INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CE 2016

Turcia critică: "Vot influenţat şi de factori politici"

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 mai 2010 00:00


Învinsă de Franţa la desemnarea ţării gazdă a Euro 2016, Turcia a suferit al 3-lea eşec consecutiv, după ce mai ratase organizarea CE din 2008, unde candidase alături de Grecia, şi din 2012.

 

"Am pierdut la limită, sîntem foarte trişti. Juriul a fost crud cu noi, dar nu ne vom descuraja. Trebuie să continuăm lupta, vom candida iar", a zis preşedintele federaţiei turce, Mahmut Ozneger. El a consimţit că "acest tip de votare este influenţat şi de factori politici", referindu-se probabil la faptul că şeful UEFA, Michel Platini, e francez, precum cîştigătorii.

 

Vicepreşedinte la organismul continental, turcul Senes Erzik a atacat şi mai direct: "Platini a fost lipsit de fair-play. El l-a prezentat membrilor UEFA pe preşedintele Franţei, Sarkozy, nu şi pe cel al Turciei, Abdullah Gul".

În caz de victorie, guvernul de la Ankara promisese pentru Euro investiţii totale de 2,7 miliarde de euro.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  28 Mai 2010, 20:29

Ehhh...francezii si-au luat toate masurile necesare unei calificari fara emotii la Euro ;))

 •  28 Mai 2010, 20:24

Turcia are mai multe probleme: 1, kurzii, 2, lipsa altor stadioane si orase in afara de Istambul, Ankara si Bursa. Nu cred ca Istambulul, si asa supraaglomerat, poate face fata la milioane de turisti. In Istambul sunt 4 stadioane de talie UCL: olimpic, Ali sam yen, Inionu si cel al lui Fener. dar in rest?

 •  28 Mai 2010, 20:02

Parerea mea e ca Turcia are sanse mai mari sa organizeze un CM Campionat Mondial decat un EURO. e si ciudat cu juma de tara in Europa si jumate in Asia... parerea mea... dar cu siguranta cred ca ar avea mai multe sanse pentru un CM. :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează