INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  UCRAINA

Dacă Ucraina nu va putea organiza meciuri, atunci Euro 2012 s-ar putea amîna :O

Articol de GSP - Publicat luni, 30 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 aprilie 2012 17:57

O eventuală suspendare a meciurilor de la Campionatul European de fotbal în Ucraina, coorganizatoare alături de Polonia, ar conduce inevitabil la amînarea competiţiei, susţine directoul UEFA, Martin Kallen, informează presa spaniolă.

În cazul în care Euro-2012 nu se va putea desfăşura în Ucraina "ar exista o singură posibilitate: amînarea turneului pentru alt an", conform lui Kallen.

Kallen susţine că UEFA monitorizează situaţia din Ucraina zilnic şi deocamdată nu există motive pentru a se schimba ceva. "Dacă situaţia devine prea periculoasă, atunci turneul nu va avea loc. Organizăm o sărbătoare a fotbalului, nimic altceva", a spus Kallen.
El a respins posibilitatea ca meciurile programate în Ucraina să se dispute în Germania, apreciind că un astfel de transfer "nu se poate realiza în aşa de puţin timp".

O serie de voci au solicitat vineri, în Uniunea Europeană (UE), organizatorilor Campionatului European de fotbal în Ucraina şi Polonia să acorde atenţie cazului opozantei ucrainene Iulia Timoşenko, însă UEFA a apărat competiţia de la Kiev. Preşedintele UEFA, Michel Platini, a apărat desfăşurarea Euro-2012 în Ucraina, în pofida criticilor cu privire la problemele de democraţie din această ţară.

Timoşenko, în vîrstă de 51 de ani, a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Ea suferă de dureri la spate, iar la sfârşitul săptămânii trecute a intrat în greva foamei pentru a denunţa ceea ce, în opinia sa, constituie o răzbunare personală din partea preşedintelui Viktor Ianukovici, ales în 2010, şi pentru a protesta faţă de "reprimarea politică" şi violenţelor la care a fost suspusă în închsioare.

Sursă: Mediafax

Playtech: Ce s-a întâmplat, de fapt, la nunta de cristal a Anamariei Prodan cu Laurențiu Reghecampf. Chiar ea a mărturisit


Comentarii (27)
flaviulucianr
flaviulucianr  •  01 Mai 2012, 11:01

presiunea mediatica internationala, relatarea relelor tratamente la care e supusa, exprimata chiar prin boicotul competitiilor de orice natura (cu care sunt de acord) sper sa aiba o finalitate fericita, iar Iulia Timosenko sa fie eliberat...sper ca marea doamna a Ucrainei, Iulia Timosenko sa treaca peste toate aceste presiuni, rele tratamente si persecutii la care e supusa, sa reziste, sunt sigur ca o va face pentru ca e o doamna puternica, dovedind-o de-a lungul anilor, sper sa nu i se intample ceva rau in inchisoare - DOAMNE FERESTE! si la viitoarele alegeri din Ucraina sa devina presedintele Ucrtainei pentru ca Europenii si poporul Ucrainean o sustin

flaviulucianr
flaviulucianr  •  01 Mai 2012, 11:00

Cu toate acestea, după cum se ştie, UE s-a răzgândit şi a parafat la 30 martie Acordul de Asociere şi a Zonei de Liber Schimb cu Ucraina, după aproape cinci ani de negocieri. Potrivit ministrului ucrainean de externe, Konstantin Grişcenko, în cel mai bun caz acordul de asociere va fi semnat în 6-12 luni, deşi unele surse de la Bruxelles au sugerat că semnarea ar putea fi tărăgănată de afacerea Timoşenko...asa ca la timpuri noi, aceleasi metode sovietice santaj si detentie (cu infometare, batai si rele tratamente) politica, asasinate etc....asa ca tarile Uniunii Europene nu pot fi santajate, iar presiunea politica de la nivel european care se pune pentru eliberarea Iuliei Timosenko

flaviulucianr
flaviulucianr  •  01 Mai 2012, 10:59

Werner Schulz a afirmat ca Viktor Ianukovici i-a spus Angelei Merkel că ar putea-o elibera pe Iulia Timoşenko dacă Germania va acorda un ajutor financiar Ucrainei de 300 milioane de euro', a declarat Werner Schulz, subliniind că şeful statului ucrainean a încercat să târguiască eliberarea opozantei şi cu responsabili ai Comisiei Europene. El a spus că Timoşenko va fi pusă în libertate dacă UE semnează Acordul de asociere cu Ucraina. 'Este vorba de troc cu oameni la cel mai înalt nivel.Nici Germania, nici UE nu au acceptat aşa ceva', a adăugat europarlamentarul menţionat.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează