fost conducător la FC România, acum manager la Cheshunt, club din Liga a 6-a engleză, le ține pumnii celor de la FCSB în disputa cu West Ham. +13   FOTO
Ionuț Vintilă, fost conducător la FC România, acum manager la Cheshunt, club din Liga a 6-a engleză, le ține pumnii celor de la FCSB în disputa cu West Ham.

Articol de , , - Publicat joi, 08 septembrie 2022 17:23 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 17:42

Ionuț Vintilă, fost conducător la FC România, acum manager la Cheshunt, club din Liga a 6-a engleză, le ține pumnii celor de la FCSB în disputa cu West Ham.

Ionuț Vintilă e în Londra de 16 ani, nu demult a părăsit-o pe FC România, unde a fost încă de la începutul proiectului. A ales altceva, e acum manager la Cheshunt, formație ce tocmai a promovat în Liga a 6-a. Un club vechi de 75 de ani, din Conference South. „Sunt aici de o săptămână. Sper să facem treabă împreună. Am fost la FC România, am lucrat 16 ani acolo, dar acum am vrut altceva”.

Octavian Popescu dă vina pe antrenori: „Este un început slab de sezon pentru mine, poate și pentru că sunt mutat de pe o poziție pe alta” + De ce a apelat la mental coaching
WEST HAM - FCSB
Octavian Popescu dă vina pe antrenori: „Este un început slab de sezon pentru mine, poate și pentru că sunt mutat de pe o poziție pe alta” + De ce a apelat la mental coaching

Românii, dificil de transferat în Anglia

A fost „tatăl” proiectului FC România, clubul ce-a supraviețuit mulți ani în ligile inferioare din Anglia doar cu jucători români. Azi situația e diferită. Ionuț vorbește la trecut despre trupa românilor din Anglia. 

„Am fost forțat să renunț de o hotărâre judecătorească. A trebuit să plec din cadrul clubului. Asta a fost! Dacă aduc și aici români rămâne de văzut. Poate doar de la Liga a 2-a, ca să facă față la Liga a 6-a aici. Acum e mai greu să aduci români, din cauza Brexit-ului. Sunt multe formalități. E nevoie de un istoric, să fi jucat în națională și tot felul de chestii”, povestește Ionuț Vintilă.

„Foarte greu cu West Ham”

Ionuț Vintilă nu va fi pe stadion diseară, însă are încredere în trupa lui Nicolae Dică. 

„M-am bucurat când am văzut că FCSB vine la Londra. Le doresc succes, le va fi foarte greu, pentru că dau peste o echipă bună de Premier League. Dar știți cum e în fotbal, totul e posibil! FCSB are jucători de calitate, poate face o figură frumoasă cu o organizare bună. Iar în competițiile europene și-a făcut treaba. Din păcate nu pot veni la meci, am antrenament". 

+9 FOTO

Managerul de la Cheshunt e convins că fundalul sonor va fi dominat de români: "Cu siguranță că vor veni mulți. Cel puțin sectorul rezervat românilor va fi plin. Cred că vor fi mai mult de 5000 de români".

Meciurile de la Liga a 6-a chiar atrag. La noi am văzut cam 1000 de oameni, dar sunt echipe care joacă și cu 2-3 mii de suporteri. E frumos fotbalul din Anglia

Nu știu dacă aș veni înapoi în România. Nici nu am primit vreo ofertă. Dar îmi place aici, echipele au stabilitate, au patroni și fac bani și din publicitate. Plus că jucătorii sunt plătiți săptămânal chiar și la Liga a 6-a și mai iau și prime

- Ionuț Vintilă

VIDEO David Moyes înaintea partidei cu FCSB: „Am ochit câțiva jucători care ne pot surprinde, dar nu dau nume”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

EXCLUSIV Florin Răducioiu o avertizează pe FCSB: „Atenție mare la West Ham, la orice fază poate ieși gol”

Cristiano Ronaldo ar fi fost motivul rupturii Chelsea - Thomas Tuchel: „Nu-l vreau în vestiarul meu!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
Eu2306
Eu2306  •  09 Septembrie 2022, 04:12

Cine mai e si asta? Mare fotbaliator si el? Daca a facut ceva notabil in sportful cu basica sa imi zica si mie careva

nelutu58
nelutu58  •  08 Septembrie 2022, 19:42

Acri-s strugurii !!!! Dacă esti în Londra de câtiva ani, și ești microbist, mergi să vezi orice echipă românească ce joacă acolo. Dacă ne e frică că pierdem hai să nu ne mai înscriem în cupele europene !

albalbastru72
albalbastru72  •  08 Septembrie 2022, 18:38

Ieri erau 6000 ,pina la ora meciului mai dispar.Ce rost are sa vezi fecesebeii cum sint umiliti?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează