INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANGLIA - UCRAINA 1-0

VIDEO Hair&referee save the Queen » Anglia a învins Ucraina cu un gol al lui Rooney şi după un gol clar anulat de arbitrul Kassai

Rooney marchează cu capul singurul gol al Angliei în meciul cu Ucraina
Rooney marchează cu capul singurul gol al Angliei în meciul cu Ucraina

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iunie 2012 00:52

Implantul făcut de golgeterul insular l-a ajutat. A înscris aseară cu smocul de aur. Dar gafa arbitrilor la mingea respinsă din spatele liniei porţii de Terry a contat la fel de mult pentru victorie.

Meciul e încă departe la Doneţk, mai sînt peste două ore, dar poliţiştii au împînzit oraşul. Şi nu le scapă nimic. Patrulează cu ochii în patru, atenţi la fiecare mişcare. Sînt haioşi, aşa, cu caschetele alea mari, ca nişte salatiere, însă privirea lor rece te îngheaţă. Nu cred că e bine să glumeşti pe seama lor. Trecem de primul filtru, apoi de altul şi de încă unul...

VIDEO: Vezi AICI golul marcat de Rooney!

Şeva rezervă, Rooney titular
În stadion, aflăm vestea: nu joacă Şevcenko la gazde. Durerile nu i-au trecut la genunchiul accidentat cu Franţa. E pe bancă. Şi nu doar Şeva. Voronin, celălalt vîrf titular în primele două meciuri, nu apare nici el pe lista primilor 11.

La englezi, nu mai este nici o noutate. Era clar că Hodgson - "In Roy we trust!" - va începe cu Rooney, ca mezzapunta, cum zic italienii, omul din spatele vîrfului. Suspendarea lui Wazza trecuse, n-ai cum să-l ţii rezervă. Cine a ieşit? Carroll! Călcîiul de aur al lui Welbeck la 3-2 cu Suedia şi mai ales talentul şi generozitatea tînărului de la Man. United l-au păstrat în echipă.

La atac, Ucraina!
Se aude fluierul scurt al ungurului Kassai, cel mai bun arbitru în 2011. Băieţii lui Blohin plonjează în atac din primul minut. Vor să cîştige, asta este unica lor cale spre "sferturi". Şi, dacă ţinem cont de statistică - ucrainenii au învins de 7 ori în ultimele 14 meciuri, pierzînd 6 -, nu e de aşteptat un egal.

Albaştrii pasează mai mult şi încearcă să verticalizeze cînd se apropie de poarta engleză. Insularii preferă să se strîngă în terenul lor pe trei linii fără spaţii între ele, pregătind contraatacul. Însă flashurile reactive visate de Hodgson sînt rare. Iar greul îl suportă apărarea. Careul Angliei devine un poligon de tir, trasoarele esticilor Devici, Iarmolenko şi Husev caută ţinta cu înverşunare. În timp ce britanicii nu au nici măcar un şut spre poarta lui Piatov la jumătatea reprizei.

0-7 era raportul şuturilor după 25 de minute; 0-2, pe poartă

Wayne e acolo!
Atunci s-a trezit Rooney. S-a demarcat excelent pe linia careului mic, centrarea lui Ashley Cole a aterizat chiar pe smocul de la implant, dar mingea s-a dus aiurea, doi metri pe lîngă bară. Era un avertisment totuşi. Că Wayne e acolo! Se termină prima repriză, gata şi pauza, şi tot pe Rooney îl văd. E singur în faţa porţii goale, după fenta şi centrarea strălucitoare ale lui Gerrard şi gafa lui Piatov, care scapă mingea... Gol, Rooney, cu capul! Ţopăie fericit şi le arată tuturor smocul de aur! 1-0 pentru Anglia. E calificat Albionul!

A fost gol!
Să cedeze ucrainenii? Nici vorbă! Milevski ratează incredibil, apoi Devici, singur cu Hart, şutează, mingea se înalţă spre poartă... Terry revine şi respinge! De pe linie sau din spatele ei? Gol sau nu? Reluările de pe monitoarele de la masa presei ne arată clar: a fost gol! Ce faci, Platini, cu cei 5 arbitri? Preşedintele UEFA n-are nici o şansă. Cît de curînd, probabil după şedinţa International Board din iulie, vom avea tehnologie video în poartă!

Aşa se termină meciul (chiar dacă Şevcenko îşi învinge durerile şi intră pe teren). Un meci marcat de revenirea lui Rooney şi de gafa arbitrilor!

Biletele, date mai ieftin!
Deşi partida era decisivă pentru ţara-gazdă, lumea nu s-a înghesuit să umple Donbass Arena. Astfel, cu cîteva ore înainte de startul partidei, cîţiva ucraineni încercau să vîndă biletele la preţ... redus! Un tichet de 120 de euro era cedat pentru doar 80 de euro. Asta după ce, în zilele precedente, trei ucraineni şi un rus fuseseră ridicaţi de Poliţie pentru că vindeau bilete la suprapreţ!

"Golul neacordat Ucrainei? În astfel de turnee trebuie să ai şi şansă pentru a merge mai departe. Nici noi n-am avut noroc la Mondialul 2010. Acum s-a întors roata" (Steven Gerrard, căpitan Anglia)

"Ce joc de la egal la egal? I-am surclasat pe englezi. Ei au avut şansă, noi - gol corect neacordat" (Oleg Blohin, antrenor Ucraina)

"Golul lor a venit din nimic, noi am marcat frumos, dar degeaba. Prejudiciul e mare" (Artem Milevski, atacant Ucraina)

58 la sută a fost posesia mingii Ucrainei în faţa Angliei

16-9 a fost raportul şuturilor la poartă în favoarea gazdelor

Sferturile de finală
Cehia - Portugalia (joi, 21:45, TVR 1 şi DolceSport)
Germania - Grecia (vineri, 21:45, TVR 1 şi DolceSport)
Spania - Franţa (sîmbătă, 21:45, TVR 1 şi DolceSport)
Anglia - Italia (duminică, 21:45, TVR 1 şi DolceSport)

496091-caseta-anglia-ucraina-1-0.jpg

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
sabin.conta
sabin.conta  •  20 Iunie 2012, 12:50

Asa cum toti cei cu bun simt de aici au vazut, offside-ul care a precedat acel "gol" a fost clar, evident si de netagaduit. Deci nici nu ma gandesc sa comentez acest fapt. Mai mult: CHIAR si cu acel gol, daca era validat, Ucraina tot acasa se ducea ! Sau, daca Ucraina reusea inca un gol, si invingea, Anglia oricum mergea mai departe in fata Frantei ! Deci.. despre ce discutam? discutam despre ... de ce comentatorii TV si presa sportiva in general nu vor sa vada un offside clar. Simplu: ei traiesc din agitatie. Din scandal, din intrebari, din probleme. Ceva clar nu le da de mancare.

redsef2005
redsef2005  •  20 Iunie 2012, 09:59

Da, oameni buni, ofsaidul l-am văzut toţi care avem habar de fotbal (nici nu am avut nevoie de nici o reluare, am spus din prima că e ofsaid, cu martori!), dar m-a deranjat altceva: în studioul TVR după meci erau 4 - PATRU! - comentatori, aşa-zis "specialişti", care au urmărit faza în reluare, i-a şi ajutat operatorul cu un stop-cadru exact pe momentul pasei!, şi niciunul, dar NICI UNU!, nu a sesizat ofsaidul!!!? Oamenii ăştia îşi iau banii degeaba, pe cuvântul meu! La sapă, nepricepuţilor, să vedeţi şi voi ce greu se câştigă o pâine muncind de-adevăratelea!!!

vladrdum
vladrdum  •  20 Iunie 2012, 09:59

OFFSIDE CLAR, 2m, la Milevsky, asa ca mai lasati-o balta cu golul valabil!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează