INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ROMÂNIA

Afectat

Articol de - Publicat sambata, 07 iunie 2008 00:00

Mutu e descumpănit, după ce FIFA l-a obligat să plătească 12 milioane de euro despăgubire fostului său club, Chelsea.

Adrian Mutu are probleme cu doar două zile înaintea me­ciu­lui cu Franţa! Conform Gazzetta dello Sport, Camera de Rezolvare a Disputelor de la FIFA a hotărît că atacantul român trebuie să plătească despăgubiri de 12 milioane de euro către fostul său club, Chelsea Londra, pentru care a evoluat în perioada august 2003 - septembrie 2004. Mutu a fost con­ce­diat de londonezi în toam­na lui 2004, după ce a fost de­pis­tat po­zi­tiv. El a fost suspendat pentru o pe­rioadă de şapte luni, du­pă care s-a transferat gratis la Ju­ventus.

FIFA a confirmat că s-a luat o decizie în speţa Chelsea contra Mu­tu, dar nu a specificat despre ce su­mă este vorba, ci că decizia va fi co­municată părţilor implicate. Clubul londonez a cerut să fie despăgubit cu 12 milioane de euro, adică ju­mă­tate din suma pe care au plătit-o în 2003 pentru transferul “Bri­li­an­tu­lui” de la Parma. Avocatul lui Mutu, Cristian Sîrbu, a a­nun­ţat că jucă­to­rul va face apel la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal de la FIFA.

Tot ieri, agentul lui Mutu, Ales­san­dro Moggi, a avut o discuţie cu Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, comuni­cîndu-i aces­tu­ia că Adi va rămîne la Firenze doar dacă i se va mări simţitor con­trac­tul. Răspunsul lui Corvino a ve­nit imediat: cine îl vrea pe Mutu, trebuie să plătească 25 de milioane de euro!
I-a murit bunica!

Mutu trece prin clipe grele. Bunica sa din partea mamei, Elena Ivaşcu, a încetat din viaţă ieri. Cînd a aflat vestea, atacantul “naţionalei” a izbucnit în lacrimi. El a petrecut mai multe zeci de minute la telefon cu mama sa, Rodica, încercînd să o con­soleze. Adi a fost extrem de afec­tat de pierdere, deoarece co­pi­lă­ria şi-a petrecut-o la casa bunicii de la Călineşti, din judeţul Argeş.

4 mil. € pe an vrea salariu Mutu pentru a continua la Fiorentina, lucru dezvăluit de gsp şi confirmat ieri de Gazzetta dello Sport.

12 mil. € este averea lui Mutu, conform revistei Capital.

“Dacă aş fi primit o veste precum cea aflată de Mutu, cred că aş fi căzut din pat. Îmi pare rău pentru el, dar în teren numai la Chelsea nu se va gîndi”
Marco Materazzi fundaş Italia

“O decizie va fi luată în cel mult trei săptă­mîni. Deocam­dată cazul nu e finalizat. În funcţie de ce hotărîre se va lua, vom decide dacă vom face apel”
Gianpaolo Monteneri unul dintre avocaţii lui Mutu

“Federalii” îi sar în apărare

Vestea că Mutu (foto) a fost obligat să plătească clubului Chelsea 12 milioane de euro daune a alarmat delegaţia “tricoloră” de la “Santispark”. “Încă nu ştim prea multe, dar ne vom interesa. După părerea mea, se poate crea un precedent periculos pe plan european în urma acestui caz. Din punctul de vedere al «naţionalei» sper ca această tevatură să nu-i afecteze moralul lui Adrian în vederea dificilelor meciuri care ne aşteaptă”, a declarat directorul general Ionuţ Lupescu.

“Nicoliţă, singurul rrom de la Euro”

Jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport i-au făcut lui Bănel Nicoliţă o bio­grafie completă, începînd cu sărăcia din oraşul natal, Făurei, primii bani cîştigaţi la Steaua şi convocarea la “naţională”. Italienii au scris că “du­pă antrenament, Bănel a venit în dreptul nostru şi s-a oprit exact lîn­gă o reclamă pe care scria «Spune nu rasismului!». Să fie o coincidenţă cu faptul că este singurul jucător rrom de la Euro? «Jardel din Car­paţi» s-a născut într-o familie să­ra­că, însă valoarea sa a atras ma­ri­le cluburi din România, astfel că a a­juns la Steaua, unde a primit de la patronul său o primă de 90 de mi­li­oa­ne de lei. La scurt timp, a devenit o mare speranţă şi a reuşit să prindă echipa naţională”.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (32)
 •  07 Iunie 2008, 16:00

Cum sa fie Nicolita singurul rrom de la Euro? Dar Ribery ce e, vreun conte francez? N-ati vazut-o pe nevasta-sa cate fuste are pe ea?

 •  07 Iunie 2008, 14:14

hai mutu tata arata-le ce poti ,acum e momentul sa le bagi ......in gura .hai ca poti si treci peste

 •  07 Iunie 2008, 13:36

foarte tare asta cu retete culinare.... :)))

Vezi toate comentariile (32)
Comentează