INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  STEAUA

Rădoi: “Joc” Piţurcă: “Nu risca!”

Articol de GSP - Publicat joi, 24 aprilie 2008 00:00

Pentru a-şi proteja zona operată, căpitanul Stelei şi-a schimbat, fără să vrea, dinamica alergării. De aici şi pericolul altor accidentări.

Mirel Rădoi nu a luat în sea­mă sfatul lui Victor Piţurcă şi a jucat la Galaţi, la vic­to­ria cu 1-0 împotriva Oţelului. S-a decis după ce echipa medicală a de­cla­rat că Ovidiu Petre e indis­po­nibil: “Risc, orice ar fi!”. Piţurcă e negru de furie şi persoane din anturajul echipei naţionale explică ce riscă, de fapt, căpitanul Stelei.

“Problema nu e neapărat la zona operată. Rădoi face leziuni fibrilare, întinderi sau contracturi, care se pot agrava şi e posibil să stea prea mult pe margine”, a explicat unul dintre medicii spor­tivi din Liga 1, cerînd să nu i se facă public numele: “Nu doresc să las senzaţia că mă bag peste Piţurcă şi stafful lui. Acelaşi personaj atrage atenţia şi asupra motivului pentru care face Rădoi aceste leziuni fi­brilare cu care se confruntă de cînd a revenit pe gazon după operaţia su­ferită la genunchi în luna sep­tem­brie. “Inconştient, el vrea să îşi protejeze zona afectată. Din a­ceastă cauză şi-a modificat miş­că­ri­le, chiar alergarea, evident in­se­si­za­bil. Dar acest lucru solicită în alt mod decît pînă acum unele grupe de muşchi şi de aici necazurile”.

Concluzia e clară şi e aceeaşi cu a lui Victor Piţurcă. “În nici un caz Rădoi nu trebuie să forţeze. El tre­buie să intre pe teren cînd e perfect refăcut. Tocmai pentru că e un ju­cător de forţă”.

49 de zile mai sînt pînă la primul meci de la Euro, cu Franţa, din 9 iunie

8 luni au trecut de cînd Rădoi s-a operat la Bologna pentru reconstrucţia cartilajului la genunchiul stîng

Ddeclaraţia zilei: marius Lăcătuş, antrenor Steaua

“N-a fost nici un risc prin folosirea lui Rădoi la Galaţi. Dacă exista cel mai mic pericol de a se accidenta, nu-l utilizam”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
 •  25 Aprilie 2008, 11:02

radoi trebuie sa joace la euro ca inchizator acolo joaca cel mai bn nu in centru acolo joaca coian si tamas

 •  24 Aprilie 2008, 11:21

ce atitea sfaturi de la piturca sau va fi si asta denenlocuit,lasal sa joace poate scapam de el la euro'

 •  24 Aprilie 2008, 09:37

Sabareni in orasul lui sa ne-o su`ga impreuna cu ma-sa aia din pig city!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează